Nie mogę wprost uwierzyć, że scenarzyści zrezygnowali z postaci z takim potencjałem. Kali i inni "dziwacy" mogli być tak świetnym, solidnym wątkiem. Byłem w szoku, kiedy się dowiedziałem, że poświęcono im tylko jeden jedyny epizod. Szkoda.
Moim zdaniem wątek zupełnie nietrafiony. Podróbka suicide squad z marna Harley Quinn zrobiła z tego serialu klasy a tasiemiec klasy c. Do tego te beznadziejne retrospekcje...ja. Nie wiem po co ktoś napisał ten epizod...chyba kuzynka schamalana miała dostać rolę w serialu :D i do tego ten dorosły murzyn biegający z banda małolatów. Parodia.
Dokładnie, bardzo dobrze że ten wątek po jednym odcinku wycięto. Fani nie chcieli grupy buntowniczych alternatywnych nastolatków jak wyjętych z cyberpunka, tylko chcieli tego czym serial jest od 1 sezonu czyli hołdu dla horrorów Stephena Kinga o grupie sympatycznych przyjaciół z prowincjonalnego miasteczka która walczy z potworami. Dlatego plusem 5 sezonu jest że ma się dziać w całości w Hawkins, a nie w Kalifornii czy za granicą