Pierwszy sezon naprawde dosc fajny, przyjemnie sie ogladalo, zakonczenie jak w kazdym tego typu anime do przewidzenia, no moze po za wyjatkiem ze przeskoczyli do drugiej gierki ale na koncu i tak wszystko tak jak sie spodziewalem :D ocenic mozna nawet 9/10, ale drugi sezon a szczegolnie druga czesc po zakonczeniu turnieju BoB to juz chyba na sile byla... pierwsze odcinki nawet7/10 ale dalej to 4/10 to juz raczej max co mozna dac za to..
Mam takie samo wrażenie , nie potrzebne mieszanie wątków ; S a po turnieju BoB - to chała jakich mało
W moim przypadku do obu sezonów leci ocena 9/10. W 1 sezonie pierwsze 15 odcinków, do momentu zniszczenia SAO było prześwietne, za to pozostałe 10 nie należało do najlepszych (pierwsze 15 odcinków jakieś 9,5/10, a ostatnie 10 może z 8/10, mimo to ocena całego sezonu 9/10 bo tak, nie mam konkretnego wytłumaczenia), za to w 2 sezonie wszystko było 9/10 - więcej realnego świata, i te openingi.. Lepsze zapoznanie z pozostałą paczką, nowa postać czyli Sinon która moim zdaniem jest świetna, wątek Yuuki, Asuny z jej matką i reszta "mniej lub bardziej pobocznych wątków" jest conajmniej b. dobra. Czekam na 3 sezon :))
Szczerze to już dawno się tak nie zawiodłem. Po całkiem dobrym pierwszym sezonie przyszedł drugi i ta sama tendencja. Od połowy sezonu jakby nagły brak pomysłu na fabułę, jeśli w pierwszym był lekki spadek, to w drugim równia pochyła i skakanie po tematach. Naprawdę, pod koniec, ciężko było to oglądac. Nie czekam na 3 sezon.