7,7 15 tys. ocen
7,7 10 1 15021
Sword Art Online
powrót do forum serialu Sword Art Online

Czemu wstawiam tu taki idiotyczny post, a no ! Nie rozumiem fenomenu tego serialu anime. Dobra obejrzałam w 3 dni, jak wszystkie seriale (jak zacznę , to do końca), ale bez rewelacji.

Nie mam nic do tego, ale fabuła banalna, postacie takie, że oglądając to w styczniu bieżącego roku, to aktualnie mogę wymienić dwójkę głównych bohaterów, a reszty nie pamiętam.

Nie twierdzę, że to wyłącznie seria dla kasy, zresztą, co nie jest robione pod publiczkę i zwiększenia grona odbiorców. Standardowe postacie, oklepana fabuła, rozdarty główny bohater, miotający się między dobrem a złem. Ale porównując do Code Geass (serii zrobionej pod mamonę), to niebo a ziemia. Tam się przynajmniej coś działo, porządni źli bohaterowie , a tu ten Game Master i ten cały Oberon, to jakieś porażki.

ocenił(a) serial na 4
ejdziesia

Po pierwsze porównanie tego ścierwa do Code Geass prosi się pomstę do nieba :) Po drugie ta seria miała cholerny potencjal, niestety został on zniszczony przez twórców którzy ewidentnie nie wiedzieli co z tym fantem zrobić. Z tego co słyszałem oparte to jest na jednej z nowelek które w japoni są cholernie popularne i nie wiem na ile jest to anime wierne nowelce, wiem tylko że wyszła kupaaaaa.

Czemu to anime jest popularne pytasz ... hmmmmmmmm

.... hmmmmmmmmmmmmmm

...

...cholera nie wiem no, tak to już jest że czasami nawet gówno na wierzch wypłynie nie :P ?

eiichi

Anime było robione na podstawie nowelki dość dokładnie, a przynajmniej główne założenia fabuły... Nie zekranizowano paru rozdziałów uznając je za mało ważne, dlatego potem oglądając zwłaszcza pierwszą historię wielu wydawało się, że jest dziurawa i parę wątków opuszczono. Osobiście uważam, że to anime było robione dla zagorzałych fanów pierwowzoru (a jest ich całkiem sporo) którzy kupią wszystko związane z ich bohaterami oraz by ewentualnie zdobyć nowych fanów i raczej im się to udało...chociażby dlatego, że o serii jest bardzo głośno. Więc jeśli nie podobała Ci się seria i to nie spodoba Ci się nowelka :)

ocenił(a) serial na 6
ejdziesia

Dawno nie widziałem tak zmarnowanego potencjału, jak w/w SAO. Anime, które spokojnie mogłoby mieć 60+ odcinków i dalej trzymać poziom, zostało wciśnięte w 16(mowie o 1 sezonie) odcinków, z czego wyszło jedno wielkie G. Postacie nudne i nijakie, jednoodcinkowe wątki, zakończenie gorsze nawet od tego z Soul Eater. Ocena 8.2 jest niezwykła, gdyż anime nie zasługuje na wyżej niż 6.5.
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 10
Kerakk

te "jednoodcinkowe wątki" to filery :)

ocenił(a) serial na 6
Raiton

To co, całe SAO to filler?

ocenił(a) serial na 10
ejdziesia

nom, zobacz jak autorzy nas zrobili w ... :)
przykład filera w sao - znalezienie kamienia(czy czegoś tam, nie pamiętam) co pozwalało przywrócić komuś życie(można było tego użyć max po kilku sec od "śmierci")

Raiton

Teoretycznie to nie był filer bo zawarty był w nowelce w tzw. historiach pobocznych uzupełniających główny wątek.