PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60353
7,6 15 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

10/10 A za co?

ocenił(a) serial na 10

Wspaniały serial, genialny soundtrack, świetna gra aktorska i motorki ;) jednym słowem- zaje*ioza.

111/10

ocenił(a) serial na 10
Luku

Powiem tak. Pokazalem pierwszy sezon kolesiowi z Nowej Zelandii ktory motocyklista jest od 30 lat...ma cudownego Harley Davidsona Softail 1984 1300cc. Kluby motocyklowe to jego srodowisko. Zna ludzi z Hells Angels, Bandidos, Pagans, Outlaws...zreszta...po obejzeniu powiedzial tak:
90% tego co przedstawia serial dzieje sie naprawde. Sam byl swiadkiem/uczestkikiem takich wydarzen...Tak wyglada zycie w MC
Opinia chyba mowi sama za serial. Ja czekam na sezon drugi...

ocenił(a) serial na 10
ziomek77

Hehe, marzenie chyba większości facetów, w tym moje- mieć harleya, tyle ze nawet jakbym zarabiał 2000 zl, o co u nas łatwo nie jest, to az boje się liczyć, jakbym odkładał powiedzmy po 100 zeta miesięczne, w ile czasu bym uzbierał na taka maszynę :(

chciałbym żeby w końcu jakaś polska telewizja poza tvn-ami, które niszczą wręcz seriale- pokazała w końcu ten cudny serial.

ocenił(a) serial na 10
Luku

MOtocyklisci faktycznie dziela sie na dwie grupy: tych co jezdza na harleyach i tych coby chcieli :) lol Ja na razie harleypodobnym V-Starem smigam ale plan jest...za gora 5 lat wlasny Softail :)

ocenił(a) serial na 10
ziomek77

Super ten Twój V-star. :)

użytkownik usunięty
Luku

dorwiesz używanego za 20-30 tys.
zresztą w dzisiejszych czasach to na środki transportu w tej cenie sie pożyczki bierze ;]

ocenił(a) serial na 10

Ale V-Stara dorwę, czy Harleya :)?

za "kródki"

ocenił(a) serial na 8
Luku

Mi tam bardziej się w tym serialu podoba wolność i brak poszanowania prawa motorek jest na trzecim miejscu.

użytkownik usunięty
Luku

O harleyach mówiłem,ale
sportstery głównie ;)
czasami jakiś tani customik sie trafi

http://allegro.pl/item761349484_harley_davidson_drag_1500_twin_cam.html
http://allegro.pl/item754183317_harley_chopper_custom_jedyny_oryginal_w_polsce.h tml

użytkownik usunięty
ziomek77

ej ale Hells Angels sie zbytnio z Bandidos i Pagans nie trzymają z tego co wiem?

ocenił(a) serial na 10

Nie...nie trzymaja... hehe...co nie przeszkadza czlowiekowi ktory w tej chwili zajmuje sie wyrobem akcesoriow skorzanych do motocyklistow i motocykli (robil m.in saddlebags dla mojego V-Stara a dla mnie pas) znac ludzi z obydwu stron barykady nie?
Co do tematu MC polecam:
1. serial History Channel "Ganglands"
/oczywiscie adekwatne epizody vide WIKI ale jest 10 epizodow o MCs/
2. dokument History Channel "Hells Angels 1%club"
3. film zrobiony przez samych Hells Angels "Hells Angels Forever"
4. ksiazke Arthura Veno "The Brotherhoods" /eBay :)/
5.z fabul: "Fixing the Shadow" z Charlie Sheenem

użytkownik usunięty
ziomek77

Aj bo ja wiedziałem,myslałem,że to motocyklista jakiś a nie kolo robiący akcesoria. no ale mniejsza.
Polskie chaptery też robią taki rozp%% czy oni tak sobie tylko jeżdżą?

ocenił(a) serial na 7
Luku

zdecydowanie jedna z najciekawszych produkcji, bardzo solidnie i ze smakiem zrealizowana. jesli pierwszy sezon mozna nazwac swietnym, to co powiedziec o drugim? bezustanne tarcia na "gorze" przysparzaja ciekawych watkow, takze to "nowe zagrozenie" dla MC sprawdza sie znakomicie. bedac po odcinku 2x5 moge tylko powiedziec ze serial idzie w gore, gore, gore. scenariusz jest naprawde mocna strona tego serialu. a trailer 2x6 po prostu zamiata, dawno nie przeszly mnie ciarki ogladajac teaser jakiegokolwiek serialu.
moze to zabrzmi dziwnie, ale ciesze sie, ze SoA nie jest tak popularny w polsce (widac to po dostepnosci linkow, tempie robienia napisow i ilosci osob oczekujacych na nie itd) jak inne peanowane wszem i wobec z wszystkich stron serie House MD, Lost (choc akurat ten sledze z zainteresowaniem), GA oraz masy innych topowych produkcji. ciesze sie dlatego, ze mam ten serial praktycznie "dla siebie" (dzielac go oczywiscie z Wami) i jesli juz komus polecilem te serie, człek ten (ktory, jak mozna sie spodziewac nic o SoA nie slyszal) byl prawie rownie zachwycony jak ja.
pozdrawiam