służę odpowiedzią
1. niech aby SOA handlowała heroiną
2. sławę i wdzięczność
?
Kasuje klub bo nie widzi innej opcji wyjscia z SOA. Sprzedaje klub (nie wiem do konca komu - moze pani prokurator?) i kupuje resztki rodziny. Pali mosty, zwija dzieciaki i zostaje wedkarzem, gdzies daleko w Montanie czy Wyoming.
Też myśle że to on nie spodobało mi się jak szybko zabił swojego człowieka jak klub chciał się czegoś dowiedzieć niby za nielojalność ale możliwe że nie chciał żeby sypnął coś na jego temat
Mimo, że jak pewno wszyscy obstawiałem Juryego, po jego śmierci stwierdziłem, że byłoby to zbyt oczywiste. Podobnie z resztą jak Barosky. Pomyślałem więc że może Tig? Dalej niepogodzony ze śmiercią Claya, śmierć córki i wystawienie go przez Jaxa Pope'owi? Może on po cichu chce zrobić przewrót?
Myślę, że kapusiem jest Rat i ma to jakiś związek z jego dziewczyną, jej bezdomną matką i śmiercią jej ojca.
Żaden z tych typów nie wydaje mi się być trafiony, Tig wszystko zrozumiał, wypowiedzi Rata z ostatniego odcinka sprawiają, że wydaje mi się, iż będzie lojalny.
Jury rzeczywiście byłby zbyt oczywisty... Barosky też, chociaż on zawsze był zdradliwy, kto wie.
Nie mam pojęcia, ale jeżeli już musiałbym na kogoś stawiać, to właśnie na Baroskiego.
Twoje domysły odnośnie Rata są nawet interesujące. Coś może być na rzeczy. Wątpie żeby bezdomna kobieta była nam pokazywana bez powodu.
Osobiście podejrzewam też Nero, może ma tego wszystkiego dosyć? Z resztą tak mówi. Może on sprzedał, może on napisał na ścianie że żaden syn nie jest bezpieczny.
Może liczy na to, że Gemma się opamięta i z nim wyjedzie. Ale to wszystko jedno, wielkie "MOŻE", same domysły. Jak będzie przekonamy się niebawem.
Z całego serca wierzę, że Kurt zakończy ten piękny serial czymś naprawdę mocnym, czymś o czym będziemy dyskutować, pisać i co będziemy wspominać jeszcze długo.
Nie widziałem finału Dextera, który przez wielu jest nazywany przykładem jak nie robić finału. Za to widziałem, pewnie wielu z was też genialny finał Breaking Bad i do tego właśnie finału porównuję każdy inny odcinek kończący dany serial. Dla mnie finał BB lepszy nie mógł być. W tych 45 minutach było takie naładowanie emocji jakiego nie ma nawet w całych sezonach innych seriali. Kurt ma 60 minut, może kilka więcej, nie wiem ale jestem pewien, że wykonali kawał solidnej roboty z ostatnim odcinkiem bo jak zainteresowani pewnie wiedzą kilka dni temu skończyli zdjęcia do finału.
Istotnie, bezdomna kobieta może być czymś co Kurt Sutter chcę nam wszystkim pokazać jako zakręcony jak łoniak Tiga finał.
Co do sprzedania SOA Chińczykom. zacytuję swoją wypowiedź z innego tematu :
"chyba najbardziej słuszną osobą, która mogłaby był "snitchem" jest Nero. Osobiście uważam, że taka zagrywka do niego nie pasuje, jednak do jaj świętego Mateusza - zabili mu harem pracowitych dziewczyn, Meksykańce zamknęli go w skrytce na narzędzia, Juice zabił jego pupilkę na zlecenie Jaxa, chińczycy grozili Jego synowi i mu. A na koniec przez wszystkie te działania, Gemma pewnie mu nie daje - bo jak mieć ochotę, gdy widzi się skutki swojego nie do końca przemyślanego kłamstwa. "
Tym bardziej, że na ekranie jest co raz mniej Nero. Pojawia się tylko do pocieszania Gemmy.
no ogladajac te sceny zastanawialem sie kto byl najmniej zadowolony i nie moglem sie zdecydowac pomiedzy Gemma a Juicem lol , naprawde nie wiem czy to mialo cos znaczyc ( w sensie ze ze wzgledu na wszystkie wydarzenia jest dead inside) ale lezala jak kloda
To by było ciekawe. Bo szczerze mówiąc też ciągle mam wrażenie, że Nero jest na ten serial 'za dobry' i za cierpliwy i jeszcze coś odwali konkretnego ;).
Jury mi pasuje, szczególnie po tym, co powiedział Jaxowi o śmierci Johna - że prawdopodobnie wiedział, że Clay majstrował przy jego motocyklu (albo sam się zabił), bo widział to jako jedyną drogę dla klubu. Myślę, że tu mogło być podobnie - Jury dla dobra SAMCRO pozwolił, by Jax go zastrzelił.
A dla mnie to mogla byc Wendy. Mysle ze to ona zaczela mieszac ostro w tym wszystkim. Madra dziewczyna ktora dopnie swego i zdobedzie syna dla siebie. Moze tez wspolpracowac z glinami pod przykrywka.
Oczywiście, że Barosky.
Za szybko zabił tego przekupionego policjanta ze sklepu - to wydawało się zdecydowanie podejrzane + on jako jedyny, poza ekipą Jax'a i Jurym wiedział o broni.
Barosky zabil tego typa w sklepie i widac bylo ewidentnie ze ma cos na sumieniu, a taka Wendy, Chucky czy Alvarez nie mogli tego zrobic bo nie wiedzieli gdzie jest schowana bron .
popłakałam się ze śmiechu ja pierdziele rozwalają mnie te wszystkie pomysły to ja napisze od siebie mi się wydaje że Tara żyje i poszła na ukłąd z policją i tak na prawde kończy to co zaczęła albo może Clay mści się na synach zza grobu kto wie ahha
W tego typu filmach polega to na tym że tym złym okazuje się ten kogo najmniej sie spodziewasz!!!! Dla mnie może to byc nawet Chucky :) - wazne zeby nie spieprzyli za bardzo bo na finał czekam z niecierpliwością.
chyba przegapiłem ten moment albo po prostu nie pameta, w ktorym momecie ukazala sie ta bezdomna kobieta? i co z ta laska Rata? co z jej rodzicami ?
Ta teoria z Chucky nie jest taka głupia, w końcu kiedyś był księgowym Lin'a, ale ten obiecał tę posadę zięciowi ;) ;)
Chucky zawsze jest w klubie , blisko i powtarza ze jest dobrym sluchaczem :) Wymowna jest rowniez scena z 10 odcinka - wszyscy uprawiaja sex - nawet Tig i Juice - nawet Unger znalazl sobie towarzyszke - jedynie biedna Wendy sama :) - zobaczymy co wymysla