PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60353
7,6 15 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Dobrze że serial się skończył bo ostatni sezon to "lekkie" przegięcie.
Przy takiej ilości trupów w każdym odcinku w następnym sezonie nie mieliby już kogo zabijać.
Serial powala klimatem ale kupy trzyma się z każdym sezonem coraz gorzej.

ocenił(a) serial na 8
speedy179

Jak najbardziej masz racje.

speedy179

No Jax to już później każdego zabijał (lub zlecał zabójstwa).

ocenił(a) serial na 9
speedy179

A ja się nie zgodzę. Od początku serialu obserwujemy jak Teller z biegiem rozwoju wydarzeń staje się żądnym krwi potworem. Patrząc przez pryzmat poprzednich sezonów, jest to jak najbardziej uzasadnione. Moim zdaniem cały serial niesie ze sobą też ważne przesłanie, jak bardzo człowiek dziczeje pod wpływem pewnych czynników oraz jak bardzo łatwo się zatracić i stracić hamulce. A co do ilości trupów i zarzutów o przegięcia, to jest serial sensacyjny, nie jest oparty na faktach. W dodatku zakończenie jest o wiele bardziej logicznie i mocniejsze od tego ukazanego chociażby w Dexterze. Krwawość ostatniego sezonu doskonale szykuje widza do finału.

ocenił(a) serial na 8
Razielogus

Zwróć uwagę że chodziło mi o proporcje. Akcja serialu nie dzieje się w wielomilionowym mieście tylko w okolicy gdzie jest kilka stosunkowo niewielkich miasteczek. Przy takiej ilości zgonów, proporcjonalnie olbrzymiej w stosunku do zamieszkałych tam obywateli, władze powinny ogłosić stan wyjątkowy i wezwać Gwardię Narodową.

ocenił(a) serial na 9
speedy179

To jest dokładnie to co mnie najbardziej boli w tym serialu ^^

speedy179

Zdecydowanie. Z czasem to sie stało niezwykle irytujące. Każda kolejna śmierć nie wywoływała szoku, napięcia, a bardizej znużenie. Bo przecież 'w tym odcinku jeszcze nikt nie zginął, ciekawe kto to bedzie?'. Aż w końcu wybili połowę ekipy, zazwyczaj moje ulubione postaci. Ostatnie sezony oglądałam, żeby obejrzeć, ale nie powiem, że mi sie podobało. Końcówka chociaż troche uratowała ;)

ocenił(a) serial na 8
speedy179

Zgadzam się, zresztą mam takie odczucia jak Dynn powyżej. Nie chodzi mi tu nawet o proporcje, bo ludzi to by im tam pewnie starczyło, tylko o fakt, że wyprało to zabijanie w tym serialu z emocji. Początkowo to szokowało - gdy Sonsi pierwszy raz zorganizowali istny pluton egzekucyjny (początek czwartego sezonu, porachunki z Bratvą), byłem w szoku. W siódmym sezonie takich scen jest co najmniej kilka, przez co wywołują one raczej znużenie. I nie chce mi się liczyć, ale bez wyolbrzymiania, jestem pewien, że w siódmym sezonie zginęło więcej osób niż w trzech pierwszych razem wziętych.

ocenił(a) serial na 10
speedy179

Chodzi o to żeby zabijać wy cioty jedne pfff lol

ocenił(a) serial na 8
TyrionLanister

Nie żebym się wtrącał ale musiałeś chyba zjeść jakieś przeterminowane zielsko.
Dobry lekarz powinien pomóc.

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Po nicku wydaje się, że masz łeb na karku, ale po wypowiedziach, raczej w dupie.

TyrionLanister

Ten ,,TyrionLannister'' wypowiada się niemal pod każdym serialem i każda jego głupkowata wypowiedź przyprawia o szeroki uśmiech na twarzy :P Nick na pewno nie jest adekwatny w przypadku tego pana.

Asvers

Ja zaś uważam, że to troll. Ba! Świetny troll, jeden z lepszych na filmwebie, bo to mało możliwe, żeby tak mało rozgarnięta umysłowo osoba była zaciętym maniakiem seriali.

nawisher

O dziwo na temat większości seriali wypowiada się bardzo pozytywnie i nie prowokuje do sporów. Jeżeli faktycznie jest trollem to z wyjątkową kulturą osobistą jak na tych filmwebowych prowokatorów :D

Asvers

Najlepsze jest to, że wszystko ocenia na 10 albo na 1 :D