Ściągnąłem sobie pierwszy sezon po 7x12 i wgniata w fotel. Kurt Sutter jest mistrzem, mam wrażenie że On już od samego początku wiedział jak to się wszystko skończy, jakby obsada puszczała do mnie oko co jakiś czas. Jax jaki dzieciak, przez te 7 sezonów przeszedł niesamowitą metamorfozę.
Boli mnie że ten serial chyba jest jednak nieco niedoceniany, a powinien stać na równi z takimi hiciorami jak Breaking Bad czy House Of Cards, ten sam poziom. Będę płakał w przyszłą środę. :P
Mocny odcinek,ale stało się to co musiało. Gemma nie żyje. Jax stał się niesamowicie tragiczną postacią..pochował Opiego ,stracił wielu braci, sam wielu zabił. Stracił żonę i był zmuszony zabić własną matkę. Ojczyma też zastrzelił a ojca nie pamięta..
Myślę,że w ostatnim odcinku znajdzie manuskrypt ojca,który schowała Gemma i przeczyta ostatnią stronę(bo nigdy go nie doczytał) i zobaczy jaki koniec przewidział JT a do czego doprowadził on sam. W pierwszym odcinku znalazł dziennik na którym było napisane ,, Życie i smierć SAMCRO" I teraz właśnie nadszedł koniec SAMCRO. Ten dziennik jest motywem przewodnim całej tej historii..
Mam wrażenie że on przeczytał cały manuskrypt. Przecież Tara i Opie tez przeczytali go od dechy do dechy. Stwierdził w rozmowie z Pineyem że to nie instrukcja i nie wie jak się do tego stosować. Tara po przeczytaniu podsumowała go że mówi o zmianach ale nic z tym nie robi a Opi poświęcił życie dla tych "niby" lepszych zmian. Bo do końca wierzył że Jax jednak tego dokona. Jak do tej pory robił dokładnie to samo co Clay, więcej broni, przemocy i okrucieństw. Jax pewnie uważa że koniec-śmierć tego Samcro będzie jednocześnie jego nowym początkiem a on niestety należy do tego starego.
już nic nie zostało z SAMCRO. SAMCRO juz przestalo istnieć. Pamietam jak w pierwszych sezonach,chyba w 3 jak ta s..a z ATF kazala ich aresztowac ,polozyli sie na ziemie i sie smiali . Widac bylo braterstwo,jeden za jednego i w ogole,a teraz juz resztki. Polowa nie zyje a Prez zabija wlasna matke. Ten serial mial taki byc i i tak kocham go mimo na swoja dramaturgie. Dzisiaj wieczorem emisja ostatniego odcinka i zakoncze swoja przygode z tym serialem. Pozdrawiam wszystkich prawdziwych fanów SOA!