PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60131
7,7 13 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

Powiem szczerze, ze z nadmiaru watkow i tego, ze 5 seozn ogladalem zazwyczaj cos robiac pogubilem sie troche. Czy aresztowanie Tary jednoznacznie wskazuje na to, ze Gemma ja sypnela, czy moglo to sie stac z innych powodow? W sumie wskazuje na to zakonczenie, drugie juz nawiazanie do zdjecia Johna Tellera przy stole..

ocenił(a) serial na 9
Dynekk

Wg mnie nie wskazuje jednoznacznie na to, że Gemma sypnęła. Mogło się to stać z innych powodów. Dowiedzieli się, że Tara jest żoną Jaxa, a wiadome jest jakie Otto ma powiązania z SOA. Nagle zgłasza się jako wolontariuszka i bada pacjenta, który zabija pielęgniarkę narzędziem przyniesionym przez Nią, a co za tym idzie, zeznania Otto w sprawie RICO na temat SOA w tym momencie poszły się.......

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

Ja myślę, że Tarę mógł wsypać brat tej zamordowanej pielęgniarki. Był przy przesłuchaniu Otto i widział, że odgryzł sobie język. Teraz tylko Tara może odpowiedzieć za zabójstwo Pameli.

ocenił(a) serial na 9
zonjushe

Jeśli nie Gemma ( i mam nadzieję, że nie), to On na pewno maczał w tym paluchy.

ocenił(a) serial na 8
zonjushe

Ale jak mógł ją wsypać, skoro nie miał żadnych dodatkowych informacji na ten temat?
Stawiam na Gemmę, ona jedyna mogła coś zmienić w tej sprawie, przynajmniej tak to pokazał Sutter. Poza tym tego samego dnia była na komisariacie, więc składając zeznania przeciwko Clayowi mogła jednocześnie wsypać Tarę, co zapewne się stało.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Przecież powiedziała mu, że to ona przyniosła mu krucyfiks. To emerytowany szeryf, na pewno ma jakieś dojścia. Może chciał zemścić się za to, że Otto odgryzł sobie język.

ocenił(a) serial na 8
zonjushe

Ale wszyscy wiedzą, że to ona przyniosła krucyfiks. Ale tylko Gemma mogła wkopać Tarę, mówiąc, że znała jej motyw. Brodaty ma pewnie dojścia, których z pewnością użyje, ale nie wydaje mi się, żeby to był jego ruch, bo nie ma żadnych informacji w tej sprawie. A że się będzie chciał zemścić, to jest pewne.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Przecież brodaty wiedział o RICO i wiedział co się stanie z nią po zabójstwie pielęgniarki. Domyślenie się, że Tarze to jest na rękę chyba nie było dla niego bardzo skomplikowane,

ocenił(a) serial na 8
zonjushe

Pewnie że nie było, ale co w związku z tym? Roosevelt też wiedział o RICO, a mimo tego aresztuje Tarę dopiero po tym, jak Gemma pojechała na komisariat.

ocenił(a) serial na 8
Madoq

Musiałam przeoczyć moment wizyty Gemmy na komisariacie. Jeśli to faktycznie ona, to jest straszną s.

ocenił(a) serial na 8
zonjushe

Nie było to pokazane, ale musiała pojechać na komisariat złożyć zeznania przeciw Clayowi. Opcja z brodatym w sumie też jest prawdopodobna, ale moim zdaniem mniej. Facet nie wygląda na kogoś, kto zadowoliłby się aresztowaniem Tary. Szczególnie patrząc na arsenał, jakim dysponuje.

ocenił(a) serial na 9
Madoq

Ale Tara złamała regulamin wnosząc krzyż na teren więzienia i dając go Otto. Otto zabił tym narzędziem pielęgniarkę tym samym kończąc umowę z federalnymi. Tara automatycznie staje się podejrzana o celowe działanie i wg mnie Gemma wcale nie musiała Jej wydać żeby doszło do aresztowania.
Co do brata pielęgniarski, to zgodzę się, że nie wystarczyłoby Mu aresztowanie Tary.

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

To dlaczego jej wcześniej nie aresztowali?

ocenił(a) serial na 9
Madoq

Pamiętam, że Tara była przesłuchiwana. Może wyszło coś jeszcze? Ciężko mi stwierdzić. Moim zdaniem końcówka nie wskazuje jednoznacznie na Gemmę. Przyznam, że byłabym zaskoczona gdyby się okazało, że to jednak Ona.

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

Jak dla mnie najbardziej pasuje gemma, przecież jasno powiedziała tarze że jak bd chciała wyjkechać to ją sypnie, jak przyszła po nią policja to jakoś nie była zaskoczona ani zmartwiona tym faktem, ciekawe tylko jak się z tego wykręci przed jaxem, może wejśc mu na psyche i powiedzieć ze toi dla dobra dzieci bo tata chciała je oddac ćpunce

ocenił(a) serial na 8
Kassandra85

Tez sie zgadzam ze brat pielegniarki chce krwi. Aresztowanie moze byc elementem jego taktyki przeciw SOA. Tez bardzo bym sie zdziwil gdyby Gemma sypla Tare. To ze jej nie kocha nie znaczy ze jna nia doniosla. Choc z drugiej strony kto wie. Maczala swe rece w zabojstwie oca Jaxa, zlozyla falszywe zeznania przeciw Clayowi. Zrobi wszystko by nie stracic wnukow i syna. Jedno jest pewne teorcy serialu jeszcze nie raz nas zaskocza.

ocenił(a) serial na 8
xawery5

tarę czeka chyba dłuższy pobyt w więzieniu, skoro w przeciekach jest mowa o tym, ze relacje jaxa i gemmy będą jeszcze bliższe (moim zdaniem i tak w poprzednich sezonach przesadzali z tymi buziaczkami i ,,kocham cię mamo" 3 razy w każdym odcinku), poza tym tara ma być w jakimś lesbijskim związku. na razie jestem jakoś sceptycznie nastawiona do 6 sezonu

ocenił(a) serial na 7
rutaJolowicz

Hahaha. Tara w lesbijskim związku? Gdzie to wyczytałaś? Na Twitterze Suttera? Radziłbym nie brać tego na poważnie, bo Kurt lubi sobie robić jaja z fanów. O 6 sezonie na razie nic nie wiadomo poza tym, że Jimmy Smits powróci jako Nero we wszystkich odcinkach, co mnie bardzo cieszy, bo ta postać przypadła mi do gustu.

ocenił(a) serial na 8
bozon

wpisz sobie w google : tara becomes a prison lesbian :) wiesz, osobiście mam nadzieję, że to tylko plotki i nie przekombinują:)

ocenił(a) serial na 10
Dynekk

Z punktu widzenia Tary to Gemma ją wsypała bo przecież powiedziała jej, że to zrobi. Nie widzę powodu dla, którego miałaby tego nie powiedzieć Jaxowi. Dzięki temu mógłby ją "grzecznie" poprosić, żeby wycofała zeznanie. Chyba tylko z chęci zemsty mogłaby postąpić inaczej. Gemma ma słabe serce a ona jest lekarzem i wie jak sobie z tym tematem poradzić tak, żeby nikt nie domyślił się, że ona ma z tym coś wspólnego. Jeśli Tara wyjdzie to zabije Gemme prędzej czy później. Nie widzę innego wyjścia, żeby mogli się od niej uwolnić.

ocenił(a) serial na 8
Dynekk

Gemma albo Clay

ocenił(a) serial na 8
pauli05

Gemma, bo groziła Tarze, a do tego podsłuchała rozmowę Jaxa z Nero o planach odejścia i nie chce na to pozwolić.
Natomiast Clay dowiedział się o wszystkim od Gemmy, Jax go zrobił na szaro, wydawałoby się, że to już koniec Clay'a, więc chciał jeszcze się zemścić, a pod koniec odcinku była scena, w której Clay siedzi w celi i wchodzi do niego ten policjant.

ocenił(a) serial na 10
pauli05

Bardzo ciekawa uwaga odnośnie Claya. To byłby świetny sposób na dobicie Jaxa. W sensie ja straciłem swoją kobietę to Ty też stracisz swoją. Z kolei jeżeli byłaby to Gemma to jednocześnie złożyła 2 zeznania na komisariacie nie znam się za bardzo na prawie amerykańskim ale jeżeli doszłoby do tego, że Gemma wycofa zeznanie odnoście udziału Tary w spisku mającym na celu morderstwo (ciekawe jakby to wytłumaczono:) ) to czy jej zeznanie w sprawie Claya będzie mogło być podważone z uwagi na brak wiarygodności świadka? Oczywiście jeżeli dojdzie do procesu.

ocenił(a) serial na 10
Maharet

mysle ze lee toric sie postaral zeby tare wsadzili. ewentualnie gemma, ale to by sobie sama zaszkodzila bo jax napewno sie dowie kto za tym stoi, wiec moze by nie ryzykowala, bo wtedy bylaby juz stracona?