Satysfakcja SPOILER
tak jednym słowem moge opisać ostatni odcinek 3 sezonu SOA.
Przede wszystkim, i wiem że nie tylko mnie to cieszy, Stahl-owa dupa poszła do piachu. Finaly!!! Każde pojawienie się tej s____ było wręcz zwiastunem kłopotów dla samcrow i przez chwilę obawiałem się że tym razem też tak będzie jednak przeczucie mnie nie myliło i dostała za swoje.
Po 2 w końcu klub dostaje wszystko, bez kompromisów, nie mówię tu o 14m-cach odsiadki bo to jest i tak pikuś przy 15latach, ale o załatwieniu wszystkich spraw: skrócona odsiadka, odstrzelona stahl, Jimmy i załatwiony dobry układ z IRA na kolejne lata.
Po 3 - Miodzio zwrot akcji i finał sezonu. Dobrze prowadzona fabuła w kilku ostatnich odcinkach, prowadzących do finału. Musze przyznać że jestem wielkim fanem Dextera. 2-nd Spoiler jednak zakończenie 3sezonu SOA a zakończenie 5 Dexa. Scenażyści Dexa telefoniki w dłoń, wspólny grill z kolegami od SOA i wymiana przemyśleń. Może się czegoś nauczycie bo daliście D___.
Czy będzie 4 sezon.?! Jaha pytanie jak bedzie rozwiązany. Ile odcinków zostanie poświęconych więziennym klimatom. Sądze, że aż za dużo, bo będą chcieli potraktować to jako urozmaicenie. Przeplatanka klimatów zza krat, rozgrywki SOA na wolnośc z ruskimi, Majami , nowym burmistrzem. Czy będzie wątek konfliktu wewnątrz SOA? Pewnie tak ale wydaje mi się, że dopiero w 5 sezonie;)
Pozostaje nam czekać i mieć nadzieje, że $ nie przysłoni wizji i założeniom tej serii.
A moim zdaniem szkoda, że Stahl nie żyje. Racja, w końcu się doigrała, ale była jedną z ciekawszych postaci w serialu, zresztą fenomenalnie zagrana przez Ally Walker. Scena z 3x12 w której June zabiła swoją dziewczynę i udawała rozpacz? Cudo! Mam nadzieję, że wkrótce będziemy mogli zobaczyć tą aktorkę w jakiejś innej produkcji :).