PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=479538}

Synowie Anarchii

Sons of Anarchy
2008 - 2014
8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 60353
7,6 15 krytyków
Synowie Anarchii
powrót do forum serialu Synowie Anarchii

jest to serial gangsterski, interesujący klimat, pięknie pokazana "wspólnota" i zasady wedle jakich żyje i jest razem - jak dla mnie - serial pełen sprzeczności, bohaterowie trzymają się kodeksu - trudnego do zrozumienia dla "normalsów" ale właśnie o tym dosłownie jest ten serial i na tym oparta jest w całości historia. Bardzo dobre role Charlie Hunnam'a i Rona Perlman'a ale przebija je rola kobieca - Katey Sagal - i przyznam, że jej charyzma, zdecydowanie i kobieca ekspresja przyciagnęła mnie do tego serialu. Oczywiście swoje dołożyła też i druga z ról kobiecych "Maggie Siff" za na prawdę trudną i niewdzięczną poniekąd rolę jaką musiała grać.
Serial obdarzony świetnym klimatem która dostrajany jest mocną i trafioną muzyką - uzupełniającą scenerię amerykańskiej prowincji i surowego klimatu gangsterskich przygód, mnie akurat jest trudno ocenić wartość tego serialu ze względu na tematykę a przede wszystkim sporą brutalność i nie chodzi tylko o "sprawy kryminalne", przyzwyczajony jestem do innego rodzaju relacji - ale doceniam moc jak drzemie w tym dziele - i rzeczywiście warto mieć ten serial jako zaliczony .... zdecydowanie poszerza horyzonty!