PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10078036}

Syreny

Sirens
2025
6,1 6,1 tys. ocen
6,1 10 1 6059
6,0 2 krytyków
Syreny
powrót do forum serialu Syreny

Serial całkiem fajny ale dziwny. Takie były moje odczucia przez prawie wszystkie odcinki "ale dziwny klimat, ale ok nie jest zły". Myślę że rola Meghann Fahy bardzo mnie zaciekawiła a Julianne Moore bardzo zaintrygowała. Przez prawie cały serial miałam wrażenie że złą postacią jest Kiki (coś ukrywa, robi pranie mózgu, czy nie skrzywdzi Simone) po czym okazuje się, że jest to ciepła empatyczna osoba, która chciała zaopiekować się Simone jak tylko poznała jej historię, chciała podzielić się z nią tym co ma. Sama Simone według mnie przedstawiła na początku serialu Kiki jak tyrana która nie pozwoli jej spóźnić się nawet minuty na jogging. No i właśnie tu te moje zaskoczenie i to niemiłe, gdy dom, majątek i osoba Kiki jest dla Simone jest strefą komfortu (ciepłym k.-dołkiem dokładniej mówiąc) ta odbija jej męża i zajmuje jej miejsce,. skutecznie usuwając Kiki. O jaaaa.... Straszne! Mam nadzieję że nikt nie uzna tego za normalne. Dla mnie jej zachowanie nie jest do wytłumaczenia. Zrobić coś tak strasznego by wygnać z własnego domu osobę z którą miało się siostrzaną realcję. Dla mnie przykrym wnioskiem z tego serialu jest to, że nie można zbyt blisko przyjaźnić się z kobietami bo i tak ta która ma "mniej" wbije Ci nóż w plecy mimo, że dajesz jej wszystko co możesz, ona i tak weźmie coś czego moralność ludzka nie powinna pozwolić. Tu nie chodziło o kasę i miłość. Gdyby tak było wybrałaby Ethana, z którym sypiała mimo kaczuszkowej marynarki, musiał jej się podobać i nawet przez kilka odcinków sprawiała wrażenie zakochanej w nim. Tu chodziło by zastąpić Kiki sobą według mnie. Ale to toksyczne fu!

Goga89

serial o malej suce - owszem, ale mysle, ze jest na odwrot, to facet okazal sie tym zlym, BO ZDRADZIL ZNOWU i wybral mlode zaburzone mieso. Najgorzy jest ten typiarz.

ocenił(a) serial na 5
Agniete

To prawda on nie lepszy. Ale obrzydziło mnie to że można tak postąpić wobec kogoś jak Simone wobec Kiki zważając na to jaką miały relację. Brrr