PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Co myślicie o ostanim sezonie tego serialu. Wg mnie trzymał poziom poprzedników. Choć było wiele rzeczy które i mi się nie podobały w tym sezonie. Głównie chodzi o to jak potraktowali postać Neta i cały wątek z Brendą. Na początku sezonu wszystko dzieje się tak jak wszyscy się tego spodziewali. Ślub, dziecko w drodze. A potem nagle Nateowi odwala, zdradza żone w ciąży i chwile później umiera. Widać spotkała go kara. Bo przez wszystkie 5 sezonów był jedną najbardziej porządnych postaci.

Na szczęscie w kilku ostniach odcinkach wszystko się ładnie pozamykało. A ostania scena to jedno z najlepszych zakończeń serialów jakie widziałem. Pokazanie momentu śmierci wszystkich bohaterów w serialu.

Świetny serial szkoda że to już koniec.

ocenił(a) serial na 10
Adick

Ja najbardziej nie mogłem przeboleć tego w jaki sposób Nate "pożegnał się" z Brendą. Ona przeżyła cięzkie chwile, aż w końcu wyszła do niego z pragnieniem pojednania. A on ją tak brutalnie odrzucił. To było bardzo przykre i smutne, zważywszy na to co ze sobą przeżyli. Wielka szkoda, że tak wyglądała ich ostatnia rozmowa. To było bardzo "nie-serialowe". Ale może przez to prawdziwsze? Nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
snoopy

masz racje to nie było zbyt przyjemne pożegnanie

snoopy

a co powiecie o śmierci samego Nate'a ?

oglądając piąty sezon, wiedziałem, że on umrze, ale w życiu nie wpadłbym na to, że pokażą to w taki sposób - niby luz, ale i niepokój w jednym - scena w samochodzie, potem na plaży i na końcu w szpitalu, z podkładem muzycznym The Brothers Johnson - po prostu mistrzostwo!

a geneza skomplikowanych relacji na linii Nate-Brenda w dużej części wyjasnia sie w ostatnim odcinku w "wizjach" jeszcze przed śmiercią - oni chyba naprawde nie pasowali do siebie, pomimo że tak wiele ich łączyło

tak czy owak - serial jest genialny, i chociaż ciesze sie, że zamknięto furtke do kręcenia dalszych odcinków (przynajmniej pozostanie legenda, a nie rozdrabnianie sie jako tasiemiec) to jednak czuje sie pewien niedosyt :)

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
riven

tak, ostatnie pozegnanie nate'a z brendą było wyjątkowo dramatyczne, ale przez to - jak ktos zauwazył - niesamowicie prawdziwe. czyli dokładnie takie jak cały serial. łączyło ich wiele, dzieliło jeszcze wiecej, ale te ostatnie pięc lat które w wiekszości przezyli razem było dla nich szczęśliwe. mimo wszystko.
no a zakończenie... chyba nie trzeba komentowac. po prostu było jakie było. czyli piękne.

FisherN

tak, zakończenie super, chociaż mogli sie troche bardziej postarać jeżeli chodzi o śmierć niektórych postaci - David, Rico i Brenda padli po prostu jak kaczki - troche nienaturalnie to wyszło :)

ocenił(a) serial na 10
Adick

Zgadzam się, ostatni odcinek a w szczególności końcowe momenty to świetne zakończenie, chyba lepiej nie można było tego zrobić. Film był o śmierci-zakład pogrzebowe zakończenie nie mogło być inne jak to jak i kiedy umieraja poszczególni członkowie rodziny Fisherów i ich bliscy.
Genialny, momentami zabawny serial. Każdy sezon miał cos w sobie.
:)