PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39000
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Świetny serial !!!

ocenił(a) serial na 10

Jest to jeden z lepszych seriali jakie oglądałem.
Poziom od początku do końca utrzymuje się na wysokim poziomie , co niestety nie zdarza się we wszystkich amerykańskich serialach (boleśnie rozczarował mnie 5 sezon "gotowych na wszystko").

Wszyscy aktorzy w serialu grają świetnie, uważam że Michael C. Hall nie został doceniony dostatecznie, co prawda dostał nominacje ale nagrody przeszły mu koło nosa. Rola Davida musiała go naprawdę dużo kosztować.
Tym którzy nie oglądali mogę serdecznie polecić ten serial, bo naprawdę jest godny obejrzenia!

pozdrawiam

micnol

Serial przez przyznających Emmy i Złote Globy zdecydowanie nie został doceniony. No, ale tak to już bywa, że często się chłamy nagradza. Griffiths, Krause i Conroy powinni zgarnąć większość nagród do których byli nominowani. Śmiesznie wyglądały nominacja dla Frances Conroy (Ruth). Mianowicie była nominowana do Emmy za sezon 1, 2, 4 i 5 (za 3 nie). A za sezon 3 dostała złotego globa (za żaden inny sezon nei była nawet nominowana - zupełna odwrotność niż w Emmy). Widać gust i niski poziom "krytyków".

Za to na listach najlepszych seriali wszech czasów praktycznie zawsze jest na bardzo wysokiej pozycji. Co cieszy. POLECAM!

ocenił(a) serial na 10
micnol

Dołączam się do tych wszystkich pozytywnych głosów.
Ten serial wywarł na mnie ogromne wrażenie i ogromny wpływ. Inspiracja, ucieczka... coś bardzo, bardzo bliskiego.
Pytana o ulubiony film, odpowiadam, że jest nim serial. Wiem, że to całkiem różne kategorie, ale w tym przypadku nie potrafię tego oddzielić. Traktuję to po prostu jako pewną zagraną, piękną, żywą historię.

Pozdrawiam.