PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

pamietacie ten odcinek jak David pomoga kolesiowi, ktoremu niby sie skonczyla benzyna ?
czy tylko mnie tak to zirytowalo jak glupio sie zachowal i ze mial okazje uciec i jej nie
wykorzystal ?
pierwszy odcinek którego nie mogłam obejrzeć bez przewijania...

ocenił(a) serial na 10
annchodi89

Pamiętam. Ja nie mogłem uwierzyć jak zachowywał się pod wpływem całej tej sytuacji. Tym bardziej że Michael C. Hall gra też super odważnego Dextera, który na pewno inaczej wybrnąłby z tej opresji. Jednak David był trochę 'ciotowaty' i tak się to potoczyło.
Faktycznie to był inny odcinek. Naładowany akcją i napięciem i wgl niepodobny do całej serii. Aczkolwiek mi się podobał. W życiu (jak i w tym serialu), bardzo rzadko, lecz jednak zdarzają się takie rzeczy..

ocenił(a) serial na 10
kamil8617

Zacznijmy od tego, że MCH Dexterem został w 2006, więc może jeszcze w 2004 roku (4. sezon SFU) nie odkrył swoich pokładów męskości :P

Jak dla mnie to był jeden z ciekawszych odcinków. Bardzo fajnie rzutował on na całe późniejsze życie Davida, to było poznanie serialu od zupełnie innej strony. Faktycznie, mógł uciec, ale to też wcale nie było takie oczywiste - Dave był skomplikowanym człowiekiem, na dodatek cała sytuacja chyba trochę go przerosła. Poza tym, SFU jest tak autentyczny, że możemy wczuć się bez problemu w sytuację bohatera. Gdybym była Davidem nie wiem czy zachowałabym na tyle zimnej krwi aby myśleć logicznie, zwięźle i po prostu zachowywać się racjonalnie. Może właśnie to chcieli przekazać nam twórcy?

ocenił(a) serial na 9
Flantrenite

tak to prawda, że dzien ten rzutował na całe późniejsze zycie Davida ( pisząc pierwszego posta byłam na bieżąco z oglądaniem,wiec nie wiedzialam jak sie dalej to potoczy wszystko jeszcze..) dzis jestem juz po skonczeniu wszystkich serii i uwazam serial za genialny, no i tak chcieli twórcy, więc tak tez mial wygladac ten odcinek jak wyglądał.. ale mimo wszystko zbyt " ciotowato" jak dla mnie zachowywal sie david no ale chyba taka natura tej postaci :)

ocenił(a) serial na 10
annchodi89

David i tak bardzo się zmienił na przestrzeni tych lat. Myślę jednak, że pewne cechy "siedzą" w człowieku całe życie i mogą wychodzić właśnie w takich ekstremalnych sytuacjach. W W inny sposób sobie tego wytłumaczyć nie potrafię. Przepraszam jeśli nieumyślnie coś zaspoilerowałam, jeśli tak to było to niechcący :)