PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39083
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Breathe me...

użytkownik usunięty

Jeśli ktoś tak jak ja czuje dreszcze słuchając tego utworu niech zostawi tu znak... To jest dla mnie świadectwo wielkiej wrażliwości. Codziennie wieczorem zakładam słuchawki i przez 4 minuty pozwalam by ten głos przeniknął mnie na wylot:) I nie mówcie że muzyka to tylko dodatek w naszym życiu...
Teledysk też piękny...

Dreszcze... masz rację. I to tylko i wyłącznie wynik skojarzenia z Everybody's Waiting. Ten utwór wprowadza mnie w taki bardzo dziwny stan. Ale jest cudowny...

ocenił(a) serial na 10
jtr

Też bardzo lubie ten utwór;)bardzo pasuje do ostatniego odcinka SFU,niezły też jest Breathe Me mylo remix.

Niesamowity utwor!!!!!!!!! teledysku niestey nie moge cos sciagnac ale widzialem na HBO...

PZDR!

Niesamowity utwor!!!!!!!!! teledysku niestety nie moge cos sciagnac ale widzialem na HBO...

PZDR!

ocenił(a) serial na 10

tak jest piękny tak jak i cały serial i doskonale współgra z clipem (jeśli ten krótki film zamieszczony na stronie serialu mozna clipem nazwać)

ocenił(a) serial na 7
FisherN

Do utworu "Breathe Me" ma wieeelki sentyment ;) i również odczuwam dreszcze słuchając go... xD Sia jest jak najbardziej utalentowana... polecam "Don't Bring Me Down"... ojj piękne, piękne^^

Poza tym baaaaardzo spodobał mnie się soundtrack to tego serialu band'u Death Cab For Cutie "Transatlanticism"... po prostu zakochałam się w tej piosence... ;] jak najbardziej POLECAM! :) i pozdrawiam wszystkich fanów "Six Feet Under" ;]

użytkownik usunięty
lentilha

Myślę, że mamy podobny gust;) Dzięki Tobie poznałem kilku nowych ciekawych twórców, "Don't bring me down" SIA tez mi się podoba. Podzielam także uwielbienie dla Damiena Rice'a, The Killers, Green Day i reszty:P
Dzięki:*
Również pozdrawiam wszystkich fanów "Six Feet Under"!!
I WESOŁYCH ŚWIĄT!;)

Masz rację,bardzo fajna piosenka.....szczególnie po obejrzeniu trailera.:)

john_rambo_2

wczoraj obejrzałam ostatni odcinek...sześć końcowych minut to dowód na wielkość filmowego obrazu...Nie widziałam nigdy tak dobrego serialu.
no a Breathe Me już od wczoraj jest moją piosenką-mantrą...
pozdrawiam fanów !

monik__2

Witam, no wlasnie mam pytanie czy tam piosenka ktora leci w ostatnim odcinku gdy Claire jedzie samochodem to jest wlasnie to Breathe me? BO zwariowalem na jej punkcie a nie wiem co to za utwor! Dzieki za odpowiedz!Pozdrawiam Kurcik:)

ocenił(a) serial na 10
kurcik85

tak to "Breathe me" a wykonawsa Sia. niesamowita piosenka w połączeniu z końcówka to arcydziało;)

ocenił(a) serial na 10

na mnie największe wrażenie wywarł cudowny utwór "Cold wind" Arcade Fire...uwielbiam ten zespół, a piosenka, którą stworzyli na potrzeby tego serialu, jest jedną z najpiękniejszych jakie kiedykolwiek słyszałam. Pozdrawiam fanów serialu!;)

ocenił(a) serial na 10
Too_Tiki

a w którym momencie była ta piosenka. tzn w którym odcinu której serii?:) bo saundtrack znam na pamięc, ale nie kojarze tego utworu w filmie. tylko ze ja jestem w połowie 4 serii.

ocenił(a) serial na 10
FisherN

hmm...tego Ci niestety nie powiem:) w dotychczasowych odcinkach jeszcze jej nie było, zapewne będzie w którymś z następnych...

ocenił(a) serial na 10
Too_Tiki

dobra rozumiem. czekam na kolejneeee. juz jutro 8 z czwartej serii:) moze to bedzie ten:)

ocenił(a) serial na 10
FisherN

breathe me leci na końcu ostatniego odcinak sfu (12 odc. 5 sezon), powiem szczerze, że na koncu sie poryczałem

ocenił(a) serial na 10
luisam

Ja też się poryczałem bardzoo duzo filmów i seriali widziałem ale Six Feet Under jest jedynym takim Serialem z którym się zżyłem bardzo emocjonalnie koniec filmu jest dopełnieniem tego wszystkiego co zobaczyłem. Utwór jest cudowny 24 godz non stop go słucham. Pozdrawiam gorąco fanów.

ocenił(a) serial na 10
sickboy_2

słuchajcie a kto sie nie poryczał? ;) ja nie moge słuchac tej piosenki bo przywodzi mi na mysl oststnie 6 minut serialu a kurde wtedy popadam w zamyslenie i tak moge przez cały dzien.

ocenił(a) serial na 10
FisherN

ja moze z innej beczki, a moze nie:) fakt, dzieki serialowi poznalam ten utwor..ale potem przestal mi sie on kojarzyc z nim. stal sie symbolem a raczej piosenka przewodnia przyjazni, ktora mnie w tym czasie spotkala. byla to bardzo intensywna przyjazn, ktora szybko sie rozpoczela i rownie szybko skonczyla.niestety z mojej winy. jednak ten utwor zawsze bedzie mi sie kojarzyl z ta osoba, zawsze bedzie wywolywal we mnie rozne dziwne uczucia..od szczescia bo bylo niesamowicie do zalu,ze wszystko przepadlo...
pozdrawiam wszystkich fanow breath me:) i 6FU

ocenił(a) serial na 10
luisam

heh szczerze powiem ze ja tez, cholera za kazdym razem jak oglądam ta koncówke pękam...arcydzieło, i serial i piosenka

ocenił(a) serial na 10
gilbert23

Jeśli ktoś nie widział teledysku Sia do Breathe Me to tu jest link

http://www.youtube.com/watch?v=8KO18daM89I&search=six%20feet%20under [www.youtube.com/watch?v...]

ocenił(a) serial na 10

obejrzałem. usłyszałem. ryczałem. szlag by to trafił.

Własnie skończyłem oglądać ostatni odcinek. Jestem przygnębiony jak nigdy...

Kastorek

PS. Dzisiaj 12.03.2012 skończyłem ten serial po raz drugi oglądać, wiele się w moim zyciu od tego czasu zmieniło, inaczej odbieram teraz to zakończenie...

ocenił(a) serial na 10

Końcowy fragment ostatniego odcinka z tą ścieżką dźwiękową robi wrażenie. Szkoda że to już koniec. Polecam obejrzeć: http://youtube.com/watch?v=bUcj4Lv71yo Muzyka "breathe me" + film "six feet under" - wspaniałe połączenie.

użytkownik usunięty

czytając ten temat zastanawiałam się czy napisać że nie mogłam słuchać tego utworu przez kilka pierwszych tygodni po obejrzeniu serii, bo po kilku sekundach zaczynałam ryczeć-ale jak widzę nie ja jedna, nie ja jedna...no i też uwielbiam transatlanticism i cold wind

ocenił(a) serial na 10

przez 3 ostatnie odcinki ryczałam jak dzieciak, któremu zabrano zabawki. ogladalam ten serial 6 lat, do bohateów przywiązałam się jak do rodziny a teraz ktoś robi mi takie świństwo i kończy serial?! to naprawdę zabolało.
"Breathe me" jest jedną z najpiękniejszych piosenek, dla mnie jednak bardziej wzruszająca i przygnębiająca jest "Cold Wind" Arcade Fire. Nie wiem co ta piosenka ma w sobie takiego, że za każdym razem gdy ją słyszę mam w oczach łzy i czuję się malutka przy potędze tego utworu. Każdy z nas przezywa wszystko na swój sposób i być może tylko mnie "Cold Wind" tak nastraja ( utwór był tłem gdy Brenda zaczęła rodzić - wtedy po raz pierwszy Ruth i Brenda zblizyły się do siebie. Piękna scena).

TooTiki

Dzis obejrzalam w tv ostatni odcinek i oczywiscie polakalam sie jak dziecko :) W calosci ogladalam tylko ostatni sezon, wiec nie sadzilam, ze az tak to na mnie podziala. Teraz ponownie odsluchujac piosenke ze sceny finalowej znow uronilam kilka lez. Magiczny serial i magiczna muzyka.

nomiczek

A mnie ten świetny serial zmienił postrzeganie świata. Doskonale Ciebie rozumiem. Pozdrawiam. Waldek

Właśnie w tej chwili go słucham, jakoś tak ściska w sercu,od razu mam przed oczami obraz ostatnich scen z finałowego odcinka. Świetny song!

ocenił(a) serial na 10
SeBoLeX

Nie wyobrażam sobie lepszego utworu na zakończenie serialu. Piosenka wspaniała, a w połączeniu z grande finale serii prawdziwy wyciskacz łez.

ocenił(a) serial na 9
niterunner

Przyznam, ze tez sie wzruszylam przy koncowce. Łzy same ciekly mi po twarzy:) Zakonczenie piękne.

ocenił(a) serial na 10

obejrzałam ostatni odcinek i powlilo mnie na nogi ,rzecz jasna musiałam natychmiast ściagnąć ten utwór na kompa i przez nastepne 4 dni odsłuchując go płakałam jak dziecko . kawłek w połączeniu z kończóka tworzy istne arcydzieło nie mówiąc już że to pierwszy serial który wzbudził tak wilkie emocje ,jak widze nie tylko w moim przypadku.

becik0487

Cholera, wciąż tego słucham, i wciąż chce mi sie ryczeć ;D <lol> Żaden serial czy film nie wzbudził we mnie takich emocji, ktore sie czuje po obejrzeniu finału. Najlepszy serial jaki widziałem, nie żadne tam Losty czy Prison Breaki, tylko SIX FEET UNDER!!

ocenił(a) serial na 10

Ostatnia scena i ten utwór tak wryły mi się w pamięć że nie mogę
Dziś ze 4 razy oglądałem samą końcówkę.

Moment w którym Claire widzi biegnącego Nate'a w lusterku.....

Wybór utworu do tej sceny jest powalający.
Tak genialnego - oczyszczającego, pozytywnego i zarazem tak przejmująco smutnego serialu a przede wszystkim zakończenia nie widziałem nigdy.

Dużo można pisać i mówić - a każdy kto widział, wie o co mi chodzi - jestem wdzięczny twórcom za tą historię która nam pokazali.

ocenił(a) serial na 8

hejka, czy jest opcja przesłania tego utworku na maila? od paru dni ciągle go wałkuje na youtubie, ale chciałabym go zgrać na mp3.
Na wszelki wypadek podaję maila: gosia1@icpnet.pl

Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 9
gabi_2

W dwóch najlepszych serialach w historii mianowicie ,, Rodzina Soprano'' i ,,Sześć stóp pod ziemią'' na samym końcu jest piękna piosenka. W ,,The Sopranos'' jest to ,, don't stop beliving'' a w ,,Six feet under'' właśnie ,,Breathe me''. Podobnie jak serial, bardziej podobała mi się ta z ,,Rodziny Soprano'' jednak obie są wspaniałe i gdy je słucham zawsze wracają wspomnienia tych genialnych seriali.....

ocenił(a) serial na 9

Breath me już zawsze będzie mi pzrypominało o tym, że moja ziemska przygoda kiedyś się skończy. Przepiękny utwór, jednak moim najlepszym kawalkiem z całego serialu jest muzyka ze scenay porodu Brendy. Arcade Fire "Cold wind":

http://pl.youtube.com/watch?v=kKU82yHCLGs

Kutwa mać, Rachel Griffiths fenomenalnie zagrala tą scenę!

A jakie są wasze ulubione kawalki z SFU?

trzymajcie się ziemscy śmiertelnicy =)

W Niebie poprosze Szefa o całą serię w trójwymiarze =)

ocenił(a) serial na 10
StarDust_4

Ja bardzo też lubię "Transatlantism" Death Cab for Cutie - uważam, że znakomicie oddaje ducha serialu. Poza tym "Woodstock" Joni Mitchell z mojej ukochanej końcowej sceny odcinka "Back to the Garden" i niezapomniany "Calling All Angels" Jane Siberry, a także oczywiście piosenki wykorzystane nie tylko w samym serialu, ale i w jego klipach promocyjnych: "Heaven" Lamb i "A Rush of Blood to the Head" Coldplay. Wszystko to są znakomite utwory, ale największe dreszcze do dziś mam przy "Breath me" Sia. ;-)

snoopy

gdyby nie to, że piosenka kojarzy mi się z finałem SFu, to aż tak bardzo by mi się nie podobała.
Jednak gdy słyszę te dźwięki to od razu przed oczami stają mi końcowe sceny serialu, i to jeden z powodów, dla którego uwielbiam "Breathe me"

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

Najgenialniejszy serial jaki kiedykolwiek widziałem. To, jak on trafia do człowieka, jak przeżywa się wszystko razem z bohaterami jest niewyobrażalne. A odcinek pogrzebu głownego bohatera - przez cały czas płakałem, to jest nie do pomyślenia w moim przypadku.
Dlaczego on się skończył :(

Powiedzcie mi jeszcze,
Piosenka Lamb - Heaven

W którym odcinku leciała, bo nie mogę sobie przypomniec

Kacperr

Dobrze, że SFU się skończyło. Zakończyli serial w idealnej chwili. Całość tworzy zamkniętą, cudowną historię.

Co do piosenki, to jest ona w trailerze i na początku odcinka 2x01 - In the Game. Link do widea: http://pl.youtube.com/watch?v=0rYINvtKZ9I

pozdrawiam

ja czuje....

ocenił(a) serial na 9

Normalnie ten kawałek bardzo by mi się spodobał, bo jest piękny,
jednak po tym serialu nie mógłbym go po prostu słuchać, bo przywołuje dużo smutku i przemyśleń związanych z zakończeniem

nie wiem, być może minęło jeszcze za malo czasu od kiedy skończyłem oglądać...

ocenił(a) serial na 10

Taaak...mam takie odczucia jak Wy wszyscy-niepowtarzalny serial i niepowtarzalna muzyka...
Gdy teraz tego słucham to finał serialu mam przed oczami i nie wiem czy się od tego uwolnię...