PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 39079
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Po ostatnim odcinku Rodziny Soprano, byłem pewien że już nic tak świetnego nie zobacze. Soprano naprawdę mnie rozwalili, ale to co zobaczyłem w Sześć Stóp pod ziemią to nawet trudno opisać jakie uczucia w człowieku się kotłują. Ostatnie 3 odcinki to jest po prostu totalne rozwalenie emocjonalne ludzkiej psychiki. To jest niesamowite, ale ostatniecały serial, ale w szczególności ostatnie 10 min zmieniło moje życie. Pierwsze 3 dni nie mogłem się otrząsnąć z ogromnego dołu który czułem. Poczułem ogromną potrzebe jak najszybszego kontaktu z osobami które skrzywdziłem lub byłem pokłocony. Ludźmi którzy byli bliscy mojego sercu. Czym prędzej zadzwoniłem do nich i po prostu tak o pogadałem , umówiłem sie na jakies odwiedziny. Serial wzbudził we mnie jakiś straszny lęk szybko ucikającego czasu, tego że jutro może już nie być najważniejszych osób w naszym życiu. Jednym słowem serial który zmienia na pewno sposób myślenia i postrzegania otaczającego nas świata.

ocenił(a) serial na 10
leon391

Oj zmienia zmienia...

leon391

zgadzam się, Jest to chyba jedyny serial który zmienił cały mój światopogląd i sposób myślenia i każdy powinien go zobaczyć :)

ocenił(a) serial na 10
kokon303

Ja mając 12 lat wszedłem do pokoju siostry, która akurat ogladała SFU i zobaczyłem scenę, w której Michael uprawia seks na masce auta w Vegas spytałem siostry "Ehhh co ty ogladasz!" odpowiedziala mi po czym wyszedlem z pokoju. Majac jakos 16 lat zaczalem ogladac wszystkie seriale od HBO i w koncu natrafilem na SFU, poznałem Davida na jednym ze zdjec na filmwebie i na poczatku pomyslalem, "kurde co to moze byc za serial, 2 gejów na masce auta , dom pogrzebowy eee". I dopiero majac 19 lat zobaczyłem ostatni odcinek i jak wiekszosc ludzi, musze powiedziec, ze rzeczywiscie zmienia postrzeganie zycia i przede wszystkim w jaki sposob zyjemy! Ja np po skonczeniu serialu zaczalem bardziej interesowac sie swoja rodzina bo poniekad ja zaniedbywalem, teraz wiem jak wazne sa relacje z bliskimi bo w kazdej chwili moga odejsc.

leon391

Pierwsze zdanie Twojego komentarza idealnie wpasowało się we frazę, którą wpisałem w google tj. "Seriale podobne do Rodziny Soprano" właśnie zostały mi 3 ostatnie odcinki i uświadomiłem sobie, że prawdopodobnie nie znajdę czegoś tak genialnego( zwlekałem kilka lat z obejrzeniem). Twój komentarz skłonił mnie do wystartowania z six feet under" i liczę, na to, że się nie zawiodę. Jak skończę oglądać, przeczytam dalszą część Twojego postu i odpowiem. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
marchewa123

No i obejrzałeś do końca?

ocenił(a) serial na 8
narayan1982

dalej ogląda :)