PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Nie ma się do czego przyczepić, szczytowe osiągnięcie w swoim gatunku.

Zaphod

Zdecydowanie TAK!. Najlepszy w każdym calu. Jedyny serial godny oglądania.

ocenił(a) serial na 10
sawed_off_shotgun

Lubię również Dextera, bo trzyma w napięciu ale te ostatnie odcinki... poniżej oczekiwań.

ocenił(a) serial na 10
Zaphod

według mnie lepsza jest "Rodzina Soprano" ale "Sześć stóp pod ziemią" też uwielbiam zobaczymy co szykuję sie w 5 sezonie bo własnie zaczynam oglądać

ocenił(a) serial na 10
Max

Dla mnie serialel ktorego cenie tak samo jak Szesc.. , jest "Bez Skazy" :)

ocenił(a) serial na 10
Lukas_Scott

Bez skazy jest całkiem fajny, ale jednak... bez porównania z SFU!

ocenił(a) serial na 10
snoopy

Bez skazy jest fantastyczne, choć z SFU faktycznie nie ma porównania, ale z drugiej strony, co ma? ;-)

ocenił(a) serial na 9
arrival

Właśnie skończyłem oglądać drugi sezon SFU i jest na prawdę świetne jednak w moim odczuciu nie dorównuje Rodzinie Soprano która na zawsze pozostanie u mnie na 1 miejscu. Niedługo również zobaczę jak się prezentuje ,,Twin Peaks'' bo od 14 grudnie rozpoczynają emisję tego serialu na tvn7

ocenił(a) serial na 10
Christopher_Moltisanti

Akurat SFU to jedyny serial, który można porównywać z Sopranos, bo oba są na najwyższym poziomie. Oglądaj dalej - jeszcze wiele niespodzianek czeka cię w kolejnych sezonach. Twin Peaks też jak najbardziej polecam - to już klasyka.

ocenił(a) serial na 9
snoopy

Tak, słyszałem że to świetny serial. SFU to rewelacyjny serial. Skończyłem drugi sezon ( z waszych opinii przeczytałem że najbardziej ubolewacie że Nate zerwał z Brendą jednak ja jej wcale nie lubiłem, natomiast polubiłem Lisę, a z tego co czytam to nikt jej tu nie lubi).
Zobaczę co będzie po 5 seriach, jednak na razie nie sądzę żebym kiedykolwiek pokochał SFU tak jak wspomniane Soprano, a już na pewno wątpię żebym oglądał po 3 razy każdą serię tak jak to robiłem z Soprano.
Może dlatego że od zawsze interesował mnie ten temat mianowicie mafia.
Jednak nigdy nic nie wiadomo, może po 5 seriach SFU i po podobno niesamowicie świetnym zakończeniu ( nie znam go ale słyszałem że zakończenie jest genialne) zmienię zdanie.

Pozdro

ocenił(a) serial na 10
Christopher_Moltisanti

Zakończenie jest świetne - ale lepiej nie czytać nic na ten temat wcześniej, żeby nie psuć sobie zabawy. Uważam, że dwa najlepsze finały serialowe w historii telewizji to właśnie Soprano i SFU - chociaż są one w gruncie rzeczy zupełnymi przeciwieństwami.

ocenił(a) serial na 10
snoopy

Finał The Wire jeszcze w sumie niewiele im ustępuje.

A po zakończeniu SFU faktycznie sporo może się zmienić, ale skoro Christopher w tej chwili nie widzisz dużych szans na zdetronizowanie Sopranos to wątpię, by tak się stało. Drugie miejsce jednak myślę, że będzie mieć zapewnione.

ocenił(a) serial na 10
arrival

The Wire jeszcze nie oglądałem, ale na pewno w końcu się za niego zabiorę. Od dawna mam ochotę, bo bardzo dużo o nim dobrego słyszałem.

ocenił(a) serial na 10
Zaphod

Genialny! Genialny! Genialny! Najlepszy serial jaki kiedykolwiek widziałam. Najwyższa klasa!! Każdy z sezonów na wysokim poziomie. od początku do końca dobrze zrobiony. Dextera tez oglądam, jednak dex zaczął się świetnie, niestety poziom spada z każdym odcinkiem, a six feet under od początku do konca oglądałam równie podekscytowana!! Bomba.

ocenił(a) serial na 9
fusiaczek

Najwybitniejszy, po prostu najlepszy.. Dowód na to że to seriale wiodą prym w krzewieniu kultury.. Po prostu brak słów..

ocenił(a) serial na 9
Ministry_of_silly_walks

A oglądając zakończenie serialu aż ciarki przechodzą człowieka..

ocenił(a) serial na 10
Zaphod

Ten film jest niesamowity. Na ostatnich 3 odc ryczałem jak dziecko. Porusza dogłębnie, tylko czuje teraz taką dziwną pustke. Wczoraj skończyłem oglądać ostatni sezon. Powiem wam że przywiązałem się do bohaterów, ich problemow i oglądając ich przez pare ostatnich miesięcy bedzie mi teraz tego brakowało. Nigdy czegoś takiego nie miałem po obejrzeniu jakiegokolwiek filmu.

cadilacs

Zgadzam się film jest niesamowity. Na 3 ostatnich odcinkach przyznam się że również trochę płakałam. Zaczęłam oglądać serial 25 grudnia kiedy na fox life puścili pierwszy odcinek. Wczoraj skończyłam 5 serie. Zdecydowanie jest to serial który pozostawia z wieloma myślami (przynajmniej u mnie tak jest, wciąż myślę o tym co się stało) i nie można "przejść" obok niego obojętnie. Oglądałam już Dextera, ale szczerze mówiąc zawiodłam się bo 3 seria nie dorównywała 1 i 2. Za to jak dla mnie wszystkie seria SFU trzynają podobny niesamowity poziom. Fakt, nigdy już chyba nie nakręcą lepszego dramatu obyczajowego, to mój ulubiony serial i długo tak zostanie. Twin Peaks oglądałam jak już ktoś wspomniał to klasyka.