PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=89546}

Sześć stóp pod ziemią

Six Feet Under
2001 - 2005
7,9 39 tys. ocen
7,9 10 1 38999
8,7 14 krytyków
Sześć stóp pod ziemią
powrót do forum serialu Sześć stóp pod ziemią

Ok ,na początek chce napisac że do SFU przymieżałem sie około 3 lata :/
Wcześniej odwlekałem i odwlekałeł i ... teraz troche żałuje ,bo serial naprawde dobry (chodź jestem dopiero po S01).

Po genialnych produkcjach od HBO :Sopranos ,OZ ,Wire, wiedziałem że seril będzie dobry,ale nie przypuszczałem że aż tak dobry :p.
Może nie ma tylu zwrotów akcji co Sopranos i The Wire,ale napewno ma głębsze przesłaie od wyżej wymienioncyh.
Po prostu porusza tematy które każdego dotyczą lub będą dotyczyc ,czyli śmierc.

całkowicie załużone 10/10

ocenił(a) serial na 9
outlaw_87

Zazdroszczę, jeszcze 4 sezony przed Tobą! :)

Jeśli mogę coś poradzić, wystrzegaj się spoilerów. Wiem, że to oznacza odizolowanie się od forum dyskusyjnych i youtube, ale warto.

Pozdrawiam i życzę miłych wrażeń.

emka5_2

Ja do serialu zabierałem się jakieś 5 lat. Teraz jestem w połowie 2 sezonu. Całkiem niezły, ale żeby mnie powalił to nie. Zdążyłem się już przyzwyczaić do rodzinki... zobaczymy co dalej:)

ocenił(a) serial na 10
YoGi_11

Oglądaj dalej! Serial nie raz cię zaskoczy. Dla mnie to ta sama półka co Sopranos - a nawet ciut lepiej! Ja właśnie mam zamiar powtórzyć sobie całość.

ocenił(a) serial na 10
outlaw_87

Ja na ten serial trafiłem całkowcie przypadkowo. Wcześniej o nim nie słyszałm. Stało się to gdy TVN zaczął puszczać pierwszy sezon. Szedłem spać i miałem zamiar wyłączyć TV. Poskakałem jeszcze po knałach i trafiłm na "jakiś" serial. Przysiadłem na chwilę i wsiąkłem do samego końca.
Dla mnie najlepszy seral ever!!! A ostatni odcinek powalający. Przez kilka dni w szoku chodziłem;)

ocenił(a) serial na 10
Stilnes

Wczoraj obejrzałem ostatni odcinek i .. MASAKRA .

Piękny, wzruszający po prostu genialny SERIAL ,nic dodac nic ując ,jak dla mnie zdecydowanie ta sama półka co SOpranos i WIRE.

Ostatnie 3 odcinki 5-tego sezonu genialne ,szczegulnie końcówka ostatniego , piękny.

ps. ale byłem głupi że tak sie do niego zabierałem ,napewno kiedyś obejrze go jeszcze raz :p

Michael C. Hall = GENIUSZ

outlaw_87

A Twoja ulubiona postać i sezon? :D
C. Hall zagrał super, ale postacie Brendy, Ruth i Nate'a jak na moje są po prostu z innej półki - nie do przebicia.

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

Nate był OK, Brendy nie lubiałem, Ruth - fakt świetna rola, ale postac Davida - mistrzostwo ;p

Ulubiony sezon - 5
Ulubiona postac - David i Ruth