słyszeliście że Michael C. Hall jest homofobem ?! no ja jestem totalnie w szoku, powiedział o tym w nie jednym wywiadzie, jak on mógł w taki razie zagrać geja on jest chyba nie normalnny, z resztą podkreslił nawet że po roli Davida właśnie w SFU czuł do siebie obrzydzenie, jestem zdruzgotana to był mój ulubiony serial wielokrotnie do niego wracałam, myslałam że nie tylko dla widzów jest on ważny ale także dla obsady, że przynajmniejn częściowo utożsamiali się ze swoimi postaciami a tu proszę taka obłuda już chyba nigdy nie będę mogła obejrzeć choćby jednego odcinka
A jak grał Dextera to tez powinien utożsamiać się z psychopatycznym mordercą? To świadczy (moim zdaniem) o klasie aktora, że potrafi zagrać postać do której czuje hmm niechęć.
Co więcej, świadczy to też o jego klasie, że potrafił się przemóc - być może i po to, by walczyć z tymi swoimi uprzedzeniami. Ponadto ciekawi mnie źródło tej "rewelacji". Jakoś wątpię, by w dzisiejszych czasach znany aktor przyznawał się publicznie w wywiadzie, że jest homofobem.
chciałem zamieścić link ale wpisz sobię w google: michael hall homofob i wyskoczy Ci wywiad logo24, oraz michael hall homophobic i kliknij w pierwszą stronkę tam będą jego cytaty
Wyszukałam te wiadomości, o których mówisz i widzę, że zwyczajnie nie załapałeś żartu :D
cytat z tego logo24:
"O homofobii:
Grając Davida w serialu "Sześć stóp pod ziemią", miałem problem. Zagrałem geja, co nie było łatwe, bo jestem homofobem."
A potem:
"O Dexterze
Coraz bardziej upodabniam się do niego. Przerwy między kolejnymi seriami powstrzymują mnie przed wyjściem na łowy."
Chyba nie wziąłeś tego wywiadu na poważnie...? (plus to nawet nie jest wywiad, a posklejane strzępki informacji z innych wywiadów). Spójrz jaki jest wstęp do niego: "Prosto ze sceny na Broadwayu trafił do biznesu pogrzebowego. Homofob, zadziwiająco przekonujący w roli geja. Ożenił się z własną siostrą i odkrył powołanie, by zabijać. Ulubiony morderca Ameryki, Dexter - Michael C. Hall"...
A wszystkie anglojęzyczne strony, które mówią o rzekomej homofobii, piszą o homofobii postaci, którą grał - właśnie Davida, że nie mógł się pogodzić z tym kim jest.