Sztorm stulecia

Storm of the Century
1999
7,6 8,8 tys. ocen
7,6 10 1 8751
5,0 2 krytyków
Sztorm stulecia
powrót do forum serialu Sztorm stulecia

za rewelacyjny. Akcja jest czasami przeciągana ale w tym filmie o to chodzi. Jest on bardzo psychologiczny z głęmbszym przesłaniem. Pokazuje on grzeszną nature człowieka, do czego morze się posunąć. Jak na amerykański film to arcydzieło, daje 20/10.

ps dawno nie oglądałem tak ciekawego filmu

ocenił(a) serial na 10
realmadrytfc

Zgadzam się, film powala, szkoda tylko, że leci na Polsacie bo przerywanie takiego filmu reklamami burzy cały klimat.
Z niecierpliwością czekam na trzeci i zarazem żałuje że to będzie ostatni odcinek... 9/10

ocenił(a) serial na 9
realmadrytfc

zgadzam się, film jest świetny mimo czasu trwania, który dla mniej wytrwałych może okazać się zbyt dużym wyzwaniem. Miłośnik sensacji na próżno może tu szukać wartkiej akcji. Film jest psychologicznym szkicem ludzkiej osobowości. Zastanówcie się przez chwilę, czy oglądając film nie zastanawialiście się przez chwile co byś zrobił/a w takiej sytuacji w jakiej znajdują się bohaterzy filmu? Przyznaje szczerze, że ja się zastanawiałem!

ocenił(a) serial na 6
rossi_83

Myślę, że chociaż film trwał tak długo, to zachował swój poziom. Niesamowicie wciąga, cały czas coś się dzieje, a ten koleś grał niesamowicie. 9/10
PS. A co do sytuacji, w jakiej oni się znaleźli, to sama nie wiem, co bym zrobiła;)

ocenił(a) serial na 10
The_Slayer

Fenomenalnie ukazana psychika i natura ludzka, rozbroiła mnie scena jak Mike spotkał dziewięć lat później Linoge'a i Ralphi'ego...
Nie myślałem, że oddadzą dziecko szatanowi ale od początku losowania wiedziałem że padnie na dziecko szeryfa, świetna trzecia część, świetny film, zmieniłem ocenę na 10/10.

użytkownik usunięty
realmadrytfc

spoko, ten film jest tak przesycony mistyką i tajemniczością, że trudno mi było oderwać oczy od ekranu (eh, te cholerne polsatowskie reklamy...). Jednak III część była dla mnie najsłabsza, bo trochę tandety już się pojawiło (wtedy co latali w obłokach). Najlepsza dla mnie była I częśc i może początek drugiej, bo fajnie się rozwijało i myślałem, że będzie porządne dzieło z tego. Ale zakończenie takie troche niezbyt powalające...

ale to tylko moje zdanie:)