Oglądnęłam sobie ten serial. I powiem szczerze, że ta obecna ocena na filmweb (8,1/10) jest dla mnie osobiście skandaliczna! Naprawdę w tym serialu, nie ma dosłownie niczego co możnabyło by określić mianem bardzo dobrego. A w zasadzie to wszystko leży:
- Akcja pokazywana chaotycznie, nie wiadomo o co chodzi tak naprawdę. Z jednej strony, jedna dziewczyna odnajdująca jakiś zagadkowy przedmiot w schowku. Z drugiej strony inna laska, której zależy na wisiorku tej pierwszej. A z trzeciej dwaj pajace, prześcigający się w debilnych pomysłach na poderwanie upatrzonych przez siebie dziewczyn.
- Przeskakiwanie co chwilę, ze sceny na scenę w tempie takim, że robi się to poprostu denerwujące.
- Irytująca muzyka, niedopasowana do pokazywanych sytuacji. Tak jak np. w dzisiejszym odcinku, gdy nauczycielka chciała posłuchać muzy z zarekfirowanej mp3. A w tle leciała muza rodem z horroru. To było naprawdę żałosne.
- Serial wogóle nie ma klimatu. Jest nijaki. Nie czuć w nim ani zagadkowości, ani grozy, ani tym bardziej humoru.
- I właściwie co to za gatunek? Bo ani to horror, ani dla młodzieży......Ale napewno do tego serialu pasuje określenie DRAMAT.
- O aktorstwie nie wspomnę bo to poprostu tragedia i każdy kto oglądał ten serial to wie.
A ocena serialu, dla mnie jest skandaliczna tak jak pisałam na początku. Nie mam pojęcia, co może się podobać w tak słabym, nijakim i pozbawionym jakiejkolwiek akcji serialu ? Chyba tylko gimnazjalistki jarają się takim szajzem.
to ty w końcu napisz coś konkretnego i jakbyś widziała jestem chłopakiem nick czy nie podpowiada
P.S. To imię i nazwisko kuzyna
wasze kłótnie są bezsensowne. nie ma sensu pisac sobie takie rzeczy bo i tak nic nie zdzialacie i nie przekonacie tej drugiej strony. a poza tym to była wypowiedź na temat serialu a teraz przerodzilo sie to w jakas wielka awanture. nie zasmiecajcie tego forum takimi rzeczami, od tego jest poczta na filmwebie zeby zalatwic to miedzy soba. i wiecie to juz robi sie zalosne ze kazdy probuje przekonac drugiego o swojej racji.
Po prostu trzeba być inteligentnym, żeby ten serial zrozumieć ; ) Ale jeżeli wolisz mieć wszystko podane na tacy.. polecam Ci "trudne sprawy" - tam najpierw widać postać która coś robi, potem ta postać mówi, iż to coś zrobiła, a na końcu.. narrator powtarza dokładnie to samo ; D
Tajemnice domu Anubisa serialem z głębią ? No to tu mnie rozwaliłaś. Toż to szrot pokroju Hanny Montany tylko w pseudo-thrillerowym wydaniu.
Ja powiem, że mi się nawet ten serial podoba, a jeżeli komuś nie, to trudno. Tylko nie pisz teraz nic w stylu "Jak mi się może podobać taki syf?" albo jakim jestem pustakiem :-).
Może i jestem młodsza od większości tutaj piszących... Ale kłótnie tego typu nawet 8-latką nie przystoją. Widziałam może z dwa odcinki serialu- gra aktorska rzeczywiście kiepska, podbnie jak dubbing. Sama fabuła byłaby dobrym tematem, nie podoba mi się jej rozwiniecie. Ale trzeba wziąść pod uwage jedno- to jest niskobużetowy serial dla dzieci i nastolatek (głównie tych młodszych). Nie można go oceniać w ten sam sposób, jak inne seriale. To trochę tak, jakby narzekać, że w jakieś edukacyjnej bajce dialogi są naiwne, a akcja przewidywalna.
Trzeba docenić przynajmniej to, że scenarzyści próbowali wprowadzić jakieś wątki tajemnicy, nawiązać do mitologi (chyba). I nie pró bowac oglądac na siłę, kiedy serial nie nawiązuje do naszej grupy wiekowej. Mam 15-lat, nie potrafię przełknąć wiele rzeczy, nie oglądam. Ale rozumiem, że innym osobą, młdoszym, starszym, obojętnie, taka produkcja może się spodobać. I tyle.
Moim zdaniem jesteś osobą prowokującą do kłótni. Spoko, nie lubisz tego serialu, oceniasz go na 2. Ale nie zgadzam się do tego że, to coś w stylu Montany. Trzeba być inteligentnym by coś zrozumieć.
Ej ja mam do Ciebie jedną sprawę. Tez mi sie nie podoba ten serial i zgadzam sie co do Twojej oceny tylko nie pisz ze to serial na miarę gimnazjum bo nie wszystkie gimnazjalistki są puste i oglądają takie coś. Aha i nie podoba mi sie ze porównujesz to do meksykańskiej telenoweli bo większość z nich jest naprawde dobra i w tym momencie zrobiłaś pojazd na meksykańskich produkcjach.
Porównujesz to do Hannah Montana?? Albo jesteś ślepa, głucha albo jesteś głupia, albo to prowokacja. Które z tych????
Jestem facetem, Serial owszem, czasem nieco naiwny, ale dobry, a poza tym, skoro ten serial ma 8 i tyle osób próbuje cię przekonać, to może mają rację? Nie gorączkuj się, ich nie przekonasz. Ale nie denerwuje się, weźmie zielona herbata i naciąąąąga i naciąąąąga i naciąąąąga :)
dobra koniec tematu, dla christinearron, Blab ten serial to takie coś podobnego do Montany (ja n e rozumiem tego co tu jest w tym do Montany ona ogłupia, a tu nic takiego strasznego), a dla większości fajna
Zgadzam się, aktorzy nie są zbyt rewelacyjni, ale sadzę że, to dlatego że dla większości z nich to jest pierwsza rola do zagrania. Tylko niektórzy mają kilka seriali lub filmów za sobą. Serial i tak jest bardzo dobry i z utęsknieniem czekam na 2 sezon :) .
Jak już wspomniano wcześniej to serial niskobudżetowy. Nie ma co liczyć na coś lepszego, bo aktorzy zarządali by o wiele więcej pieniędzy, gdyby mieli być lepsi. Nie liczcie, że przy takim budżecie pojawi się Marlon Brando.
Dobra. Można powiedzieć, że jestem dzieciakiem. Mam 12 lat i jestem prawdopodobnie najmłodsza. Ten serial oglądam tylko wtedy, kiedy mi się nudzi. Nie jestem fanką ani nic z tych żeczy. Po prostu da się przeżyć. Jak dla mnie, to tą kłutnią pokazujecie tylko brak empatii i inteligencii. Może to nie jest coś ciekawego, ale obejrzeć się da. Mam po wyżej uszu ludzi, którzy hmmm .......... są durni? Nie chce tu nikogo obrażać, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Po prostu nie umiem zrozumiec tych, których interesuje tylko, aby innym dopiec. Jest ich mi po prostu żal. Tak jak ciągle ktos o tym wspomina każdy ma prawo do wyrażenia opini, czy jakoś tak.
TDA jest fajne.
Tylko mnie denerwuje jedno
Wtedy jak w tym domku pojawiały się te zwierzęta, to Amber mówiła odgłosy jakie oddają, np. hau.
Nina zapisywała.
Amber : ,,muu, bee,hau, kwa, miał''.
Nina: krowa, owca, pies, kaczka, pies''
Amber: nooo, mu, bee, hau, kwa, miał
Jedna mówiła miał a druga hau
To mi sie nie podoba, Aktorzy i reżyserzy?, powinni dbać o wymowę, i wgl
TDA mi się podobają, a poza tym oni mają tylko 22 min. by wyemitować dwa odcinki tego serialu i muszą się w tym czasie zmieścić dlatego starają się w jednym odcinku zamieścić jak najwięcej. Gra aktorska może nie jest idealna, ale dubbing pasuje do aktorów. Super fabuła i na prawdę wciągające. Obejrzałam wszystkie odcinki. Tylko najbardziej mnie wkurza, że odcinek kończy się tak ekscytująco, a potem w następnym odcinku zawsze wszystko wychodzi im.
Hahhaha, ta kłótnia jest iście zabawna. Czasem, gdy robię coś co może wiązać się z podzielnością uwagi i akurat przyslowiowo "prztykam" po kanałach oglądam TDA. Nie jest to zły serial - pomyślmy, że to serialik głównie dla nastolatek, nastolatków i nie możemy wymagać nie wiadomo czego. Historia jest ciekawa, przystępnie pokazana, nawiązania do egiptologii intrygują. Budowanie napięcia zawsze na końcu może śmieszyć, ale taka jest idea takich produkcji - tak są robione z zasady. Aktorzy nie grają źle, co do tego nei ma co się czepiać, dubbing jest średni, no ale cóż - to w końcu serial niskobudżetowy. Fabuła trochę ponaciągana na siłę, ale ogólny szkielet fabuły intryguje. Do tego różnorodność postaci. Jak dla mnie - serial jest tym porządniejszym w kategorii przeciętnych produkcji dla masowego odbiorcy z naciskiem na nastolatków.
Moim zdaniem TDA jest super. I to nie jest jakieś dno dla małolat. Jeśli chcesz to sobie tak uważaj.
Skoro uważasz, że to dno i się czepiasz o jakąś wymowe, akcje, że nie wiadomo o co chodzi, to się czepiaj.
Zobacz, ile masz komentarzy. Nie czytałam wszystkich, tylko trochę. W tych komentarzach ludzie piszą, że chętnie oglądają TDA, że jest super i wgl.
Wiesz, nie jestem twoją matką, żeby ci rozkazywać, ale zamknij ten głupi dziób i więcej nie pisz tak o TDA. To taka moja prośba...
Jeśli porównamy to i El Internado, to to jest bajeczką dla dzieci. Serial może i podobne, ale Internat jest cudowny, wciągający i ma świetny klimat. Polecam.
ja mam 18 lat i oglądam ten serial i naprawdę mi się podoba...i to że oglądam ten serial nie znaczy że jestem pustakiem....wgl po co dyskutujecie o gustach ....każdy ma inny....i po co porównujesz TDA do Świata wdg Bandych...to są wgl 2 inne seriale i do tego z innych epok ;D
Ja napiszę tylko tyle. Słabizna i generalnie wieje nudą i to strasznie. Beznadziejne aktorstwo. Fabuła nie trzyma się kupy, zero klimatu. Jednym słowem bajeczka dla małych dzieci.
można to też tak ująć...lubie ten serial ale musze się z tobą zgodzić z jednym...aktorsto nie jest na wysokim poziomie...Podobają mi się tylko Patricia i Eddy a i ewentualnie Alphie to dobry aktor komiczny ...:)
tak właściwie masz 19 lat więc jesteś dorosła i po prostu za stara żeby zrozumieć ten serial tobie podobają się takie czrno biłae filmy nie bo je rozumisz a moja ocena to 10|10 a jak ci się coś nie podoba to spadj
strasznie mi przykro że nie masz za grosz gustu !!!!!
Błysnęłaś intelektem że hoho. Nie lubię TDA to oglądam tylko jakieś czarno-białe. Ogarnij się gimnazjalistko!!!
Ps: Widziałam jakie seriale oceniłaś wysoko....tylko współczuć.
no to widać jaki masz gust i sorki ale nie mam ochoty gadać z tobą bo wogle sie nie znasz na serialach inie marnuje na ciebie czsu tak jak na te forum mam ważniejsze żeczy jak przyjaciół widać ty ich nie masz i wiem czemu
Jeju, niektórzy co pisali są strasznie irytujący ... Jedna osoba mówi drugiej, że jest bezguściem , drugie mówi pierwszemu że praktycznie też jest bezguściem i tak cały czas ... Nie obrażajcie siebie nawzajem, każdy może krytykować, dać pochwałę lub ponarzekać na coś innego.
tda300 - Nie obrażaj innych, jeżeli mają odmienne zdanie niż ty. Niektórym może się podobać TDA, innym co innego. Jeżeli nawet już zaczynać mówić innym że są bezguściami, to przynajmniej jakieś dowody na to postaw, a nie ... Widzę że jeśli ktoś nie lubi tego serialu, i zamieści post o tym, to ty zaraz wyzywasz go, że lubi Demi Lovato, Biebera czy innego Disneya, według mnie to jest dziecinne i bezsensowne, bo filmweb to strona do dowiedzenia się czegoś o danym serialu, podyskutowanie o nim, a nie do startu jakiejś wojny czy czegoś ...
christinearron - Może i masz te 19 lat, nie wiem, jednakże zachowujesz się jak czasami moja siostra - fizycznie 18, psychicznie 13 . Sądzę iż nie powinnaś obrażać innych od pokemonów, pustaków, czy innych materiałów budowlanych . Masz podobną tendencję do stawiania sprawy jasno, tak jak tda300 - gdy ktoś lubi jakiś serial którego ty nie lubisz, to mówisz że jakie głupie seriale i wszystko głupie ogląda ... np. jak można porównać Świat Według Bundych z TDA ?? SWB to serial o rodzinie nieudaczników, a TDA o nastolatkach, którzy odkrywają różne tajemnice związane z ich internatem. A po drugie nie zapominaj że ŚWB było kręcone w latach 1987 - 1997, a TDA od 2011r. więc jest 24 lata różnicy rozpoczęcia kręcenia obu seriali . Serialu Internat nie oglądałam, ale są podobnej treści.
Dobra, obraziłam niektórych, przepraszam z góry jeśli kogoś obrazi mój wpis powyżej. Przejdźmy do Tajemnic Domu Anubisa
- Jak wyżej ktoś wspomniał, TDA to niskobudżetówka, więc nie oczekujmy super, hiper aktorów . Jedynymi osobami, które mają jakieś doświadczenie w aktorstwie według mnie to :
-Jade Ramsey i Nikita Ramsey ( Patricia i Piper Williamson ) - Wystarczy spojrzeć na ich filmografię, nie bez powodu byłyby brane do tak wielu projektów, gdyby grały tak jak Mroczkowie , oglądałam kilka filmów z ich udziałem (np.The myth about American sleepover) i były świetne według mnie .
-Ana Mulvoy-Ten - Ona praktycznie jest angielską odpowiedniczką Holland Roden, lub Janel Parrish . W sumie są do siebie podobne. Każda z nich ma dobrą grę aktorską, nie mają dużo występów w telewizii, no i Janel ma nomionacje do złotej maliny, no ale jako aktorka ona dojrzała.
-Eugene Simon - Sądzę iż on też jest świetnym aktorem . Dobrze odgrywa swoją rolę jako Jerome. Zbytnio więcej nie mogę się o nim wypowiedzieć, bo nie widziałam innych sztuk z jego udziałem . Jest też całkiem niezłym modelem, jednakże do tego mógłby trochę przypakować xDD .
- Roger Barclay - Jako Rufus spisał się świetnie, czekam tylko aż ściągnę Johnego Englisha i zobaczę go w tym filmie xDD. Rogera mogę porównać do Ian'a Bohena lub Adama Fristoe'go .
- Burkely Duffield - Jego gra też jest dobra , o nim się nie wypowiem zbyt . Daniel Sharman to jego angielski odpowiednik . Obaj są śliczni i słodcy ;x
- Julia Deakin - Gra całkiem nieźle,. jednak o niej nie mogę się wypowiedzieć bo jest jej stanowczo za mało :( .
- Mina Anwar - And our lovely Trudy ;DD Kocham ją jako Trudy, umie świetnie grać, rozwalają mnie niektóre teksty :DD .
* Gra aktorska TDA może w miarę przejść gdy się postawi średnią . Za grę aktorską TDA otrzyma ode mnie 6/10
- Polski dubbing ... Jejku mogliby się bardziej postarać, np. z krzykiem Zofii Zborowskiej gdy Amber widzi wypchane zwierzątko w piwnicy . Myślałam że skoczę wtedy z balkonu, ale niektórzy dają radę z dubbingiem . Za dubbing ocena leci 4/10 .
- Fabuła czy jakkolwiek się to zwie - No pomysł na serial trafiony, dobrze zorganizowany serial . Za to 9/10 poeci .
- Ogół serialu - Sądzę iż ocena 8/10, to dobra ocena, jednak denerwuje mnie te pary . W sumie mogą być, jednak to takie trochę denerwujące że z pocałunkiem czekają w ch*j czasu , w innych serialach/filmach gdy bohaterowie mają po 17 lat już się bzykają lub coś. No ale ja awkward ogladam tak więc wiadomo że po tym serialu ma się niedosyt ;)), ale że to serial skierowany do innej grupy wieku, więc nie będę narzekać .
P.s - Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ( gł. pani T. i pani Ch. ) . Jprdl ale powieść napisałam ...
Nie mogę już edytować. Ja dodaję w styczniu odcinki na bajel , dawałabym tłumaczenie, jednakże nie wychwytuje sporo rzeczy z tego ich angielskiego akcentu .
Zgadzam się w pełni i (proszę się nie obrażać) dziwi mnie tez trochę pokazanie relacji między nimi (pary). Są wtedy tak nierealne - no bo sorka ale w którym internacie mieszkają siedemnastolatkowie tej samej płci w jednym domu,a nauczyciele nie mają nic przeciwko parą?? No sorka w tym momencie zero realizmu, obawiam się że w realu to wygląda zupełnie inaczej ;P