Dyskusje, spoilery, wrażenia po obejrzeniu odcinka.
Promo: http://www.youtube.com/watch?v=3upk8AbkV4I
Opis:DZIEŃ ŚWIĘTEGO WALENTEGO PRZYNOSI DO CHANCE HARBOR SEKRETNE
PRZYJĘCIA, ZASKAKUJĄCE CZARY I MŚCIWE CZAROWNICE.
Aby uczcić zimowe wakacje, Faye i Melissa organizują anty-walentynkowe
przyjęcie wyłącznie dla dziewczyn, włączając w to Dianę i Cassie. Jednak
wieczór staje się bardzo nieprzewidywalny, kiedy Melissa proponuje Dianie
trochę humorzastego "szatańskiego ducha", a pierwszą osobą, przy której
[Diana] się rozluźnia, jest Lee (gościnnie Grey Damon), który wpada
na przyjęcie, aby pomóc Faye w odzyskaniu mocy. W międzyczasie
Cassie zostaje opętana przez duchy pewnych mściwych czarownic i jest
zmuszona do zwrócenia się w kierunku Adama i Jake'a.
jeeej znów Jake i Faye, no rozumiem, że ma złamane serce, ale niech próbuje dalej
chcę Cassie i Jake
nie mów nawet :D ale on ją kocha, niech chociaż ich życie nie będzie tak skomplikowane jak moje :D wg mnie świetnie razem wyglądają, a poza tym prawie doszło do pocałunku, gdy ją uratował przed mocą. Tyle razy już ryzykował dla niej życie, czy ona ślepa jest! słucha tylko tego wymalowanego oka Adama szok
oby nie ;p bo to głównie ich wątek śledzę :D jakby ten emo Adam inaczej wyglądał, żadna konkurencja dla Jake`a
Wiem, wiem, ja także lubię ich razem, dlatego z bólem patrzę na fakty - jakieś tam podobieństwo fizyczne i ta rozmowa jego rodziców na łodzi przed pożarem... :/
przypomnij co mówili, chodzi Ci o to jak matka Jake`a wspominała o zaufaniu do ojca cassie?
Nie pamiętam konkretnie, musiałabym to jeszcze raz obejrzeć... ale wiem, że coś wzbudziło moje podejrzenie wtedy... mam szczerą nadzieję, że jestem w błędzie;)
musisz być :D no ja właśnie przewinęłam do tej sceny ...
nie mogą być rodzeństwem ;p to by była porażka '''
mówili coś że zaufają ojcu cassie tak jak Down i Charls
ja też chce żeby Jake był z Cassie bo ona i Adam to jakaś kompletna porażka no weźcie jak oni razem wyglądają http://cwtv.com/shows/the-secret-circle/photos/006455000e1 a Jake chyba nie jest jej bratem bo nie sądze że matka Jaka mówiłą że Amelia nie mogła mu zaufać po tym jak ją zdradził a skoro mówiła tak do męża to nie sądze ze to ona.
bo właśnie aktor grający Jake`a - chris zylka jest z Arią - lucy hale
tak mi do siebie nie pasują, ale cóż ;p
Niemożliwe żeby byli rodzeństwem!!! Nieeeeee... No w sumie Isaac powiedział Jake'owi że jest jeszcze inne dziecko Blackwella w kręgu, a w tym samym odcinku było że Dawn się podkochiwała w Blackwellu więc by wzkazywało na to że chodziło o Faye... Ale z drugiej strony to by wyjaśniało czemu jest silniejszy od reszty kręgu... Ale Isaac by mu przecież powiedział gdyby chodziło o niego, a on by powiedział Cassie, no nie??
Po ostatnim odcinku też napadły mnie takie straszne myśli, że oni mogą być rodzeństwem. Ale to by była kompletna głupota. Mam nadzieję, że to Diana jest drugim dzieckiem ojca Cassie.
A propo zwiastunu [który swoją drogą podoba mi się najbardziej, ze wszystkich które były] ; opętana Cassie - podoba mi się to ! xD
Jeśli tak zrobią to zgadzam się, to będzie totalna głupota:/ Jake pasuje do Cassie jak nikt. Mam już dość wiecznego biadolenia Adama. Zamiast Nicka mogli się jego pozbyć..
Czytałam gdzieś na imdb, że podobnież oficjalnie wykluczono Jake'a z kręgu podejrzeń o pokrewieństwo. ;)
A Ja odkryłam niestety kolejny dowód na to że mogą być rodzeństwem a Jake o tym wie... Otóż: przeanalizowałam ostatnią wspólną scenę Jake'a i Cassie, tą przy ognisku... i on tam mówił że są do siebie bardzo podobni czy coś w tym stylu... Co o tym myślicie??
Moim zdaniem to metafora, oboje mają ciemną stronę charakteru/duszy. Jake za bardzo się nie broni przed kontaktem z Cassie, ma to związek natury romantycznej. :) Gdyby wiedział o ich pokrewieństwie to byłoby coś z nim bardzo nie tak, bo nie miałby nic przeciwko kazirodztwie. ;)
Czytałam, że producenci powiedzieli w wywiadzie, iż Cassie ma siostrę, osobę zupełnie niezwiązaną z nią romantycznie, tak więc Adam i Jake odpadają. Tak przynajmniej mogę się jeszcze łudzić, że coś może wyjść na linii Cassie-Jake. ;)
No niby może masz rację... A przynajmniej mam nadzieję, że masz rację, bo też liczę na to, że będą razem, ale...mam takie dziwne wrażenie, że odkąd Jake wrócił do Chance Harbour po tym jak wyjechał z łowcami to właśnie tak dziwnie utrzymuje dystans co do Cassie...Jest bardziej jak przyjaciel, albo...rodzina. Zresztą przecież jak ona go pocałowała to ją "odepchnął"!
To tak mi się wydaje, no ale może mam paranoję... Zresztą mam takie wrażenie, że scenarzyści mają zamiar namieszać i się niby okaże, że Jake jest jej bratem, a później jak będą juz tak strasznie zrozpaczeni to się jednak okaże, że to nieprawda;) Tak jak było w Darach anioła z Jace'em i Clary...
zgadzam się jeśli byli by rodzeństwem nie mogłoby być między nimi takich scen typowo romantycznych i podtekstów że na siebie lecą, bo wyszło by na kazirodztwo a to w końcu serial dla nastolatków zresztą ogólnie gdyby w serialu pojawił się wątek kazirodczy to znaczyłoby że twórcy pochwalają takie związki wyrażają na nie zgodę co oznaczało by koniec serialu i nie wiadomo czy jeszcze nie jakieś konsekwencje prawne.
Myślę że troszkę przesadzacie... Po pierwsze: oni mogą o tym oboje nie wiedzieć, no to się chyba nie liczy, no nie? Po drugie: jeśli Jake wie no to tak jak wcześniej pisałam trochę się ostatnio trzyma na dystans... Po trzecie: mam naprawdę przeczucie będą chcieli namieszac z postacią Jake'a więc...
No ale dobra...może się nie znam...
ja nadal obstawiam że twórcy nie mogą zrobić z nich pary właśnie ze względów że będzie to promowanie kazirodztwa a to na pewno się nie przyjmie. A namieszać na pewno namieszają i już to robią powrót Jake do Faye
Nie można tego nazwać "powrót" on ją chciał tylko wykorzystać prawdopodobnie dlatego że Cassie go odepchnęła...
no tak ale w pewnym sensie jest to powrót bo przecież kiedyś już ze sobą sypiali.
Ja tam podejrzewałem od zawsze Faye o pokrewieństwo z Cassie... Jakoś najbardziej mi do tej roli pasuje :D
MI sie wydaje ze Jake nie jest przyrodnim bratem Cassie. Ona bedzie spokrewniona z Faye, bo jej matka chyba miala romans z ojcem Cassie :)
SPOILERY
Przed chwilą przeczytałam że w serialu ma się pojawić nowa miłość dla Diany, o imieniu Grant, którego zagra Tim Phillipps http://www.filmweb.pl/person/Tim+Phillipps-960316 :)
Już miałam nadzieję że Diana i Adam do siebie wrócą ... :(
Diana i Adam to najbardziej mdłe postacie w tym serialu. -.-
Czy wiadomo w którym odcinku po raz pierwszy pojawi się ojciec Cassie? I jaki aktor go zagra?
Sceny z 1x14: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4O40PGGzxNA
I drugi niesamowiti sneak'e peek http://www.youtube.com/watch?v=kUkmfsiAn_M&feature=related Nie moge się doczekac xD
http://www.youtube.com/watch?v=G8I89Xejyrg&feature=player_embedded / Diana chyba nie będzie całaowała się z Lee tylko z kolesiem od pizzy xD
myślę że ta scena na łodzi która jest w zwiastunie (jake/adam) może być interesująca xD ... ciekawe czy Cassie w ogóle tam dotrze...
A ja liczę na Cassie&Adam i Faye&Jake. :d O i tak chce chociaż Cassie na pewno bedzie z Jake'iem bo twórcy nie pozwolą, żeby serial stracił na oglądalności, gdyż jest podobnie jak z pamiętnikami wampirów, że główna bohaterka powinna być z tym mrocznym i starszym.:) Może to tylko mi się tak skojarzyło, nie wiem, ale to, że Jake i Cassie będą razem jest pewne, więc nie obawiajcie się.;*
Oglądałam już fragmenty i nie wylapalam żadnego z Jake'iem i Cassie.... Za to z Jake' iem i Isaakiem...
Odcinek bardzo mi się podobał. Jake przeszedł samego siebie, jakoś wyjątkowo przyjemnie mi się oglądało sceny z nim, był jakiś inny xD Zaskoczyło mnie to, że mimo iż jestem za paringiem Jake-Cassie, to bardzo podobała mi się scena z Faye[ ta z początku odcinka ]. Jak się temu wszystkiemu lepiej przyjrzec to Faye jest dla niego stworzona xd Ale póki co nie opuszczam teamu Jake-Cassie :)
I kolejna scena z udziałem Jake, która mnie zachwyciła to scena w kościele i tekst: I choice you. Po prostu piękne!
Jak najbardziej na plus przyjaźń Melissy i Diany + Faye ;) Cassie mi tam nie pasowała dobrze że się zmyła ;)
Naćpane dziewczyny też były prześwietne ;))
No i w końcu wydało się co knuje Lee, pewnie chce zabrać moc Faye, jeśli nie całego kręgu i ożywić tą swoją dziewczynę...
Był inny, bo się zmienił z miłości do Cassie! A ta idiotka woli tego podcinajacego sobie żyły emo a Jake'iem rzuca po ścianach!!! Jake tak jak Faye lubi mu wypominac zminił się nie do poznania dlatego że mu zależy na Cassie, dla niej wrócił i robi wszystko żeby jej pomóc i ją chronić ryzykując wszystko podczas gdy adam poprawia makeup !!!!!I też właśnie poruszył mnie ten tekst Jake w kościele... byli by idealną parą na zasadzie kontrastów ... z wyjątkiem mrocznej duszy bo to akurat ich właśnie przyciąga do siebie