Dla mnie serial jest słaby głównie przez kiepską grę aktorską. Wielu aktorów z tego serialu jeszcze nie skończyło szkoły aktorskiej i moim zdaniem to widać. Kilka znaczących ról obsadzonych jest przez nie-aktorów (np. Natalię Lesz, która udowodniła, przynajmniej mi, że jako aktorka wogóle się nie sprawdza; inny przykład to odtwórca roli Roberta, który jest dobrym tancerzem i TYLKO TANCERZEM) albo przez słabych aktorów, jakimi są dla mnie Kasia Cichopek i Katarzyna Glinka. Zastanawiające jest też to, że ci bardziej znani i poważani aktorzy wypadli co najwyżej przyzwoicie. Ogólnie twórcy serialu mieli dobry pomysł i intecje (tak sądzę), ale scenariusz też kuleje Chociaż w pierwszych odcinkach jeszcze było ciekawie, to z czasem robiło się coraz bardziej żenująco.
Aha i na koniec jeszcze jedna sprawa. Piosenka z czołówki - MASAKRA (ten kto ją śpiewa, nie powinien wykonywać angielskojęzycznych piosenek).
Tak? No to poproszę o Wasze argumenty. Dlaczego nota ma być wyższa? Tylko "proszę, bądźcie poważni".
przede wszystkim super układy taneczne, poza tym postać Jurka Biegacza(Mecwaldowski), w przeciwieństwie do Ciebie bardzo podoba mi się jak gra Natalia Lesz(może nie ma warsztatu, ale przecież nigdy aktorstwa się nie uczyła), uważam za plus to je grają osoby, które jeszcze nie skończyły szkoły aktorskiej, dale im to szanse podszkolenia warsztatu i pokazania się szerszej publiczności
Z tym "podszkalaniem warsztatu" to Masz rację. Tylko kiedy ci aktorzy zaczną grać naprawdę, a nie tylko się "podszkalać". Póki co, nic innego nie widać w tym serialu, tylko właśnie jakiś jeden wielki warsztat. Tak jaby "aktorzy" w nim grający byli cały czas na jakiejś próbie. W dodatku nieudanej, bo jak jest kiepski materiał, to dzieło też nie będzie specjalnie udane.
Możesz mi nawet odpisać, że skoro mi się nie podoba, to nie powinnam go oglądać i pewnie nie będę, ale mam zawsze prawo do własnej opinii.
nie zaprzeczę, że młodzi aktorzy(uczniowie) nie reprezentują wysokiego poziomu aktorskiego, jeden z nich już zrezygnował na rzecz ukończenia szkoły aktorskiej(Sebastian Fabijański), ale Dorociński, pani Małgorzata Niemirska czy pan Janusz Michałowski grają przyzwoicie i chociażby dla tej dwójki warto czasami obejrzeć serial
żyjemy w wolnym kraju, jest wolność wyrażania opinii, i przynajmniej ja nie zabraniam pisać kto co chce
Jeśli chodzi o tych znanych aktorów, to rzeczywiście grają przyzwoicie, ale nic ponadto.
I Masz rację, żyjemy w wolnym kraju, gdzie każdy ma prawo oglądać, to co chce i wyrażać opinie, o tym, co się zobaczyło:) Pozdro