Bella psuje cały serial. Gdyby nie ona wypadałby całkiem spoko. Nawet postać Rocky lepiej by się
prezentowała bo nie jest taka najgorsza. Najbardziej mnie wkurza to jak Cece próbuje sterować jej
życiem. Spoko to przyjaciółki ale mam wrażenie że w tym duecie Rocky zawsze jest na drugim
planie. Nie ważne jest to co chce Rocky tylko to co Cece. Cieszę się że w finale 2 sezonu Rocky się
jej postawiła bo do tej pory Rocky tańczyła jak jej Cece zagrała.
A tak na marginesie najlepszymi postaciami w całym serialu są i będą Gunther i Tinka
Hessenhefferowie! Uwielbiam ich! Szkoda że w 3 sezonie Gunther wyjeżdża... Sama jedna Tinka to
już nie będzie to samo :-(
Dobrze, że ktoś oprócz mnie znalazł w tym serialu jakieś pozytywy ^^
Co do twojej wypowiedzi, nie wiem czy oglądałaś serial "Czarodzieje z Waverly Place", ale niekiedy zachowanie CeCe w stosunku do Rocky przypomina mi zachowanie Alex do swojej przyjaciółki Harper. Też próbowała decydować o jej życiu, wiedziała co jest dla niej lepsze i nie liczyło się jej zdanie. Taka podobna historia, ale temat nie o tym...
Mi osobiście obydwie główne bohaterki w serialu nie przeszkadzają i uważam, że gdyby zabrakło choć jednej to serial nie byłby już tym jakim jest. Wiem jednak, że każdy ma swoje zdanie i dobrze, nie przeszkadza mi to. Nie umiem usprawiedliwić zachowania CeCe i nie wiem czy da się je w ogóle usprawiedliwić. No i po co miał bym to robić :) Dzięki temu serial ma właśnie w sobie to coś, dzięki czemu mnie zainteresował. Rocky zwyczajnie przecież mogła w bardzo wielu sytuacjach wyrazić swoje zdanie, ale widocznie nie chciała. Tak jak wspomniałaś w ostatnim odcinku drugiego sezonu "Taniec rządzi w Japonii" lub z tego co pamiętam "Terapie rządzą" Rocki bardzo ładnie powiedziała CeCe, ze to ona decyduje o swoim życiu i to ona będzie za siebie decydować. Tak powinno właśnie być. 3 sezonu nie miałem okazji jeszcze oglądnąć nawet po angielsku i nie wiem czego się spodziewać, ale z niecierpliwością czekam na premierę w Polsce, która będzie już w lutym. Mam nadzieję, że będzie co oglądać i będzie też sporo fajnych wątków (ma podobno grać w kilku odcinkach gwiazda serialu disneyXD "Z kopyta") więc można z niecierpliwością czekać z myślą, że będzie co oglądać.
Powracając do głównej obsady to szczerze nie mam ulubionych, ani znienawidzonych bohaterów lub bohaterek tego serialu. Począwszy od Belli i Zenday przez Kentona i Caroline,a skończywszy na Davidzie wszystkich lubię :) i żaden/na mi nie przeszkadza w graniu. Z tego też powodu moja ocena jest taka wysoka. Dobrze mi się serial ogląda. Ocena, rzecz jasna po 3 sezonie może się zmienić :P Jak na razie co do serialu nie mam zastrzeżeń i oceniam go zdecydowanie na plus.
Pozdrawiam wszystkich fanów i nie tylko :P
Aksus
Mnie osobiście postać Cece właśnie trochę irytuje ale to chyba przez tą jej samolubność i częste zapatrzenie w siebie. No ale fakt... Bez niej i Rocky serial straciłby sens. Powiem tak... Z początku byłam wielką przeciwniczką tej produkcji ale to dlatego że obejrzałam wtedy ze 2 odcinki. Chyba nie miałam prawa wyrażać zdanai skoro nawet nie miałam podstaw. Troszkę denerwuje mnie młodych fanek które albo są fankami Belli albo Zendai i obrażają się nawzajem. I po to? Każdy lubi i ogląda to co chce... A ja myślę że to całkiem niezły serial. Przyjemnie się go ogląda i nie obchodzi mnie co mówią inni. Mam 20 lat i nie wstydzę się tego.
A co do Leo Howarda z serialu "Z kopyta" to owszem jest w 3 sezonie. Gra przyrodniego brata Cecw i Flynn'a syna nowego chłopaka ich matki :-) Zdradzę że on i Cece nie będą pałać do siebie sympatią ;-)