,,Wielki smutek" - chyba nawet nie muszę pisać dlaczego.
,,Życie w zamknięciu" - własny ojciec zamyka Rocky na 5 dni w szpitalu (60*2=120:24=5), tylko dlatego, że stała 5 metrów od pacjenta z zaraźliwym czymś. Przecież nawet nie przy nim, a co dopiero gdyby miała go dotknąć. Mogłaby pozbierać te kwiaty/patyczki i normalnie wyjść, a nie siedzieć tam 120 godzin. Ja rozumiem, że to w trosce o jej bezpieczeństwo i w ogóle, ale przecież facet, który wprowadzał łóżko z pacjentem na salę, i stał obok niego, a nawet chyba go dotknął, nie miał na sobie tego żółtego ochronnego kostiumu, tylko był ubrany normalnie jak lekarz - na biało, więc co? On też ma zostać zamknięty? Bez sensu. Kolejny absurd - zamykają Flynna, bo przez przypadek ściągnął rękawiczkę? Przecież nawet niczego nie dotk-nął, więc spokojnie mógł ją założyć z powrotem. A oni od razu myślą, że złapał jakiegoś zakaźnego wirusa czy coś, żałosne. Może zaraz wszyscy um-rą? Kolejna sprawa - Rocky straszy Flynna jakimś niebieskim płynem - nie wiem o co chodziło, podejrzewam, że były to wymiociny i go tym straszyła, ale ja tego nie zrozumiałem, więc żart był kompletnie nieudany. Cały ten główny wątek odcinka był żenujący i kompletnie bez sensu.
,,Wytrwałość rządzi" i ,,Wielkie otwarcie" mogłyby być jednym odcinkiem, bo są praktycznie o tym samym.
,,Pranie rządzi" - następny bezsensowny odcinek. CC zamiast od razu powiedzieć, że przez przypadek poplamiła suknie ślubną matki, wymyśla, kom-binuje i robi wszystko, żeby tylko się o tym nie dowiedziała. Poza tym to kolejny odcinek związany ze ślubem, więc mogłoby to być na początku następ-nego odcinka, a nie oddzielnie.
odcinek Wytrwałość rządzi i Wielkie otwarcie pierwotnie miały być jednym odcinkiem, lecz zdecydowano, że go podzielą. odcinek Życie w zamknięciu potwierdzam, ale odcinek Pranie rządzi, gdyby nie kombinowała, wymyślała to by nie było fabuły i by odcinka nie było.
Co do oddzielenia uważam, że zdecydowanie lepszym rozwiązaniem byłoby połączenie tych dwóch odcinków w jeden. Ewentualnie mogliby zrobić dwuczęściowy. ,,Życie w zamknięciu" - najgorszy z całego sezonu, chyba że wśród kolejnych też będzie jakiś beznadziejny. ,,Pranie rządzi" - no i dobrze, że nie byłoby, bo odcinek jest bezsensowny i absurdalny.
Kurde, sorry Alex ale trochę zaczynasz przesadzać. Wszyscy wiemy, że nie znosisz tego serialu, ale wybacz, niemożliwe jest to, że nie ma on żadnych plusów! W każdym odcinku twoim zdaniem jest coś nie tak... A to że źle ubrane, a to że coś jest bez sensu, a to że sytuacja albo zachowanie postaci z serialu cię wkurzają. No proszę... Nikt nie ma tylu "ale" na tym forum co ty... I są osoby, które ten serial irytuje ze względu na niechęć do disney'owskich produkcji, albo niechęć do aktorek, albo nie podoba im się fabuła/przesłanie. Ale mówią wprost. I nie przesiadują non stop i nie hejtują... Nie podoba ci się, to napisz o tym raz, a nie zakładaj milionów tematów. Co do "Życia w zamknięciu" dla mnie też był troszkę bez sensu, ale dla mnie ta sytuacja była śmieszna. A to jak Flynn został uwięziony razem z Rocky było jeszcze lepsze. Z tym płynem, to było tak, że niebieski kolor, to niby symptom tej zaraźliwej choroby. A Rocky chciała nastraszyć Flynn'a, jak z tym termostatem. Flynn miał myśleć, że złapał tego wirusa...Dla mnie to był najlepszy wątek z tego odcinka, to nakręcanie Flynn'a. A "Pranie rządzi", nie wiem co ci się nie podoba. To że Cece bedzie wymyślać to było oczywiste. To komedia, więc ma byc śmiesznie, a nie nudno. Jakby się przyznała, nie byłaby sobą. Wszyscy którzy oglądają wiedzą jaka jest Cece. Jej szaleństwa i krętactwa są już normą. Taką ma rolę w tym serialu. A odcinki związane ze ślubem? Po co je łączyć? I tak w 3 sezonie jest mniej odcinków niż pierwszych dwóch, więc po co mieliby to łączyć. Gdyby to zrobili, to parę miesięcy i byłoby po emisji...
,,I tak w 3 sezonie jest mniej odcinków niż pierwszych dwóch" - pierwszy sezon miał 21 odcinków, a trzeci będzie miał co najmniej 25, więc to nieprawda. Jeśli chodzi o ten wątek w odcinku ,,Życiu w zamknięciu" to może i byłoby śmiesznie, gdybym wiedział o co chodzi, a tak to nawet nie wiadomo jaka choroba, jakie objawy, co mamy zgadywać? Jeśli chodzi o sam ślub to jest to ciekawy wątek, fajnie że taki w ogóle wymyślili, ale ciągnięcie go przez pół sezonu jest lekko denerwujące. To samo z pożarem - ciekawy, ale zbyt długo naciągany. Co do zachowania CC to jest ono coraz bardziej irytujące - na początku było ok - głupia i tyle, ale teraz zaczynają przeginać z jej postacią. I dobrze, nie będę zakładał kolejnych tematów, przynajmniej przez kilka miesięcy, obiecuję. Pozdrawiam. ;]
pierwszy sezon - 21 odcinków, drugi sezon - 31 (jeśliby licząc odcinek "Taniec rządzi w Japonii"), jeśliby go nie licząc to 28, trzeci sezon - 26 odcinków.
Ale ja to wszystko wiem... Z wikipedii i dubbingpedii...
http://pl.wikipedia.org/wiki/Taniec_rz%C4%85dzi
http://dubbingpedia.pl/wiki/Taniec_rz%C4%85dzi
Tam są też te kody...
Nie chodzi o to, żebyś nie zakładał nowych tematów, ale chodzi mi o to, żebyś nie pisał w kółko tego samego bo to trochę denerwujące... Dla mnie wątki ze ślubem i pożarem są ok... Wcale nie jest powiedziane, że w serialu komediowym jeden wątek ma trwać przez jeden odcinek... Dla mnie spoko... Chociaż skoro te wątki tak rozciągnęli to polski Disney mógłby chociaż emitować te odcinki po kolei... A odcinków nie liczyłam, ale wydawało mi się że mniej jest w 3 sezonie. Dużo się nie pomyliłam. Pozdrawiam :)
Jeszcze nie ma co liczyć odcinków, bo trzeci sezon został wyemitowany dopiero w połowie (ma 26 odcinków, a wyemitowanych zostało na razie 13), więc to że się pomyliłaś, to tylko dlatego, że nie widziałaś wszystkich odcinków. ;) Co do tych wątków to seriale komediowe przeważnie cechują się tym, że każdy odcinek jest o czymś innym, więc ich kolejność można mieszać i to nic nie zmieni w fabule. W tym przypadku to wyjątek. Seriale obyczajowe tak mają, że jeden odcinek jest ciągiem dalszym drugiego i tak cały czas. Nawet w telenowelach tak jest, mam tu na myśli Violettę. ;]
po to, bo prowadzę wikię o serialu i nauczyłem się jak opisywałem artykuły itp. i wiem to po prostu xD
Nareszcie ktoś zajął się na poważnie polską wikią :) Chwała ci za to! Opisujesz też strony na temat innych seriali czy tylko "Taniec Rządzi"? :)
Taniec rządzi, Z kopyta, Szczury laboratoryjne, Nadzdolni, Big Time Rush. Wszystkie trzy pierwsze wikie to moje, przedostatnia jest od kolesia, który tam nie wchodzi, a ja tylko opisuje nowe odcinki lub inne znikome edycje, a ostatnia to adaptowana wiki i wiki po poprawkach i doprawkach "wyrosła" na "ludzi" xD.
i jeszcze zajmuje się wymyślaniem odcinków Taniec rządzi, a za parę dni rozpocznę wymyślanie odcinków Big Time Rush :)