PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558695}
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47588
9,0 2 krytyków
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

Po pierwszym sezonie spodziewałem się czegoś ciekawego o życiu wilkołaków, stadzie, walce o władzę w nim, czy choćby zwierzęce zachowania. Sorry, ale lepiej to przedstawia głupi serial True Blood czy choćby serie o wampirach typu TVD/TO. Nie ma tu walki ze zwierzęcą naturą, chęci zabijania, mordu. Co mamy w zamian?
W każdym sezonie, pojawiające się coraz to nowsze istoty ponadnaturalne, jakieś kitsune, doktorzy strachu, banshee(O KURDE! oO naprawdę?), himery, nogitsune, druidzi, kojoto-wilki, pumo-wilki, pustynne wilki, prawdziwe alfy, różne kolory oczów, łowcy potworów różnej maści(meksykańcy), berserkerzy, jakiś koleś co się w ogień zmienia(aka fantastyczna 4)... nie będę wymieniał, ale pewnie znalazłbym jeszcze cały zwierzyniec różnych stworzeń.
Akcja serialu męczy, wszystko od sezonu 1 idzie na najwyższych obrotach, minimum relacji osobistych, gwałtowna muzyka, kolejne trupy. Szpital i szkołę w tym serialu, można nazwać trupiarnią. Wszyscy za to pracują jakby nigdy nic i to dla nich codzienność. Nawet w Baltimore nie mają tyle trupów codzień.
Serial sieje też gejowską propagandę, w każdym odcinku musi być para gejów. Całość serialu, to kryptopropaganda MTV do odmienności, rasowej i seksualnej.

Pierwszy sezon tak, reszta jest ochydna...

ocenił(a) serial na 8
LukaszIdea

Po części się zgadzam. Faktycznie zbyt dużo udziwnionych postaci wprowadzają, a za mało skupiają się na głównym, tytułowym temacie czyli wilkołakach. Zmieniła się trochę atmosfera serialu. Brakuje mi starej obsaby. Aczkolwiek nie jest tak źle. Mi osobiście nie przeszkadza to, że jest nagłaśniany temat homoseksualności. Czy to robi ci jakąś krzywdę? Miłość to miłość. Jak masz tak strasznie narzekać na serial to nie oglądaj.