Cześć. ;-) Znalazłam kilka spoilerów i wyjaśnień dotyczących trzeciego i drugiego
sezonu. Zapraszam do czytania.
Po emisji finału 2. sezonu serialu "Teen Wolf" jego twórca Jeff Davis opowiadał o
kolejnym sezonie, zdradzając 10 ciekawostek i jednocześnie wyjaśniając także rzeczy z
finału.
Trzeci sezon zadebiutuje na amerykańskich ekranach latem 2013 roku.
1. Oczy Jacksona nie przypadkowo są niebieskie. Nie chciał jednak zdradzić, dlaczego
nie są żółte jak u zwyczajnych wilkołaków.
2. Dowiadujemy się, że Boyd i Erica na początku 3. sezonu jeszcze żyją. Ich los
zostanie
rozstrzygnięty w pierwszych dwóch odcinków.
3. Stilesowi nadal nie przejdzie miłość do Lydii. - Trochę cofnął się do roli
obserwatora,
ale sprawy szybko rozwijają się w uniwersum "Teen Wolf", więc zobaczymy co z tego
wyniknie - opowiadał twórca. Wyjawił także, że oryginalnie chcieli, by w 2. sezonie Erica
była miłością Stilesa, ale z czasem zamieniono to na momenty Stilesa z Lydią.
4. Na początku 3. sezonu Allison będzie samotniczką. Kompletnie odizolowała się od
przyjaciół i Scotta. Zdradza, że mają wiele pomysłów na odkupienie win dziewczyny.
5. Dr Deacon (weterynarz) i panna Morell (pedagog) powrócą i odegrają ważną rolę.
Będzie wiele odpowiedzi w związku z tymi tajemniczymi postaciami oraz jeszcze więcej
niewiadomych.
6. Isaac (Daniel Sharman) zagrozi przyjaźni Stilesa ze Scottem. Ma odegrać ważną rolę
w
kolejnym sezonie.
7. Stado alf przybyło z misją związaną z Kanimą. Davis zdradza, że gdy wspominali o
mitologii Kanimy, umieścili w tym kilka sugestii w związku z nowym stadem. Dodaje
także, że tożsamość biologicznych rodziców Jacksona będzie ważną częścią wątku
stada
alf.
8. Widzowie poznają odpowiedzi na pytania, których nawet nie znali, gdyż Davis
zdradza,
że w pierwszym i drugim sezonie było kilka tajemnic, które zostaną wyjaśnione w
kolejnych odcinkach. Za przykład podał pierwsza scenę 2. sezonu, w której Jackson
wychodzi z wody. Dlaczego tam był?
9. Davis zdradził, że 2. sezon miał także alternatywne zakończenie, w którym Jackson
naprawdę umiera. Twórca chciał w montażowni zadecydować, które wybierze. To
wpływa
na inną koncepcję na 3. sezon.
10. Scott zostanie alfą? Kiedy powiedział Derekowi w finale, że nie jest jego alfą, to
była
sugestia dla widzów co do przyszłości bohatera. Davis nawiązuje także do tego, kiedy
Derek powiedział Scottowi o tym, jak on już jest alfą i stworzył własne stado. W 3.
sezonie ta koncepcja będzie rozbudowywana. - Myślę, że przeznaczeniem Scotta jest
zostanie alfą wtedy, kiedy będzie na to gotowy. Zobaczymy, jak to rozegramy w 3.
sezonie
- czytamy w wywiadzie.
Ucieszyłam się, kiedy znalazłam te spoilery, aczkolwiek mina mi zbledła widząc, że znów musimy czekać okrągły rok na kolejny sezon. ;<
Spoilery! Nowe wiadomości o 3 sezonie!
Tuż po finale 2 sezonu portal AssigmentX przeprowadził wywiad z głównym producentem Teen Wolf Jeffem Davisem. Podzielił się on kilkoma informacjami na temat nadchodzącego sezonu.
Uwaga, artykuł zawiera spoilery!
Czy można mówić o ewolucji Jackson (Colton Haynes)? Czuje się jak jego historia była o okropnej osobie, która staje się prawdziwym chłopcem, lub w tym przypadku prawdziwym wilkołakiem.
To dla niego transformacja duszy i ciała- historia odkupienia. Ja osobiście uwielbiam historie odkupienia zwłaszcza gdy czarny charakter staje się dobry i ludzie dają mu drugą szansę. Myślę, że jest to fajna ewolucja jego bohatera, widzimy jak z nikczemnego, złego charakteru facet [staje się]kimś godnym odkupienia i jest to zrobione z sercem.
Co stało się z Gerardem (Michael Hogan)? Czy wróci?
On znalazł się w bardzo złym stanie. Mamy pewien plan, jeśli uda nam się go pozyskać z powrotem do 3 sezonu. On nadal żyje. To będzie ciekawe odkryć gdzie wyląduje. Być może nie widzieliśmy Gerarda po raz ostatni.
Co stado Alph oznacza dla naszych bohaterów?
To coś, co jest najważniejsze [dla nas] od dłuższego czasu. Po części z tego powodu, że w Beacon Hills jest wielka tajemnica w pierwszej połowie 3 sezonu. To [stado] jest trochę demokratyczne, zdecydowanie jest lider i przywódca, który trzyma wszystkie Alphy razem.
Teraz Lydia (Holland Roden) wie, że dzieją się nadprzyrodzone wydarzenia, że jej chłopak jest teraz wilkołakiem, jak wpłynie to na nią w 3 sezonie?
To był rodzaj powolnego procesu [jaki przechodzi] Lydia, wie dużo o nadprzyrodzonej stronie Beacon Hills. Było tyle szaleństwa w jej życiu – ona jest psychicznie lepiej na to przygotowana, niż myśli. Jej postać również w 3 sezonie będzie ewoluować. Była ona kluczową [postacią] dla nadprzyrodzonych wydarzeń w Beacon Hills w tym sezonie, więc możemy mieć więcej zabawy z nią w następnym sezonie.
Czy tata Stiles’a (Linden Ashby) kiedykolwiek odkryjemy, że w mieście są wilkołaki?
Na pewno będzie się w to zgłębiał. W pewnym momencie, zbyt wiele [dziwnych] zjawisk będzie się z nim działo i zacznie on kwestionować [pewne] rzeczy. Sprawimy, że będzie się miotał dookoła [tego].
Allison (Crystal Reed) i Scott (Tyler Posey) oficjalnie zerwali?
Są rozdzieleni w następnym sezonie i będziemy odkrywać, jakie relacje mogą mięć nadal.
Czy będą jakieś nowe stałe [postacie] w następnym sezonie?
Mogę potwierdzić, że Isaac (Daniel Sharman) na pewno powróci [jako stała postać].
Czy członkowie stada Alph są jedynymi czarnymi charakterami w następnym sezonie?
Stado Alph nie jest jedynymi złymi postaciami w 3 sezonie. Na pewno mamy więcej niespodzianek.
Czy Morell (Bianca Lawson) jest dobrą czy złą postacią?
Dowiadujemy się więcej o nich w przyszłym sezonie. Są na tapecie. Nazwałbym Dr. Dentona (Seth Gilliam) dobrym człowiekiem, panią Morell nie za bardzo.
świetne wiadomości! bardzo się cieszę, że Isaac zostaje na stałe, w ogóle nie mogę się doczekać 3 sezonu:)
Znalazałam jeszcze spojler dotyczący Dannego, ma być gejowska scena z jego udziałe a sam Dan będzie miał dosyc rozbudowana role w 3 sezonie :)