Sorki, ale nurtuje mnie już od jakiegoś czasu i chyba nie kojarzę czegoś, ale wydawało mi się, że matka Stiles'a nie żyje? A jednak pojawiła się nagle w najnowszym sezonie. Nie wiem teraz skąd ona się wzięła
Narazie nie wiadomo skąd się nagle pojawiła, bo faktycznie zmarla kilka lat predzej. Wiąże się to ze zniknięciem Stilesa, jednak to pewnie bardziej skomplikowana sprawa. Krąży teoria, że jest to podobny przypadek jak kot schrodingera - jako że Stiles, który zniknął i został zapomniany był jedynym świadkiem śmierci Claudii, to z jakiegoś powodu gdy on został zabrany przez Jeźdzców to pani Stilinski wróciła do żywych. Ale wszystko się jeszcze wyjaśni ;)
A na co ona umarła? Nie była to jakaś choroba związana z ciążą? W sensie Stilesa nigdy nie było, jego matka nie była w ciąży, więc choroba się nie rozwinęła?
"She suffered from frontotemporal dementia and died from it about 8 years prior to the events of Season 3." Chorowała na demencję płata czołowego, a jak zmarła, to Stiles miał wtedy jakieś 8-9 lat.