PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558695}
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47533
9,0 2 krytyków
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

Zastanawiam się czy nie zacząć oglądać. Polecacie? ;->

Lexi1617

Ja bardzo Ci polecam ;). Szczerze mówiąc to żaden serial tematyki wilkołak/wampir nie mógł mnie wciągnąć, a Teen Wolf to zrobił od pierwszego odcinka. Próbowałem oglądać Vampire Diaries oraz True Blood. Nie jest to może świetny kunszt aktorski pokroju hollywodzkich gwiazd, ale jak na młodych, nieznanych aktorów dają radę. Dodatkowo świetne, dobrze przemyślane postacie i bardzo ciekawe wątki.

ocenił(a) serial na 2
Lexi1617

No wiesz, raczej na forum danego serialu niemal każdy będzie Ci polecał, heh.
Ja np. dałam radę obejrzeć 7 odcinków TW, a ostatni z nich jeszcze przewijałam - tak mnie zmuliło strasznie;)
Ale co kto lubi, może Tobie akurat bardzo się spodoba, spróbuj - a nuż widelec.
Osobiście bym nie polecała, wolę akurat wymienione przez kolegę Vampire Diaries czy True Blood - taka jestem zła;)

ocenił(a) serial na 5
WhiteDemon

No niekoniecznie. Wiele razy spotykałam się z sytuacją, gdy na forum jakieś serialu, odradzano mi dany serial.
Osobiście polecam, jako taki obraz na poprawę nastroju. Nie jest jakiś super, ale bardzo miły w odbiorze. Każdy znajdzie w nim coś dla siebie.

ocenił(a) serial na 10
Lexi1617

Polecam!Zdecydowanie. A żeby była taka różnorodność to powiem, że mi się spodobało TW i Vampire Diaries, ale True Blood już nie :)

TellMeCally

Bo True Blood, jest dla trochę starszego (przynajmniej pełnoletniego) widza, który zrozumie zawarty tam, specyficzny humor. Oczywiście strzelam (m.in. na podstawie ocenionych przez ciebie filmów), że jesteś nastolatką i dlatego powinnaś zostać przy serialach takich jak Pamiętniki wampirów, czy właśnie Teen wolf.
Prostuję i lekko wyprzedzam odpowiedzi: Sam nie jestem emerytem i nie ma żadnej złośliwości w mojej wypowiedzi. Każdy z nas miał naście lat i inne spojrzenie na świat. Po to są robione seriale dla nastolatków, żeby nastolatki je oglądały. Jeśli ktoś dorosły ogląda serial dla młodzieży i marudzi, że to - za przeproszeniem - gówno, to moim zdaniem, ma nie po kolei w głowie. Podobnie jest w drugą stronę.
Pozdrawiam.

gaclav3

Często się słyszy, że dany serial albo jest za krwawy albo zawiera za dużo scen erotycznych lub odwrotnie. ;) Każdy ogląda to co lubi. Wolny wybór.

gaclav3

Ja oglądam True Blood ,no ale mam już 19 lat.
Chociaż Pamiętniki Wampirów też oglądam i ciężko mi powiedzieć który serial lepszy bo lubię oba.
Chociaż bohaterów to wolę z True Blood :)
Szczególnie 2 sezon.
A tego serialu nie oglądam i na razie nie mam zamiaru bo oglądam jeszcze medium,smallville i secret circle ,pamiętniki wampirów,w czerwcu będzie True Blood a i jeszcze zapisane w pamięci oglądam więc za dużo tych seriali a czasu coraz mniej :)
Więc obejrzę dopiero jak skończą się te seriale i będzie dłuższa przerwa.

gaclav3

Ja mam 22 lata i zdecydowanie wolę TVD o Czystej krwi.. W TVD są ciekawsze wątki, coś się dzieje, jest akcja.... a w TB z sezonu na sezon coraz gorzej ;o Ale i tak Supernatural wygrywa! A Teen wolf nie oglądałam i jakoś nie zamierzam... coś mnie odpycha od tego serialu

zolza90

Dla mnie te całe pamiętniki są zbyt "Zmierzchowe", a w moich ustach to nie jest komplement. True blood epatuje idealnie we mnie trafiającym poczuciem humoru (zamierzona kiczowatość, irytująca Sookie, dużo seksu, przekleństw itd), poza tym ma genialnie zbudowaną charakterystykę postaci.
Oczywiście - nie jest to najlepszy serial na świecie, ale jeśli chodzi o fantastykę, na pewno najlepszy jaki oglądałem (nie widziałem jeszcze Gry o tron, więc - być może - wszystko przede mną).

Właśnie ten cały Supernatural ma bardzo pochlebne opinie wśród ludzi, ale jakoś odtrąca mnie na pierwszy rzut oka marnymi fx no i brakiem poważniejszych nagród, które akurat - jeśli chodzi o seriale - są dość rzetelnie przyznawane. Poza tym ma za dużo sezonów, żebym go teraz zaczął oglądać, troszkę szkoda mi życia ;)

ocenił(a) serial na 7
Lexi1617

myślę, że serial nie jest tak dobry jak PLL (wiem, że oglądasz, dlatego podaję za przykład), nie ma zbyt wielu tajemnic, jednak nie mogę powiedzieć, że jest nudny. dosyć przewidywalne wątki, aczkolwiek czasami fabuła potrafiła zaskoczyć. ogólnie na minus uznaję postacie, które są po prostu mało wyraziste. niewiele wiemy na temat ich charakteru, uczuć...
mimo wszystko, proponuję obejrzeć. ;) chociaż serial do moich ulubionych nie należy, chętnie zobaczę drugi sezon.

theartofsuicide

rozumiem ze bohaterami sa tylko wilki ^^ ?

ghost_cinema

mi się bardzo podoba. lubię takie seriale. koniecznie obejrzyj. nic na tym nie stracisz a możesz tylko zyskać :P

ocenił(a) serial na 9
ghost_cinema

Wilkołaki i łowcy, którzy na nich polują ;) Są też inni bohaterowie bardziej normalni i ludzcy;)