Czyli temat specjalnie na spoilery i rozważania dotyczące 2 sezonu :)
Wywiad z Jeffem Davisem z 30 maja 2012 r.
1.,, Dowiemy się dlaczego Jackson chce tak bardzo zostać wilkołakiem, a także poznamy historię jego biologicznych rodziców"
Czy tylko ja zwróciłam uwagę, że
a) Allison, która jest o rok starsza od reszty bohaterów, nie widziała dziadka od trzeciego roku życia
b) Jackson został adoptowany w wieku dwóch lat, po śmierci rodziców
c) Papa Argent wypomniał swojemu ojcu, że należy przestrzegać kodeksu i wie, jakie są skutki ludobójstwa
Może wcale mu nie chodziło o Kate i spalenie domu Hale'ów, ale coś sprzed tego zdarzenia? A może przesadzam? :p
2. ,, Lydia przejdzie w tym sezonie ciężki okres, jej postać jest bardzo ważna dla mitologii tego serialu"
Jak dla mnie stanowczo to ona jest Banshee - istotą, która zwiastuje śmierć. Ale czyją śmierć - kogoś z Argentów , a może wilkołaków? A może po prostu wojnę - wypowiedzianą przez Gerarda?
3. ,,Allison i Scott zostaną rozdzieleni, ale nie będą w stanie trzymać sie od siebie z daleka"
Jakoś mnie to nie interesuje, ale mam przeczucie, że sezon zakończy się ostatecznym zerwaniem.
4. ,,Stiles będzie coraz bardziej popadał w konflikt z ojcem z powodu sekretów, jakie przed nim ukrywa. Nie zagra więcej w lacrosse ani nie przemieni się w wilkołaka. Czeka go jednak więcej scen akcji i miłość"
Szkoda, ze popsuje sie relacja Stilesa z ojcem bo uwielbiałam ich więź. Nie narzekam, ze Stiles nie zostanie wilkołakiem, cieszę sie na wiecej scen akcji. Zastanawiam się tylko czy miłość to Lydia czy może pojawi się ktoś jeszcze?
2. Teen Wolf mimo że ma zagwarantowane 24 odcinki to jednak jak mówi Jeff Davis sezon drugi ma być zamkniętym w 12 epizodach rozdziałem pewnej historii. Kolejne 12 odcinków to już nowe wątki i problemy. Podobnież ma być kręcony w Los Angeles, a nie jak dotąd w Atlancie, ale wciąż nie wiadomo. Wiele zależy od wyników oglądalności, które obecnie nie są oszałamiające, ale i tak wyższe niż zeszłoroczne. Ekipa czeka na decyzję stacji MTV, której można oczekiwać na początku lipca, tuż przed Comic - Conem.