PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558695}
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47682
9,0 2 krytyków
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

Spoilery
Spoilery
Spoilery
Spoilery

Spoilery potwierdzone:
- w finałowym odcinku zobaczymy co najmniej DWIE śmierci
- jedna osoba zostanie przemieniona
- koniec będzie wyglądał tak jakby historia się zakończyła, ale będzie zawierał dwa nowe wątki w formie cliffhangerów, które zostaną rozwinięte w sezonie drugim
- w finale ujawni się widoczna różnica co do światopoglądu między Derekiem i Scottem, co doprowadzi do konfliktu między nimi
- udział w sezonie drugim mają potwierdzone Crystal Reed, Tyler Posey i Dylan O'Brien (Stiles!!!)
- w drugim sezonie Scott będzie potrzebował pomocy Stilesa bardziej niż kiedykolwiek
- w drugim sezonie zobaczymy wilkołaczycę :)

Spekulacje:
- najbardziej prawdopodobna wydaje się śmierć Alphy. Raz, że to jego zemsta była wątkiem przewodnim pierwszego sezonu, dwa, że jeśli historia sie kończy to trzeba zabić wielkiego, złego wilka :) No, ale z drugiej strony mogą nas zaskoczyć. Oprócz tego zagrożenie wisi też nad państwem Argent (zemsta Alphy) i nad Kate. Kate również przoduje w rankingach ponieważ to ona spaliła dom Hale'ów i na niej Alpha najbardziej będzie chciał sie zemścić. Jedyną niewielką przesłanką jest to , że Jill Wagner brała udział w wywiadach wypowiadając się m.in. na temat 2 sezonu, ale to może być tylko podpucha :) Kolejne osoby to mama Scotta (stąd fakt, że Scott będzie potrzebował Stilesa), Jackson i Lydia. Niby wszystko się może zdarzyć, ale raz, że widziałam w trailerze 1x12 Lydię i Jacksona już PO balu, a to chyba w tę noc najwięcej się wydarzy, dwa, że w materiałach promujących (MTV Teen Wolf, Meet Allison) widziałam naszą szóstkę (Scott, Allison, Derek, Stiles, Lydia i Jackson) kręcącą jakieś sceny przy ognisku - nie wiem czy to były tylko zdjęcia promocyjne, ale NIGDZIE ich nie znalazłam, stąd przypuszczenie, że to scena z finału.
- Najbardziej prawdopodobna jest oczywiście Lydia, jeśli przeżyje. Jakoś wątpię w przemianę Stilesa, mimo sneak peeka, no, ale osobiście wolałabym go jako człowieka :)
Jackson też odpada, dwa razy już próbował, kiedy ten chłopak nauczy się myśleć?!
- co do zakończenia obstawiam dwie teorie. Pierwsza: Peter zabija Kate, Derek zabija Petera, Scott i Allison wracają do siebie, ale w tajemnicy przed jej rodzicami, Lydia jest nowym wilkołakiem, a cliffhangerami są nowy Alpha, który pojawia się w mieście i tajemnica czym jest Weterynarz. Druga: Ginie matka Scotta i rodzice Allison, Scott zabija
Alphę i sam staje się nowym Alphą, nową watahę tworzą Derek, Scott i Stiles, zaś przeciwko nim są pełne zemsty Allison i Kate

aivia

Oczywiście miało być ,, żądne zemsty Allison i Kate" :P

ocenił(a) serial na 6
aivia

Ja stawiam, że zginie ojciec, bądź ciotka Alison. A wtedy Alison, niczym upadły z nieba bicz Boży, spadnie z siłą dzikiej furii na obrzydłą watahę wilkołaków. Na stówę clifhunger będzie o weterynarzu.

aivia

Moim zdaniem...
1.To będzie ostatni odcinek dla Petera (chociaż moim zdaniem nie powinien tak skończyć, bo w końcu kto jak kto ale on ma prawo się mścić) , którego zabiją łowcy, gdy będzie chciał uratować Dereka. Zginie także Kate, ale raczej bardziej przez przypadek(a nie umyślnie zabita).
2. Przemieniona będzie raczej na pewno Lydia
3. Niedokończone wątki to Lydia jako wilkołak i pewnie dadzą jakąś scenie między Scottem a Allison
4. Konflikt między Scottem a Derekiem będzie na pewno bardzo ciekawy. Myśle że pokłócą się o Allison i jej rodzine
5. Oby udział potwierdzili także Tyler i Holland(bo grają moje ulubione postacie)
6. Jeśli Scott będzie w konflikcie z Derekiem to tylko Stiles mu pozostanie:D
7. Wilkołaczycą będzie Lydia.

Jestem ciekawa czy trafiłam chociaż w jednym punkcie:D Zobaczymy już niedługo:)

ocenił(a) serial na 7
Pat1991

Moim zdaniem umrze Derek i Peter, Scott zostanie nowym Alfą, a Lydia się przemieni i Scott nie będzie w stanie nad nią zapanować w drugim sezonie- dlatego będzie potrzebował Stilsa. cliffhangery więc, to lydia i weterynarz;)

ocenił(a) serial na 7
david_dave

albo, żeby było zabawniej to Allison zostanie wilkołaczycą, Peter ją ugryzie w ramach zemsty, przed śmiercią. Lydia może nie przeżyć (Peter w sneek peaku do nowego odcinka mówi, że ugryzienie może przemienić, albo zabić), więc to ona mogłaby być jedną z dwóch ofiar śmiertelnych.

ocenił(a) serial na 10
david_dave

david_dave napisałeś że Scott będzie nowym Alphą, ale przecież Derek powiedział mu że jak zabije tego co go ugryzł, to znów będzie zwykłym dzieciakiem, więc jak to w końcu ma być? Nie jestem pewna ale przeszło mi też przez myśl, że Derek z tym kłamał tylko po to żeby Scott pomógł mu znaleźć Alphę.

ocenił(a) serial na 10
TellMeCally

Mam też taką myśl, że może to nie Scott nie zabije Alphy, a np. Derek. Bo jeżeli naprawdę po zabiciu Petera miałby być znów zwyczajny - no to przecież tak nie może być, bo to raczej oczywiste że on musi być wilkołakiem, wkońcu tytuł tego serialu do czegoś zobowiązuje :)

ocenił(a) serial na 7
TellMeCally

Ale sam Derek powiedział, że nie wie czy to sposób skuteczny, i że tylko o takim słyszał;)

ocenił(a) serial na 10
david_dave

No chyba że tak :)

aivia

Dalsza część spekulacji :)
Najnowsza wiadomość z Twittera Jeffa Davisa(twórca Teen Wolf")
,,More Derek w season 2 !" Więcej Dereka w drugim sezonie!
Co oznacza, że niemal 100 procentowo Derek przeżyje! No, ale wszystko okaże się w poniedziałek !

co do Jacksona, Lydii i Kate. Spotkałam sie ze spoilerem w którym było mówione, że Colton i Holland mają kontrakty na drugi sezon, ale nie mogą tego oficjalnie potwierdzić. Wagner jako Kate ma zostać ugryziona i to właśnie ona nie przeżyje ugryzienia, a wiąże sie to z jej kontraktem z programem ,,Wipp Out". Ale są to baaardzo niepewne informacje

ocenił(a) serial na 7
aivia

z jednej strony cieszę się, że Colton i Holland przeżyją, ale z drugiej szkoda mi Kate- ma laska charakterek;) swoją drogą czy to nie Holland na Twoim avatarze?:)

aivia

Spoiler, spoiler, spoiler
A nie mówiłam? :)

ocenił(a) serial na 10
aivia

krótka piłka na Twoje wypociny:
-Wilkołaczycą zostaje Matka Scotta, ginie ciotka Allison i Alfa. Derek ucieka, nowym Alfą zostaje weterynarz. Dojdzie do klasycznego zjawiska "Romeo i Julii" między Scottem a Allison.

prawdopodobne jest też to, że wilkołakiem zostanie Jackson (prawdopodobne jest też to że zginie)

ocenił(a) serial na 8
ogoo

Matka Scotta nie zostanie wilkołakiem,kto by chciał oglądać starą babę która razem ze swoim synem i jego kolegami ocalają świat albo swoje miasto... według mnie on zginie.
Nie może umrzeć nikt z rodziny Allison bo przez to znienawidzi Scotta,więc zginie jeszcze Alfa.
Natomiast wilkołaczycą zostanie Lydia lub Allison.

użytkownik usunięty
Catalina_17

Przemianę przejdzie w końcu Jackson, Stiles pozostanie człowiekiem, myślę, że wilkołaczycą będzie Lydia. Co do śmierci to moim zdaniem zginie Alpha/Peter i bardzo możliwe że Kate (nie znoszę babki). Rozwiniętym wątkiem będzie na pewno weterynarz (a jeśli nie to i tak będzie go więcej w sezonie 2) a co do drugiego wątku to nie mam pojęcia.
A teraz idę oglądać i zobaczymy czy spekulacje się potwierdzą;)