PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10006377}

Tego lata stałam się piękna

The Summer I Turned Pretty
2022 - 2025
6,9 5,9 tys. ocen
6,9 10 1 5904
Tego lata stałam się piękna
powrót do forum serialu Tego lata stałam się piękna

Sezon trzeci trwa, a ja z sentymentu oglądam i naszła mnie pewna refleksja... Czym innym jest relacja bohaterów i trójkąt miłosny w pierwszym sezonie i drugim, a czym innym w 3. W pierwszym i drugim bohaterowie sami nie wiedzieli czego chcą, zwłaszcza Jer i Belly, którzy wchodzili w swoje pierwsze związki. Natomiast to, co mnie, jako widza, najbardziej gryzie, to to, że mamy już sezon 3, w którym główna bohaterka jest z bratem dawnego ukochanego ok. 4 lata, w tym czasie są prawie nierozłączni, współżyją, planują ślub. Niezależnie od tego, jakie były pobudki do oświadczyn i ich przyjęcia oraz niezależnie od braku dojrzałości w podejmowaniu tej decyzji, zdecydowali się na przygotowania do ślubu. Mimo że fabuła zmierza do połączenia Belly ze starszym z braci, co wydaje się naturalnym wyborem z uwagi na uczucia obojga, tak patrząc przez pryzmat relacji, w której jest od wielu lat z jego bratem, nie można nie odczuć niesmaku. Już sam fakt, iż po rozstaniu z Conradem zdecydowała się na związek z Jerem był absurdalny, ale powrót do pierwszej miłości w takim wypadku wydaje się jeszcze gorszy. Nie wiem jak potoczy się serial, wiem, że w książce większy nacisk był na emocje jakie miała cały czas do Conrada. Z Jerem była "tylko 2 lata" i pozostawały sugestie w zakresie współżycia, że to Conrad był tym jedynym.
Co zatem byłoby gdyby Jere nie zdradził i czy Conrad zasługuje na to, żeby Belly wróciła do niego w taki sposób.
Z całej trójki od zawsze byłam za Conradem. Kochał Belly i nie chciał jej zwodzić, zwłaszcza w czasie, gdy sam nie czuł się stabilny psychicznie. To ona wymuszała na nim chociażby dobrą zabawę na balu, widząc jak cierpi i jak daleko jest. Zamiast być obok, była egoistką. Nie dostała tego , czego chciała, odeszła do brata. Może ma to pokazać okres dojrzewania, ale Belly jest już na studiach i raczej można od niej wymagać większej dojrzałości, zwłaszcza w wieku 21 lat.