PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=765492}

Templariusze

Knightfall
2017 - 2019
6,6 9,3 tys. ocen
6,6 10 1 9327
Templariusze
powrót do forum serialu Templariusze

Ktoś mi powie z jakiego powodu rycerze zeszli z koni żeby walczyć pieszo z uzbrojonym chłopstwem? Konno zabawa była na pół minuty.

ocenił(a) serial na 4
roman_zabawa

Kolejna - do Paryża dzisiaj zjeżdża papież. I mówi to templariusz mimochodem królowi na audiencji. Samolotem papież leci I król nie zdążył się dowiedzieć?

roman_zabawa

Oj tam, oj tam :-) A przy okazji, najbardziej denny serial jaki miałem okazję obejrzeć do tej pory.

roman_zabawa

uwaga spoilery!
A to , że w biały dzień templariusz wdrapuje się po ścianie zamku - zapewne królewskiego - by urządzić sobie schadzkę z królową?
Królowa tak sobie z dobroci serca wyznaje swej służce , że jest w ciąży z innym.
Dziewczę na wsi przy robocie w polu nosi krasną czerwoną i prześliczna sukieneczkę.
Jakiś parobek znikąd zostaje wciągnięty do nauki "na rycerza" - ktokolwiek wiedzący cokolwiek na temat średniowiecza zdaje sobie sprawę, że aby zostać giermkiem, trzeba było coś sobą reprezentować.
Królewicz hiszpański w przebraniu sprawdza swa narzeczoną !!!
Nie wymienię nieścisłości historycznych, które zostały wielokrotnie wcześniej wymienione.
A kiedyś narzekałam na Wikingów.
Nawet napisałam parę surowych słów na temat Spartakusa.
qrna...toż to są arcydzieła , nie tylko w porównaniu z tym. GOT jest bardziej realistyczna i wiarygodna.
Do tej pory palmę pierwszeństwa w kpinie z historii i widzów dzierżyło coś niesłuszne zwane "Cesarstwem". Obawiam się, żę Knightfall to przebiło.
Teraz sie nie robi widzom takich niespodzianek!

ocenił(a) serial na 3
Isa_bella_H

Ten serial to znak naszych czasów. Nie ważne jak głupio to wszystko wygląda, i tak tłumy obejrzą i powiedzą - tak było.

ocenił(a) serial na 4
kokonut

Kurna oby nie

ocenił(a) serial na 3
roman_zabawa

Jak nie, rośnie przecież grono płaskoziemców, ludzi wierzących w starożytnych Polaków i t.d. :-)

roman_zabawa

masz na mysli ta scene w lesie?No jasne...wsrod drzew konno to by wiele zmachali-raczej by stali sie latwym lupem dla gawiedzi.Scena jak najbardziej poprawna.Do wykonywania manewrow kawaleryjskich potrzebna jest otwarta przestrzen a kawaleria w sredniowieczu byla sila przelamujaca zwarty szyk piechoty ale jak byla uzyta na obszarze niezalesionym.

Magister_Perotinus

Akurat las nie był taki gesty i spokojnie mogli manewrowac na tych koniach tam. A jeden konny = 10 piechurów.