Ten serial ma jedną,zasadniczą wadę.Jest totalnie oderwany od rzeczywistości.Pokazuje losy 25-30 latków w Polsce, tyle że tak nie żyją młodzi Polacy.Bardziej przypomina mi to jakieś Beverly Hills.Nie ma też takich ludzi jak serialowa Marta albo Michał.Po prostu nie ma!!!!!Są zbyt doskonali, idealni a przez to strasznie sztuczni(zwłaszcza postać grana przez M.Żmudę-Trzebiatowską).Fajnie się to ogląda,wszyscy są piękni,młodzi,bogaci(1,5 mln zł to drobiazg).Trochę to wszystko banalne...
Jestem ciekaw co o tym sądzicie
Zdecydowanie się z tobą zgadzam...:) I powiem szczerze że ta doskonałość granej przez żmudę postaci działa mi na nerwy!
oczywiście się podpisuję...
szczególnie rozśmiesz mnie serialowy dom-pałac(?) Marty i jej męża...heh...
Dajcie spokój. Facet robi karierę w dużej firmie a żona jest farmaceutką i właścicielką apteki przy okazji, to gdzie mają mieszkać? W kawalerce na osiedlu z wielkiej płyty. Nie mierzcie wszystkich swoją miarą. A poza tym takie mieszkania jak ich to naprawdę nie jest taka niespotykana rzecz. Pooglądajcie sobie strony www deweloperów oferujących nowe mieszkania w Warszawie, Trójmieście czy inny innych dużych miastach. Zwłaszcza teraz w czasach spadku sprzedaży mieszkań można kupić swoje cztery kąty wybudowane pod klucz wraz z pięknie zaaranżowanym wnętrzem.
Co to jest za tekst: "Nie mierzcie wszystkich swoją miarą"???
Ja nie myślałam o kawalerce...
Heh...nie przesadzaj w drugą stronę, to nie są jacyś multimilionerzy... a ten dom jest jakos niedalego pracy Marty, prawie w samym centrum Warszawy...;/
Marta dopiero niedawno zaczęła zarabiać, więc dom musiał zostać kupiony tylko z dochodów męża...
No, a ile lat ma jej mąż 30-33??
No nie jesteś w stanie mnie przekonać że to jest rzeczywistość...;/
Przecież w tym serialu o to właśnie chodzi, żeby pokazać pięknych, młodych bogatych. I tacy ludzie żyją w Polsce, chociaż ja sam ich raczej nie spotykam.
Własnie ten serial jest utrzymany w takiej konwencji ,,baśni",
i raczej on specjalnie jest oderwany od szarej rzeczywistości i pokazuję losy ludzi innej klasy społecznej - podejrzewam że co by się nie dzialo to on zawsze się będzie dobrze kończył !
I własnie twórcom na tym zależało....
Mi osobiście podoba się ten serial ,choć nie bujam w obłokach -
Podoba mi sie to że w każdym odcinku są założone dwa scenariusze -
aby ,,oszukać" w pewien sposób widza !
I to jest taka nowość ,nie mówiąc już o Marcie Żmudzie-Trzebiatowskiej :)
A Tobie polecam ,,Klan" albo ,,Na wspólnej" tam masz pracie codzienność :]
Pozdro dla ludu