PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469733}
6,0 20 tys. ocen
6,0 10 1 19924
4,3 3 krytyków
Teraz albo nigdy!
powrót do forum serialu Teraz albo nigdy!

No to chyba jakaś pomyłka. Te serial nie dorasta Magdzie M. do pięt (mam na myśli I serię tego serialu).
Wszystko pięknie, bohaterowie opływający w luksusy, Agata Buzek zwolniła się z NASA( rozbroiła mnie jej z rozmowa z ojcem...), panią któta podpisuje zdjęcia w brukowcu stać na romantyczną podróż na Maderę...jasne;/ O ile świat Magdy M. był trochę bajkowy i romantyczny to świat w "Teraz albo nigdy" należy do gatunku fantasy!
Oprócz dennych dialogów męczyła przeciągająca się do granic możliwości akcja. Jedyne co ratuje ten serial to obsada, ale oni też mogli wypaść lepiej...
Nie polecam

ocenił(a) serial na 6
mabia_2

Magdą M zachwycona nie byłam, zwłaszcza II i III serią, ale pierwszy odcinek "Teraz albo nigdy" raczej mnie rozczarował. :(
Dialogi były smuciaste, aktorstwo takie sobie, akcja co najmniej dziwna. Z tym NASA to trochę przegięli, a wyprawa na Maderę była zbędna. Korektorka w byle jakim piśmie raczej powinna wyjechać na romantyczny weekend z chłopakiem do Wisły. :)

Jedyne co mnie się tam podobało to Buzkowa.

mabia_2

No patrz, ja też ją bardzo lubię;)
A jeśli chodzi o kontynuację Magdy M.- to najlepszy przykład serialu, który został popsuty przez kontynuacje i robienie na siłę następnych serii; chodziło tylko o money, money, money...

mabia_2

Porównajmy pierwszy odcinek Madgy M z pierwszym Teraz albo Nigdy:
MM-wydawało sie ciekawiej zaczete...akcja jakos szybciej płynęła. a z TaN za szybko poznajemy wszystkich...ludzie dobrze sytuawani...ale sami nie wiedzą co ze soba zrobić, ten wyjazd na Madere jakis przycięzkawy...smetne dialogi, zero akcji, a prym wiedzie przebierajaca sie w każdej scenie Żmuda (lubie ja nawet bardzo...ale czy robienie z niej na siłę nowej Magdy M cos da??? PS ładna ta kiecka w grochy była :)
Obsada jakoś mnie nie zachwyciła...faceci nie pasuja do kobiet...a juz Kasprzykowski to totalna klapa...nie leży i już. Jak oni mogli się ożenic...skoro dogadać sie nie mogą bo mąż strzela fochy.
Miło patrzy sie na serialowa Basie...choć od razu było wiadomo co będzie grane...i że Damięcki tzn Andrzej weźmie się ze pocieszanie w przyszłych odcinkach :)
Królikowskiego jak nie lubie...to chyba najbardziej pozytywnie po 1 odcinku....a tak jakos mnie to nie przekonuje...niby pieknie: i krajobrazy i stroje...i śliczna Żmuda...aleczegos brakuje...może sie rozkreci i tego życzę twórcom...ale na razie średnio...bo zapychanie dialogów rozmową o dziurawieniu prezerwatyw...hmm jakoś mnie nie przekonuje...
W MM było smieszniej ciekawiej i było na kim oko zawiesic...:) I muzyka była sliczna...tu jak na razie też średnio...tylko kolorystyka czołówki i sama czołówka napewno bardziej zachęca niz ta w MM.
Miejmy nadzieje że bedzie lepiej i bedziemy mieli co oglądać w niedzielne wieczory :)

ocenił(a) serial na 6
mabia_2

Sorry, ale mam nadzieję że twórcy seriali będą stawiali poprzeczkę trochę wyżej niż na poziome "Magdy M", dla mnie serial był tragiczny, zwłaszcza II i III seria. Więc może lepiej żeby sie wzorowali na trochę lepszych produkcjach jak chcą robić naprawdę dobry serial. Pierwszy odcinek "Teraz albo nigdy" dla mnie zapowiada sie obiecująco.

mabia_2

Magda M. była strasznie nudna, nie byłam w stanie obejrzeć choć jednego całego odcinka. Ten jest lepszy ;)

homelka

uwielbiałam Magdę M, Teraz albo nigdy nie jest złe, ale mogło być z deka lepiej. jak dla mnie za szybko czas tam leci, nie bardzo mogę sie połapać...