PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469733}
6,0 20 tys. ocen
6,0 10 1 19918
4,3 3 krytyków
Teraz albo nigdy!
powrót do forum serialu Teraz albo nigdy!

żałosne dwie picze w rolach głównych Basia i Marta - żenada. Gra aktorka tych wiejskich dziewoj może wywołać mdłości. Drewniane prowincjonalne aktorstwo, drętwe dialogi żenujące na tyle, że w rezultacie groteskowe. Podziękowania dla hrabiny Tyszkiewicz i M. Foremniak, które wnoszą jakieś życie do tej drętwoty. Nienawidzę M. Żmudy - T. za ten serial i tak już pewnie zostanie. I tylko żal bierze, że tyle kasy poszło na ten szajs.

MiriamGoldberg

Spokojnie, to kasa TVN-u, a stacja ta już dawno pokazała, że wydaje pieniądze na totalne G..., kreując przy tym swoje własne gwiazdy.
A propos Żmudy Trzebiatowskiej - niestety, telewizja publiczna również w nią zainwestowała (będę lamentować, bo płacę abonament), produkując jakiś marny serial z nią i Damięckim w rolach głównych.

ocenił(a) serial na 10
kingi1

Będę bronić tego serialu do końca moich dni. Jest bardzo pozytywny, lekko się go ogląda, daje trochę pomarzyć. Trochę jak w bajce. Może to infaltywne, ale mi bardzo serial pasuje. Jest idealny na poprawę nastroju i bujanie w obłokach. Chciałabym być taką piękną, pewną siebie i radosną kobietą, jak bohaterki teraz albo nigdy.

farfalla88

zgadzam się, jeden z najlepszych seriali polskich jaki powstał :) Bardzo pozytywny, podtrzymujący na duchu :) Pokazujący, że nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło :)))

użytkownik usunięty
farfalla88

Z ta poprawa nastroju I bujaniem w oblokach to jakbys czytala w moich myslach, zgadzam sie ze to pozytywny projekt z pozytywnym przekazem, bardzo dobrze wplywa na moje funkcjonowanie na codzien I samopoczucie.

MiriamGoldberg

Co do aktorstwa głównych bohaterek zgadzam się w pełni :) Ż-Trzebiatowska to jedna z najładniejszych a jednocześnie najbardziej drewnianych aktorek młodego pokolenia..;) do minusów serialu dodałabym jeszcze banalne, wręcz infantylne dialogi...

MiriamGoldberg

Bardzo trafnie to ujęłaś. Choć co do Foremniak się nie zgadzam bo dla mnie to już Trzebiatowska była znośniejsza od niej.
Ani ten serial dobry, ani pozytywny, jak piszą niektórzy. Zwykła porażka.

użytkownik usunięty
dorcus

Oj tak. Foremniakowa strasznie niefajnie tu gra. Jest zimna, odpychająca i taka drewniana. Do Trzebiatowskiej trochę się przekonałam po tej roli (nie do końca, ale lekko ociepliła swój wizerunek w moich oczach :))). Natomiast denerwuje mnie Maciągowa, która obojętnie, o co chodzi, uśmiecha się - ni to nieśmiało, ni przepraszająco. Trochę jak idiotka. Rewelacyjna jest za to Beata Tyszkiewicz. Chciałabym mieć obok taką osobę.

ocenił(a) serial na 10

Może Foremniak gra tu taką zimną, odpychającą, bo tego wymaga od niej rola?
Prawda jest taka, że jak zacząłem oglądać ten serial w wieku 16 lat to bardzo przypadł mi do gustu. Nie ma co tu nawet porównywać go do najlepszych polskich produkcji(Pitbull,Odwróceni, Oficer I-III, Glina) ale zgadzam się z niektórymi że serial pozwala się zrelaksować i odpocząć troszkę od codziennego życia. Ocena jest jaka jest u mnie, bo naprawdę lubiłem go oglądać za małolata i wzbudza we mnie sentyment.

użytkownik usunięty
pitixpl

Co do tych polskich produkcji to wymieniles zupelnie inny rodzaj filmu, te sa sensacyjne a to jest obyczajowy, oba rodzaje maja akcje innego rodzaju. To ze ktos wymaga od projektu strzelanin I zagatek kryminalnych I nudzi sie podczas opowiesci romantycznych obyczajowych to nieznaczy odrazu ze te projekty sa gorsze, ktos po prostu nierozumie tych realii.

użytkownik usunięty

Foremniakowa spisalem na straty zaraz po Mam Talent a ta rola tylko potwierdza moja racje, wogule nieobronila swej pozycji jako aktorka, Trzebiatowska tez mnie przekonala do siebie, podobno jest malo ufna do scen z mezczyznami a tu czuje w niej iskre ze wszystkimi partnerami. Poza tym jest naturalna w tym co robi I jej gra niejest przesadna I meczaca.

ocenił(a) serial na 3
MiriamGoldberg

Trudno się nie zgodzić, większym gunwem był chyba tylko Klub Szalonych Dziewic, którego szczęśliwie nie pociągnięto po pierwszej serii z tego co mi się wydaje.

użytkownik usunięty
MiriamGoldberg

Co do Basi to sie z toba niezgodze bo one wedlug mnie jest tam najbardziej naturalna. Wogule glowni bohaterzy naturalnie sie odnajduja, czasami mialbym zastrzezenia do Damieckiego czasami ale jak sie obejrzy sie z nim jakis wywiad prywatnie to sie zobaczy ze on ma juz tak w naturze. Do scenariusza tez niemam zadnych zastrzezen, jak ktos liczy na wiecej wulgaryzmow I kpin, strzelanin I morderstw to pomylil adres. Jezeli ktos uwaza ze taki serial powinien zawierac te rzeczy to znaczy ze nierozumie idei filmow obyczajowych, mlodziezowych I romantycznych. Takie negatywy sa dla fanow Kac Wawy, przestancie sie ponizac :P