Fantastyczny odcinek, przyszłość Jesse i Dereka jest zupełnie inna, zastanawia mnie kogo pytał John o to czy do nich dołączy, myślę, że to John Henry albo Weaver...bo któż by inny, Jesse byłą w ciąży z Derekiem, nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale ciśnienie po zejściu pod powierzchnię łodzi podwodnej sprawiło, że jej dziecko umarło?...to dlatego tak nienawidzi maszyn...
Po raz pierwszy zostałem tak zaskoczony przez twórców, po raz pierwszy zobaczyłem prawdziwego Connora, który sprytnie przejrzał Riley i Jesse dawno temu....i scena Dereka z Jessie, po prostu super...
Bardzo dobry odcinek, naprawdę mi się podobał:-)
Dobry odcinek! Dowiadujemy się więcej o Jesse, jednak do końca niewiem dlaczego wróciła sie w czasie i była/jest przeciw Cameron??
Dlatego, że tylko ona "metal" ma dostęp do Johna??... no albo przez dziecko hmmm... albo jedno i drugie :)
Tak sobie myślę..., że John w przyszłości może już nie żyć i całą misją kieruje Cam.
To może po części wyjaśniać zastępy terminatorów współpracujących z Connorem.
Sara myślę dała sobie spokój z tym nękaniem Cameron..., ona tymczasem z kolejnym gołębiem... ciekawe co z nim??
P.S. Witam wszystkich!!! długo tutaj nie zaglądałem ze względu na bezwzględny brak czasu, muszę troszkę nadrobić z tematem i oczywiście z fanfic's... od Dai ;)
A Nie mówilem że pudło to lodówka z termusiem T-1000 ? Skrzanili cos i termuś wylazł :).Odcinek dobry i sporo wyjaśniający (Derek,Jessie i ich relacje w przyszłości).Podejrzewam że ten terminator to nikt inny jak Weaver i to jest zapowiadane wcześniej przez Friedmana jej "Backstory".Swoja drogą Jessie miała sporo szczęscia.Kolejne odcinki zapowiadaja sie miodzio :) Pozdrawiam
Ok. Już namierzyłem 19-sty i zasysam. Nie mogę się już doczekać, aby obejrzeć.
Torrenty Macieju Torrenty :D
Już kolo 4-00 byl w sieci :) Odcinek jeden z lepszych jaki był do tej pory,polecam :)
Na peb.pl o 3:11 już ktoś wstawił nowy odcinek. Dobry serwis tylko ten ból, że przeważnie na rapidshare wstawiają :/
peb.pl? ja korzystam z amerykańskiego forum tam mają najszybciej
i to nie na rapidshicie
tu masz inną fajną stronkę
http://iwillsearch4u.com/terminator-the-sarah-connor-chronicles-s02e19-hdtv-xvid -fqm/
"Witryna zgłoszona jako dokonująca ataków!"
Takie coś się pojawia podczas wchodzenia na tą stronę :) Kroniki przynajmniej umieszczają jeszcze na czymś innym niż rapid więc jeszcze da się przezyć.
http://www.blogy.com.ar/terminator-the-sarah-connor-chronicles-2x19-download-sea son-2-episode-19-s02e19/
ja dzisiaj nad ranem znalazłem to tutaj, pełny serwis..
można dwie części lub więcej jednocześnie ciągnąć z różnych źródeł, potem rozpakować i pasują...!! ;)
te linki co znalazłem na tamtej stronie skopiowałem do peba mozesz teraz sprawdzic
http://peb.pl/seriale/460124-rapidshare-terminator-sarah-connor-chronicles-2008- a-57.html#post2041748
odcinek od razu sciagasz cały w formacie avi [350MB] nie trzeba uzywac winrara :D
pelno nie rapishareowych linkow jest tez tutaj
http://www.warez-bb.org/index.php
poza tym ja co tydzień zamieszczam linka do ogladania odc. w przegldarce ;]
wiem ze troche późno ale ja szukam odcinka dopiero po poludniu w sobote :D
oto on
http://www.megavideo.com/?d=OBRHX26D
jak zmienisz w tym adresie wyraz 'megavideo' na 'megaupload', czyli tak:
http://www.megaupload.com/?d=OBRHX26D
to możesz sciagać ten odcinek jako w avi na dysk[350MB]
generalnie nie ma co korzystac z polskich forów bo tam tylko linki rs
ja czasem kopiuję alternatywne linki z zagranicznych for na peba ale to walka z wiatrakami jeżeli chodzi o dział: Filmy :D
No ja dzisiaj dorwałem też link do całego pliku avi z filmem na netload bodajże z peb.pl. Postep globalizacji niedługo umożliwi nam pewnie oglądanie programów z całego świata na żywo. TV będzie się podpinać do Internetu i będziemy wybierać co chcemy oglądać jak na youtube na przykład :)
Witam
Nie chce nic mówić :), ale ja też mówiłem że w tym pudle będzie coś, co będzie miało możliwość podszywania się pod inny członków załogi - w tym przypadku maszyna z serii T-1000.
Odcinek bardzo ciekawy, podobał mi się bardziej niż poprzedni, więcej akcji i dość dużo się dzieje - to jeden z tych lepszych odcinków serii.
Cameron została oficjalnie oczyszczona z zarzutów przez Johna. W jej przypadku zastanawia mnie fakt, jak dużą rolę odgrywa ona w ruchu oporu, skoro sama stwierdza coś w stylu: "telling me is the same as telling John", widocznie Cameron to jakaś szycha :).
I najciekawszy motyw z T-1000 z pudełka oraz końcówce, gdzie Jessie pyta się co znaczyła odpowiedź T-1000 na łodzi podwodnej:
Jessie: Jeżeli odpowiedź była "nie", to jakie było pytanie?:
Cameron: Czy się do nas przyłączysz
Naprawdę :), interesująca zagrywka scenarzystów - byłaby ogromna szkoda, gdyby nie było III sezonu.
Pozdro
EDIT. I się w końcu okazało :), że John myśli całkiem logicznie - ciągle pamięta kim jest, i jakie jest jego zadanie.
I dowiedzieliśmy się czemu Jessie nienawidzi maszyn i Cameron, mówi do Dereka z łzami w oczach 'Nawet nie wiesz co one nam zabrały' chodzi o jej dziecko, dziwne, że nie dokończyła co miała powiedzieć, ale to też super scenarzyści wytłumaczyli, tą nienawiść Jessie do cyborgów....
a oto zapowiedz 20 odcinka
http://www.youtube.com/watch?v=PKB9lkkD21Q
będzie się działo
Tak 3...i tak będzie się działo...następnego odcinka ktoś nie przeżyje, moje typy to Derek i Charley.
Cam: You cant kill me
Derek: But, I can try...
Nie możesz mnie zabić...ale mogę sprubować
Trailer 20 odcinka 2 sezonu bardzo dobry, w ogóle począwszy od 17 odcinka poziom serialu się podniósł.
Co do traileru - Sara stwierdza, że "I don't thrust them anymore" w odniesieniu zarówno do Dereka oraz Cameron, czyżby Sara dowiedziała się o Jessie?. Dodatkowo wydaje się, że Cameron będzie robiła to, do czego została stworzona :).
I na koniec: czego dotyczyć będzie sprzeczka pomiędzy Cameron a Derekiem. Niestety, trzeba znowu do soboty rano czekać :).
Pozdro
---Spoilery---
Now on the run, Sarah stashes John in a safe house with the only person she believes she can rely on: Charley Dixon. Meanwhile, Cameron and Derek struggle to work together after she reveals a big secret about her malfunction. Elsewhere at Ziratech Corp, Catherine Weaver's effort for Project Babylon is at risk when Cromartie/John Henry is compromised by Ellison's further investigation
Najbardziej mnie ciekawi ta wielka tajemnica o usterce Cameron...hmmm
wygląda tak, jakby ta usterka była jakaś "celowa", może nawet wprowadzona przez Johna z przyszłości... hmmmm...!!! :|
Odcinek rzeczywiście bardzo dobry. Oglądało się go z zaciekawieniem od początku do samego końca. John Connor wydaje się, że wkroczył na kolejny poziom dorosłości. John Henry zaprzyjaźnia się z Ellisonem. Być może gdy się dowie, że Weaver go zabije właśnie z tego powodu się jej przeciwstawi. No ale zobaczymy. Derek był zdolny z zimną krwią zabić Jesse więc myślę, że dla niego już nie ma rzeczy nie do zrobienia. Ciekawa ta wiadomość od terminatorów. Cameron zadała pytanie czy ktoś dołączy do nich. Chodziło o tych niby zbuntowanych terminatorów jak ona czy o kogoś innego? Nie zrozumiałem dokładnie. Sara w dalszym ciągu pali części, a Cameron zmniejsza populację gołębi :)
'Cameron zmniejsza populację gołębi'
Kurka poeta.....idealnie ujęte w słowa:-))))
Ale niewiadomo, czy na go zgniotła jak wcześniejsze, dało sie zobaczyć jakby przemykający po twarzy uśmieszek, może opanowała sie wreszcie...??
chociaż w towarzystwie Sary ręka jej "chodziła", ale tutaj sie nie dziwię :-)))))
49% szans na to, że go nie zabiła :) Odcinek 20 zdaje się być pierwszym po przerwie nastawionym na akcję sądząc po zwiastunie. Cam będzie miała chybo co do roboty. Ona to biegnie tam za jakimś samochodem?
hahaha :-))) tak, wygląda jakby biegła za tym samochodem.
Być może: ktoś razi prądem Dereka, jak wcześniej widzieliśmy, i go uprowadza, Cam to zauważa i biegnie za nimi???, potem idzie do "mety" tego kogoś i robi tam sajgon shotgunem O_o
Nigdzie nie było pokazane, żę tamten gołąb będzie spisany ze stanu aktualnej populacji gołębi w USA.
Co do zapytania: w odcinku o genezie Cameron padają słowa, że nie wszystkie terminatory chcą zagłady ludzkości, niektóre chcą pokoju.
Być może w przyszłości istnieją jakieś dwa Skynety, z tym że ten drugi posiada w swoich szeregach modele typu T-1000.
No zgadzam się, Weaver może być takowym zbuntowanym terminatorem który tworzy konkurencyjny 'ludzki' Skynet(Henry'
Tak, czy owak kolejny plus dla scenarzystów....
Rzeczywiście robią coraz lepszą robotę. Dobry pomysł na odcinek, ciekawe wątki, no i świetna jak dla mnie muzyka w tle się przetacza tego odcinka. Znowu ruszyli do przodu i SIĘ DZIEJE :) Może jednak 3 sezon serialu nie jest jeszcze spisany na straty. Ciekawe jak z oglądalnością. Musi przecież wzrastać, gdy robi się coraz ciekawiej. TAK TRZYMAĆ! mniam mniam
Oooo tak! czego by nie zarzucać scenarzystom, za te wcześniejsze wpadki, to jednak teraz sie przebudzili i za to im chwała!
Coś mi się zdaje, że jednak nie będzie lepiej z oglądalnością niż ostatnio ale oby to były tylko złe przeczucia oby...
Ależ to genialna scena kiedy Derek rozmawia z Jessi....i super piosenka w tle 'you cant defined wchich side you are'...i to słowa:
John Connor said to let you go....but i am not John Connor....genialna scena!!!
Szkoda tylko, że scenarzyści przebudzili się z intelektualnego letargu dopiero pod sam koniec sezonu, w momencie gdy jest już właściwie pozamiatane.
A oglądalność nadal słabiutka....lekko wyżej niż tydzień temu, ale wciąż o wiele, wiele, wiele za mało:-(((((
Fox/Friday
8:00 p.m. - Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Viewers: 3.65 million (#4); A18-49: 1.3/ 5 (#3)
Chyba znam przyczynę.......
2009 NCAA Basketball: First Round, Day 2 (CBS)
8:00 p.m. – 7.93 million (#1), A18-49: 2.7/10 (#1)
Dollhouse za to dużo stracił(pół miliona)...choć to był najlepszy odcinek...
9:00 p.m. – Dollhouse
Viewers: 4.13 million (#3), A18-49: 1.5/ 5 (#3)
Co tu dużo pisać....finałowe odcinki nie zgromadzą dużej widowni, jeśli dojdzie do 4 mln to będzie wszystko.....
Musimy się niestety pogodzić z tym, że serial zostanie za 3 tygodnie anulowany i nic na to nie poradzimy...
Ah... i tak nieźle kroniki się utrzymały. Mimo wszystko szkoda bo odcinek zasługuje na więcej. Ciekawe co przyniesie DVR chociaż cudów też się nie spodziewam.
No piosenka rzeczywiście bardzo dobrze dobrana do sceny. Fajnego klimatu nadaje, a sama scena rewelacyjna. "John Connor let her go"
z tego co wiem ostateczna decyzja ma byc podjeta w maju, wiec przyjdzie nam czekac na definitywne info do tego czasu - co nie zmienia faktu ze serial raczej zostanie zdjety.... :(
Kurde, a jeszcze do niedawna było nie tak źle z tą oglądalnością. To znaczy Panie i Panowie widzicie już całkowity koniec serialu?
Ostatnie odcinki mają tendencje zwyżkową jeżeli idzie o poziom oraz akcję, może jednak coś z tego będzie.
Pozdrawiam
Nic z tego nie będzie, zostały trzy odcinki i nadal jesteśmy na 1.3 mln w 18.49.....bo na kategorię 18-49 najbardziej patrzą telewizje, bo tylko tam kupowana jest reklama, bo szczególnie pod tą kategorię jest robiony serial(np. ghost whispers ma tam tylko 2.3, ale ten serial kierowany jest dla starszych osób dlatego konkurując z Kronikami gromadzi przed telewizorami 12 mln osób co tydzień)
Aby był 3 sezon potrzeba nam od 2.5 do 3.0 mln w tym demo(jak nie więcej), zostały 3 odcinki i jak serial uzyska te 1.7 to góra...ogółem ogląda go 3.64 mln, a żeby mieć te 3.0 w demo to całokształt oglądalności musiał by wynieść z 7 mln, co uważam za absolutnie nie możliwe....
Być może WB spróbuje sprzedać serial innej stacji...ale to też mało prawdopodobne, więc stwierdzam, że serial nie doczeka się kontynuacji, schrzaniony został w połowie sezonu, te 4 nudne odcinki sprawiły, że widzowie przestali się interesować Kronikami, cóż...szkoda...
Ehhh, fatalnie. Zostaję się cieszyć tymi 3 odcinkami, które jeszcze przed nami. A począwszy od 17 odcinka serial zaczął się dynamicznie rozwijać praktycznie we wszystkich aspektach:
- usterka oraz ewolucja Cameron
- zmiana myślenia Johna na temat Cameron oraz Sary
- motyw Ellisona oraz jego wpływu na Johna Henrego na tle zamiarów Weaver
- ...
.
.
.
.
itd
Motywów do cholery, szkoda tylko że scenarzystów ogarnął okresowy niedowład mózgu w połowie sezonu, przez co teraz potencjał tego serialu nie będzie mógł zostać wykorzystany.
Zostaje modlić się, żeby chociaż sprzedali go jakiejś innej stacji.
Pozdrawiam