PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Friedman mówi:

February 22nd, 2009

I get the sense that you want answers. You’ve got enough plant, you’re looking for payoff. I get that. And so will you.

So here are my campaign promises. And because I’ve already shot the episodes, I know they’re promises I’ll be keeping… by the end of the season you will see/know:

–the resolution of the Riley story
–the resolution of the Jesse story
–a future story about Jesse’s Terminator–piloted nuclear submarine explaining how Jesse got to be how she got to be and how it relates to John Connor’s present and future
–the return of Cameron’s glitch in new and deadly ways
–much more Jameron (for those of you who like it)
–not too much Jameron (for those of you who don’t)
–an explanation of the three-dots
–Catherine Weaver’s backstory/origin story
–Savannah in mortal danger
–the revelation of Catherine Weaver’s exact mission
–a fight between Catherine Weaver and another Terminator
–a faceoff between Sarah Connor and Catherine Weaver
–a deadly attack on the Connors by agents of Skynet
–the death of a loved one

And some big things I won’t reveal. Hate spoilers.

Thanks for reading, thanks for watching, thanks for caring, thanks for hating.

Discuss.

Josh Friedman

To i więcej:
http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/02/22/josh-friedman-almost-spoiler-aler t/

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

Hmmm zapowiada się pasjonująca końcówka sezonu...szczególnie usterka Cameron, wyjaśnienie i spotkanie z Sarą Rudej i jej walka z terminatorem...już się nie mogę doczekać!

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

*zrobiła wielkie oczy* No to po koleiXD:

–the resolution of the Riley story (ginie?)
–the resolution of the Jesse story (ginie?)
–a future story about Jesse’s Terminator–piloted nuclear submarine explaining how Jesse got to be how she got to be and how it relates to John Connor’s present and future (że co? Jesse zbudowała łódź podwodną?...)
–the return of Cameron’s glitch in new and deadly ways (yay not!)
–much more Jameron (for those of you who like it) (yay not!)
–not too much Jameron (for those of you who don’t) (yay!)
–an explanation of the three-dots (ciekawe, ciekawe)
–Catherine Weaver’s backstory/origin story (yay!)
–Savannah in mortal danger (yay?! John ją uratujeXD)
–the revelation of Catherine Weaver’s exact mission (yay!)
–a fight between Catherine Weaver and another Terminator (Cameron?!)
–a faceoff between Sarah Connor and Catherine Weaver (yay!)
–a deadly attack on the Connors by agents of Skynet (YAY TOTALLY NOT!!!)
–the death of a loved one (kurczę, zginie Sara?)
–the death of a loved one (...Cameron? albo Riley)
–the death of a loved one (Derek?! kurczę, Jesse nie jest a loved one, no może Derekowa loved one, ale chyba nie, co?)

Pocieszająco brzmi "the end of the season", byłoby "series" gdyby miał nastąpić koniec. Ja czekam z niecierpliwością, a Wy?

...a gdzie Thanks for loving?! XD

ZbyHoo

Walka Weaver z innym terminatorem. Ciekawe z jakiego powodu? Czyżby to był dobry terminator czy jednak Weaver nie jest po stronie Skynetu. Josh chyba się trochę podenerwował na fanów sądząc po tej jego wypowiedzi :)

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Bo faktycznie każdy się go pyta o oglądalność, albo pretensje o marketing i do scenarzystów...ale myślę, że wszystko wyjaśnił i na pewno dał nam do myślenia tymi spoilerami...

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Gdzieś czytałam plotkę, że na jego aucie ktoś napisał sprejem WHAT'S NEXT?! :P A swoją drogą, jeśli trzy osoby zginą z czterech głównych bohaterów, to będzie porażka:/. Nie lubię sad endów. Możnaby zrobić polla: kto wg ciebie powinien zginąć?XD Ale pozostaje jeszcze kwestia tego, że ostatni "spojler" mógł się skopiować trzy razy. Sam.

BTW, kiedy następny ep i czy są jakieś trailery? (Na YT nie znalazłam:/)

ocenił(a) serial na 8
Dai

W sobotę rano i jest preview, niestety nagrany tylko kamerą....nie ma w HD
http://s267.photobucket.com/albums/ii298/Delorean1985/?action=view&current=MOV03 957.flv

ocenił(a) serial na 8
peesem

W sobotę? Dlaczego tak dziwnie?...

Czytałam cały wpis Josha i jak dla mnie, brzmi on całkiem optymistycznieXD. Facet ma poczucie humoru i dystans do samego siebie. I kocha to, co robi. Jestem pewna, że będzie o Kroniki walczył.

ocenił(a) serial na 8
Dai

No w piątek droga Dai, ale u nas w Polsce w sobotę ok. 4 rano:-)

Dai

Chyba chodziło o to, że w sobotę rano my w Polsce będziemy mogli już ściągnąć i oglądnąć.

"Gdzieś czytałam plotkę, że na jego aucie ktoś napisał sprejem WHAT'S NEXT?!"

LOL :) Szkoda, że im nie odpisał xD

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Że niby gdzie, na własnym aucie? lol...

peesem

Tak, na aucie. Ale żarty, żartami.. mam nadzieję, że udało mu się zmyć ten napis.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Ja teżXD.

Oglądałam pierwszy odcinek Dollhouse, ale jakoś nie jestem oczarowana. Myślałam, że lalki są maszynami, a tu, proszę, ludzie z wymazywanymi wspomnieniami. To mi się podoba, ale nie rzucę się na kolejne odcinki.

ZbyHoo

Nadal niewiadomo jednak, czy to będzie koniec serii czy nie, te wszystkie "death of a loved one" brzmią złowieszczo!
W sumie to nawet dość dużo może sie wyjaśnić w 7 kolejnych odcinkach, a wykruszenie trzech głównych bohaterów nie zapowiada niczego dobrego, jeśli chodzi o kontynuację :(

P.S. A może trzeci sezon jest już zamówiony... :P

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

Nie jest na pewni, a jeśli będzie to ujrzymy go dopiero dawno po T:Salvation, czyli pewnie od stycznia 2010...ale jeśli terminator McG odniesie duży sukces komercyjny i kasowy to może pomóc bardzo Kronikom.
Poza tym Friedman tam wspomina, że jest czas kryzysu i dla seriali i każdy z nich notuje spadki oglądalności i kiedyś serial musiał mieć ponad 2 miliony w przedziale 18-49, a teraz może starczyć i 1,3 albo 1,5 więc może być rożnie, finałowe odcinki na pewno przyciągnął ludzi przed tv...a teraz Kroniki mają 1.3 w tym potrzebnym przedziale i są na 3 miejscu w piątkowych serialach...kto wie, poczekamy zobaczymy.

peesem

O żesz ty! Chwile mnie nie ma na forum a tu taki temacik sie pojawił, wow, brzmi super ;)
No ale jak to 3 osoby aż zginą? No to Sarah, Cameron i Derek? (No bo John to nie może przecież) Wszyscy bye-bye? No bez jaj.... to chyba jakaś pomyłka że AŻ 3 "ukochane" osoby (chyba że wliczymy w to też Riley i Jessy ale czy ktoś je "kocha" no nie sądzę) :/ a może Weaver, John Henry i Ellison? ;)

Aha no i fakt, po tej wypowiedzi ja też odnoszę wrażenie że pan W. sie z lekka wkurzył na fanów.... szkoda że nie wie o nas, to by mu sie humor poprawił hahaha.... ^__^

_Anika_

Oj przepraszam, oczywiście miało być pan F. nie wiem skąd mi to W. wskoczyło ;)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Faktycznie strasznie to dziwne, bo było, że jedna kobieta zginie, jedna opuści i jedna zdradzi...a teraz, że 3 loved one death....dziwne, albo Dekker nawalony bardziej niż autobus Poznań - Warszawa w godzinach szczytu nas zrobił w konia, albo Friedman dla poprawienia oglądalności dał taką fame....stawiam na to pierwsze:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Dobra, inne pytanie: czy John kocha Dereka? Bo jest jeszcze kwestia, czyje mają być te (ci?) loved onesXD.

a) jeśli Johna: Cameron/Sarah/Riley
b) jeśli Sary: John/Derek/Charlie
c) jeśli Cameron: John/Sarah/Derek (?)
d) jeśli Dereka: Sarah/John/Jesse
e) jeśli Johna (wersja pesymistyczna): Sarah/Riley/Derek
f) jeśli Ellisona: jego żona/jego matka/Catherine (?)
g) jeśli Weaver: John Henry/Susannah/Ellison
h) jeśli Riley: John/Jesse/Cameron (!?)
i) jeśli Jesse: Derek/Riley/John

Ale wiecie co? Jak zabiją Johnowi Sarę, Dereka i Riley, biedaczek zostanie tylko z Cam i SKYNET gotowy:/.

Sorki, mam gorączkę i bredzę. Na Fervex patrzeć nie mogę.

ocenił(a) serial na 8
peesem

"nawalony bardziej niż autobus Poznań - Warszawa w godzinach szczytu"

Świetne porównanieXD.

ocenił(a) serial na 10
Dai

Myślę że Friedman chce podnieść zainteresowanie ostatnimi odcinkami i że
Sarah John i Cameron nie zginą
być może będzie tak
Johna - (Riley)
Sarah - (Charlie)
Derek - (Jesse)

Kamil85

Tu bym się zgodził z Kamilem - to najbardziej prawdopodobne rozwiązanie sprawy 3x death :)

Cornell

Charlie? No nie wiem... mnie się wydaje że jego to już nie zobaczymy :/ a co do reszty to się zgodzę, to prawdopodobne.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

A właśnie powróci Aniko, widziałem w IMDB w obsadzie 19 odcinka Deana Wintersa....

peesem

serio wraca? To jestem totalnie zaskoczona, nie spodziewałam sie, what a surprise!
hmm... skoro tak to wróci po to żeby zginąć? No kto wie... w sumie to prawdopodobne bo Charlie jest "loved one" zarówno Sary jak i Joha przecież.

ocenił(a) serial na 8
Kamil85

Świetnie to wykombinowałeś:D. Obyś miał rację.

ocenił(a) serial na 8
Dai

BTW, jeśli ktoś czeka na kolejny odcinek przygód Erici W. (a mam nadzieję, że są tacy;), mam smutną wiadomość: ff.net się zwalił i nic można na razie nic publikować:/. Oby szybko to naprawili.

Dai

Heh... dobrze, że jeszcze wszystkiego nie przeczytałem :) Miejmy nadzieję, że szybko to naprawią.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Naprawili, yay! Zapraszam do nadrobienia zaległości:D.

ocenił(a) serial na 10
Kamil85

Kto to jest Charlie? Ten pierwszy kochanek Sary (z serialu), co pracuje w pogotowiu?

ocenił(a) serial na 8
Kik0

Tak zgadza się, w piątek był jeszcze na IMDB, a dziś już nie ma, może się ktoś pomylił, albo doda później...

ZbyHoo

Dobra to teraz czas na moja autoreklame:

Mój fanfic:

http://www.fanfiction.net/s/4884377/1/TSCC_Odpowiedzi_R1_Motywacja_Jessy

koniec reklamy :D

ocenił(a) serial na 8
milrom

Polska przejmuje władzę nad ff.net, yay:D. Super. Review już zostawiony:).

ocenił(a) serial na 8
milrom

http://www.fanfiction.net/s/4885065/1/TTEWM_Ep6_Everything_I_Do

REKLAMA MOJAXD. ZAPRASZAM!

ocenił(a) serial na 8
milrom

Świetny fanfic, dobry pomysł i opowiadanie dobrze ubrane w słowa:-)

ocenił(a) serial na 8
milrom

Świetny fanfic, dobry pomysł i opowiadanie dobrze ubrane w słowa:-) post do Milrom...

ZbyHoo

No to znamy już tytuły wszystkich odcinków. Trzy ostatnie, których brakowało to: To The Lighthouse (20), Adam Raised a Cain (21), Born to Run (22).

Bartek2

Brzmią ciekawie, szczególnie ostatni!

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Mnie podoba się tytuł 21. Znowu biblijnie;).

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

http://www.fanfiction.net/s/4885065/1/TTEWM_Ep6_Everything_I_Do

:D

ocenił(a) serial na 8
Dai

Hmmm myślę, że ten terminator który będzie walczył z Weaver to Croamrtie/John Henry...bo ten tytuł Adam wychował Kaina...oj będzie ciekawie:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

No i tytuł ostatniego odcinka, 'Stworzony By Biec' zupełnie jak w piosence Myslovitz...;-)

peesem

albo "stworzeni by uciekać"... o Connor'ach, pasuje do ostatniego odcinka

P.S. starcie Weaver i Cromartiego.. gdyby przemyśleć tytuł E21 to się z Tobą zgadzam.

ocenił(a) serial na 8
peesem

A dlaczego nie uważacie, że chodzi o Cameron i Johna? Ja bym obstawiała właśnie ich. Gdyby Ruda miała starcie z Henry'm, ciekawa jestem, kto okazałby się dobry. A tak w ogóle, stacje powoli ogłaszają, kto dostanie kolejny sezon. ("Supernatural" dostało!:D) Czekamy?...

ocenił(a) serial na 8
Dai

No Supernatural świetne, mój drugi po Kronikach ulubiony serial:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

A niech mnie, chłopak i lubi SUPERNATURAL XD!!! A myślałam, że tylko dziewczyny go oglądająXD.

ocenił(a) serial na 8
Dai

A co w tym dziwnego? Oglądam praktycznie wszystko od Prison Break, Kyle, Oz, ale Supernatural, Kroniki i już dawno wycofany serial Cuda jakoś najbardziej mi przypadły do gustu, po prostu lubię tą tematykę, sci-fi, duchy, demony, zjawiska paranormalne to jest to:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

"Supernatural to Sam i Dean", jak powiedziała moja koleżankaXD. Ja ten serial uwielbiam jednak za to, ze jest chyba jedynym serialem horrorowym:D. Niektóre odcinki, brrr, naprawdę ciarki przechodzą. A teraz te anioły całe, yay:D. Czekam na następny epizod.

Ja oglądam jeszcze Dextera i Kości. Ale mam zamiar zabrać się za FRINGE i nowy sezon Herosów. Z Dollhouse rezygnuję.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Dexter i House przereklamowany, poza tym nie lubię tej stylistyki i konwencji...Kości nawet ciekawe, ale Fringe jakoś też specjalnie mnie nie wciągnął...teraz oglądam Oz, seriale HBO mają to do siebie, że są strasznie brutalne, ale też dzięki temu bardzo realistyczne, a Oz to już wogle przechodzi wszelkie granice...ale podoba mi się to, bardzo dobry serial:-) Californication fajne, ale jednak nazbyt wyzywające jak dla mnie, zabieram się jeszcze za True Blood...dostałęm dobre rekomendację co do tego serialu więc rzucę okiem:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

True Blood jest jak moje fanficki z Resident Evil. M for (strong!!!) Mature Content, że tak powiemXD.

House'a nie trawię zupełnie:/. Raz mi się śnił _-_... Koszmar.

A Dextera uwielbiam za jego cynizm. To fajna postać.

Mimo wszystko, spróbuję z Fringe;). I z tym Twoim Oz. A Duchowny'ego nie ruszam. Z zasady:P.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Oz świetne ale zdecydowanie dla męskiej części, serial o życiu w więzieniu...gwałty, morderstwa, pobicia i te sprawy..ale ciekawość postaci, ich barwność, pokazanie Amerykańskiego więzienia od środka naprawdę może wciągnąć...wogle ostaniu coś o więzieniach, oglądałem FELON, genialny film, odrodzenie Vala Kilmera...coś cudownego:-)