Friedman mówi:
February 22nd, 2009
I get the sense that you want answers. You’ve got enough plant, you’re looking for payoff. I get that. And so will you.
So here are my campaign promises. And because I’ve already shot the episodes, I know they’re promises I’ll be keeping… by the end of the season you will see/know:
–the resolution of the Riley story
–the resolution of the Jesse story
–a future story about Jesse’s Terminator–piloted nuclear submarine explaining how Jesse got to be how she got to be and how it relates to John Connor’s present and future
–the return of Cameron’s glitch in new and deadly ways
–much more Jameron (for those of you who like it)
–not too much Jameron (for those of you who don’t)
–an explanation of the three-dots
–Catherine Weaver’s backstory/origin story
–Savannah in mortal danger
–the revelation of Catherine Weaver’s exact mission
–a fight between Catherine Weaver and another Terminator
–a faceoff between Sarah Connor and Catherine Weaver
–a deadly attack on the Connors by agents of Skynet
–the death of a loved one
And some big things I won’t reveal. Hate spoilers.
Thanks for reading, thanks for watching, thanks for caring, thanks for hating.
Discuss.
Josh Friedman
To i więcej:
http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/02/22/josh-friedman-almost-spoiler-aler t/
A tak w ogóle, to jedyne forum filmwebowe, które mam w Ulubionych, żeby szybko móc na nie zajrzeć:).
nowe promo do odcinka 2x16: http://spoilertv.blogspot.com/2009/02/tscc-216-and-dollhouse-103-fun-friday.html
pierwsza scena: !! pewny siebie !! strzelajacy John - w koncu! mam nadzieje ze definitywnie skoncza z tym johnem-mieczakiem!
Zdążą to wszystko pokazać...?
Kto to jest Jameron?
Pytania dotyczą pierwszego wpisu.
Część z tego to pewnie kolejna bujda Friedmana, a Jameron to wątki to sceny gdzie Cameron i John są razem, te 'miłosne'
w stanach popularne jest nazywanie par z seriali takimi skrotami od imion wlasnie, nazwya sie to shipping (nie pytaj dlaczego bo nie mam pojecia :P)
np. w serialu Doktor House jest głowny bohater o nazwisku House i jego 'obiek zainteresowania' - doktor Cuddy i ship jaki z tego wychodzi to "Huddy", od Cameron i Johna mamy ship "Jameron" itp.
Pojacie nie mam skod amerykance wycigneli ten pomysl...
[Spoiler Warning for those who don't want to know the sequences shown] Highlights included the creepy moment where John Henry greets Cathrine Weaver's human daughter - and the reveal that the little girl then goes missing in the aftermath of this encounter. We also see a sequence where Cameron brutally shoots up a building of people,which looks to take place in the future, as Jesse reveals more about the time she came from. But perhaps the biggest surprise came from the very last scene shown, where for just a few brief seconds it appears John Connor and Cameron Phillips end up in some sort of romantic situation with one another, with him seemingly about to kiss her.
Może to ktoś przetłumaczyć? ...choćby tak "roboczo", szczególnie końcówkę!!! :O
Najlepsze momenty uwzględniają, straszny moment gdzie John Henry wita córkę Wevaer która jest człowiekiem - i okazuję się, że mała dziewczynka ginie po tym spotkaniu. Zobaczymy także scenę gdzie Cameron wystrzela brutalnie budynek pełen ludzi, który wygląda jak jakiś z przyszłości, Jessi wyjawia więcej szczegółów o czasach z których przybyła. Ale chyba największą niespodzianką będzie przy jednej z ostatnich pokazanych scen, gdzie przez dosłownie kilka sekund pojawi się John Connor i Cameron Philips, skończy się ta scena romantyczną sytuacją tych dwojga, gdzie na pierwszy rzut oka John będzie chciał Ją pocałować...
PS Tłumaczone na szybko, mogą być błędy:-)
PPS Koniec sezonu nie będzie wyglądał za ciekawie...
"i okazuję się, że mała dziewczynka ginie po tym spotkaniu." - nie w sensie ze umiera, a jest zaginiona - dla tych ktorzy mogli by dwuznacznie zrozumiec.
We also see a sequence where Cameron brutally shoots up a building of people,which looks to take place in the future, as Jesse reveals more about the time she came from.
Widzimy także scenę w której Cameron wysadza w powietrze budynek pełen ludzi, która wygląda jak by dziala się sie w przyszlosci (ta scena w sensie), kiedy Jessy opowiada (pokazuje) więcej o przyszlości z której pochodzi.
Tak i "będzie wyglądało na to że John chce pocałować Cameron" ale na pewno w tym momencie scena się urwie i nie doczekamy sie wyjaśnień (a więc interpretacja dowolna) i to będzie znowu "Jameron dla tych co chcą i nie Jameron dla tych co nie chcą" hahah... no nie mogę, jak dla mnie to jakoś głupio to wszytko brzmi... mogliby sie zdecydować w końcu na jedną wersję a nie tak bawić z widzem (i to nie w pozytywnym sensie)!
Drugą częścią serii to oni wręcz zakpili z widzów, a nie się nimi bawili...jakoś widzę w ciemnych barwach resztę sezonu, ale trudno zrozumieć twórców...wspaniałe 8 odcinków i..i..nic dalej pozatym, a mieli taki potencjał...brak słów:-(
Ciekawe co WB wymyśli odnośnie przeniesienia serialu do innej stacji. Pozostanie Kornik na FOXie i dorobienie się 3 sezonu już nawet nie graniczy z cudem. To byłby cud. Po przeniesieniu do innej stacji budżet pewnie będzie malutki i w kolejnej serii stać by ich było jedynie na monologi Sary itp. Jednakże utalentowany reżyser potrafi zdziałać cuda tak samo jak McGiver z kaktusa radio zrobić potrafi :) Wie ktoś do których odcinków scenariusz pisał Friedman? Może uda się wysnuć jakieś wnioski na temat ostatniego odcinka.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_odcink%C3%B3w_serialu_Terminator:_Kroniki_Sar y_Connor
hmmm.. tyle znalazłem
Jest głównym scenarzystom, napisał pilota i pierwszy odcinek drugiego sezonu, ale innym scenarzystom narzuca pewną konwencje, jakby ramówkę sezonu, poza która nie mogą wyjść...
Hmm... jeśli pilota i pierwszy odcinek drugiego sezonu to końcówka powinna być dobra. No ale zobaczymy...
Te wyniki wyglądają optymistycznie: http://www.thrfeed.com/2009/03/dollhouse-dvr.html
Terminator zaliczył wzrost 36% wśród dorosłych widzów (1.4)
Co to jest DVR i demo? DVR to zdaje się akronim od D... View Ratings?
Nie Bartku, DVR to Digital Viedeo Recorder, to dekoder telewizyjny z twardym dyskiem, w USA są na porządku dziennym, w każdym domu, pozwalają nagrać jakiś program na dysk, jak np nie ma Cie w domu, i potem możesz Sobie odtworzyć, seriale rejestrowane na DVR są normalnie zaliczane do wyników oglądalności...
Jeśli pragniecie by 3 sezon powstał możecie podpisać tą petycję: http://www.petitiononline.com/scc2009/petition.html
No i proszę, ludzie może i nie oglądają w USA telewizji w piątki ,ale mają DVR...i oglądają Kroniki później, serial zanotował 36 procentowy wzrost oglądalności na DVR, a to zalicza się normalnie do oglądalności...W przedziale wieku 18-49 serial zanotował wzrost z 1.4 do ponad 1.9, to BARDZO DOBRA WIADOMOŚĆ...dodając ten wzrost Kroniki miały w tym tygodniu oglądalność ok 4.7 mln...
http://www.fanfiction.net/s/4897516/1/TTEWM_Ep8_Thick_Thick_Boom
Zapraszam do czytania:).
Piszę szybciej niż myślę;). Ale teraz będzie trudniej: nauka się zaczyna, ot co! Mam nadzieję, że znajdziesz na weekendzie czas, bo jestem ciekawa Twojej opinii. Pozdrawiam!:D BTW, dostałeś dedykację. Ale dopiero do Ep7, hehehe.
''No i proszę, ludzie może i nie oglądają w USA telewizji w piątki ,ale
mają DVR...i oglądają Kroniki później, serial zanotował 36 procentowy
wzrost oglądalności na DVR, a to zalicza się normalnie do
oglądalności...W przedziale wieku 18-49 serial zanotował wzrost z 1.4 do
ponad 1.9, to BARDZO DOBRA WIADOMOŚĆ...dodając ten wzrost Kroniki miały
w tym tygodniu oglądalność ok 4.7 mln''
Wreszcie jakaś dobra wiadomość, myślę że następne odcinki powinny mieć
jeszcze większą widownie
OMJCFG
nowy klip:
http://spoilertv.blogspot.com/2009/03/sarah-connor-chronicles-sneak-peek.html
mam nadzieje ze tym razem naprawde bedzie tak dobrze jak sie zapowiada :P
(a i Cameron rzeczywiście wystrzeliwuje a nie wysadza jakis budynek).
ok, kilka pytan po obejzeniu trailera:
1. Czy Cameron jest zla? WTF? - jak Sara strzela do kogos wydaje sie ze to Cameron ja odpycha, aby nie strzelila? WTF?
2. Czy jak Cameron jest "porazana pradem" to czy to wlasnie Sara do tego doprowadza (scena kiedy przyklada do siebie pedaly do reanimacji).
3. Cameron rzeczywiscie ukrywa duzo przed Connnorami (przechowuje czesci terminatorow)? Jaki jest jest prawdziwy cel? znowu: WTF!?
4. Czy rozmowa Johna z Sarą zaczynajaca się od "Cameron tego nie zrobila", dotyczy zabicia Riley? (mam nadzeje ze tak :P).
5. Co i dlaczego Cameron rozwala tym shootgunem?
6. Ok, John Henry zaczyna mnie przerazac - co on ma zamiar zrobic z mala Savanną, czy bedzie w jakis sposob szantażował Weaver? Co Weaver ma na mysli mowiac do Elisona ze powinno mu byc przykro?
7. Ostatnia scena - mam przeczucie ze to ma zero związku z 'Jameron', a raczej ze John proboje ja przytrzymac, podczas gdy Cameron jest deaktywowana...
8. A ta pioseneczka, spiewana najwyrazniej przez Johna Henrego i Savannę jest przerażająca w świetle poprzednich scen :P
1. Sarah strzela do tego T-888, a Cameron Ją przechwyca i zasłania własnym ciałem przed kulami...
2. Myślę, że to ta niby firma od gościa z magazynu wyłapuję po kolei ekipę, rażą Dereka teaserm, strzelają do Johna i Cameron tez chcą jakoś uchwycić...i nie koniecznie muszą wiedzieć, że akurat woda z prądem zadziała, może myśleli, że to człowiek...
3. Tak, to dziwne...
4. Nie mam pojęcia...
5. Myślę, ze odbija albo Dereka albo Johna...
6. John Henry rozwija się etapami, jak człowiek, na razie sztuczna inteligencja ma rozwój dziecka, ale będzie dorastać i myślę, że John stoczy pojedynek z Weaver..
7. EEE Cameron jest włączona, widać jak rusza gałkami ocznymi...
8. Piosenka to Donald weres yours trausers, stara celtycka pieśń, uczyłem jej się kiedyś na angielskim, jako pachole dzieci w gimnazjum...
3. Może coś jak Wall-E. Zbiera to co uważa, że może się przydać. Jak John naprawia jej rękę to być może użyje tych części jako zamiennych.
7. Zbyt spokojnie leżą. Poza tym wątpię, żeby John miał na tyle siły. Może to właśnie ta smutna scena. Może z jakiegoś powodu jest konieczne, że wyłączyć Cameron wbrew ich woli. Nie wiem...
7.Myślę, że John ją poprostu deaktywuje, z jakiegoś tam powodu...
Coś a'la "Vick's Chip" i to pewnie scenka finałowa ..Qurcze!
Na WonderCon'ie wydawało się jakby Summer faktycznie mocno przejęła się zakończeniem sezonu... czyż nie?
Już to kiedyś nawet mówiła, że było dla niej szokujące. Garret Dillahunt też to później powiedział. Czy Wam też się wydaje, że cała trójka z Wonderconu wygląda na bardzo zmęczonych. Jakby od tygodnia co najmniej nie spali. Te wory pod oczami :)
Ad.3
hmmmm.... a jeśli Cam ma coś na kształt "podwójnej osobowości", drugą misję "zamaskowaną" o wykonywaniu której sama nie jest świadoma, że ją wykonuje ?!?!?! ...gromadzi sobie części, zbiera informacje...
Załóżmy, że skądeś wszyscy, zwłaszcza John i Cameron odkrywają tę sytuacje i w związku z tym stwierdzają, że konieczne jest jej wyłączenie...
No coś w tym jest. Może sama stwierdzi, że trzeba ją wyłączyć, a włączyć tylko wtedy, gdy już nie będzie innego wyjścia.
Rany, chłopaki ale macie wyobraźnie! Sami moglibyście napisać ten scenariusz, pewnie byłby ciekawszy niż oryginał (a gdybyście włożyli swój wkład w poprzednie odcinki to już na pewno by było ciekawiej... no i pewnie uratowalibyście Cam... hehehe...) ;)
No Cameron na pewno bym uratował, to wiadome:-)
Hmmm, a może jak Arnie w T2 zakończyła misję i sama musi się zdezaktywować...kto wie....
PS Jako scenarzysta zafundował bym też śmierć Riley, ale taką rodem z filmów cyklu 'Piła'