PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12302
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Friedman mówi:

February 22nd, 2009

I get the sense that you want answers. You’ve got enough plant, you’re looking for payoff. I get that. And so will you.

So here are my campaign promises. And because I’ve already shot the episodes, I know they’re promises I’ll be keeping… by the end of the season you will see/know:

–the resolution of the Riley story
–the resolution of the Jesse story
–a future story about Jesse’s Terminator–piloted nuclear submarine explaining how Jesse got to be how she got to be and how it relates to John Connor’s present and future
–the return of Cameron’s glitch in new and deadly ways
–much more Jameron (for those of you who like it)
–not too much Jameron (for those of you who don’t)
–an explanation of the three-dots
–Catherine Weaver’s backstory/origin story
–Savannah in mortal danger
–the revelation of Catherine Weaver’s exact mission
–a fight between Catherine Weaver and another Terminator
–a faceoff between Sarah Connor and Catherine Weaver
–a deadly attack on the Connors by agents of Skynet
–the death of a loved one

And some big things I won’t reveal. Hate spoilers.

Thanks for reading, thanks for watching, thanks for caring, thanks for hating.

Discuss.

Josh Friedman

To i więcej:
http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/02/22/josh-friedman-almost-spoiler-aler t/

ocenił(a) serial na 8
Dai

Dziękuję za dedykację, i powtórzę się, że masz talent:-) Jak będzie leciał Ojciec Mateusz Twego autorstwa to daj znać, choć nie oglądam tego serialu to tego jednego odcinka Sobie nie odmowie:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Hmmm dlaczego ten post tutaj...miał być wyżej...cóż post kierowany do Dai.

peesem

John Henry kontra Weaver? Oj to by mogło być bardzo ciekawe ;) no i faktycznie bardzo pasuje do tytułu odcinka, sądzę że nawet bardziej pasuje to do nich niż gdyby miało chodzić o walkę Cameron z Johnem, chociaż kto wie... a może jedno i drugie? To by było coś ^_^

(Dai - faktycznie masz talent) ;)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Twoje reviewy uwielbiam najbardziej. Jak mam dołek, otwieram FF i czytam wpisy od Ciebie. Aż chce się żyć. I pisać, oczywiście:).

...Jesse przypomina mi taką Ewkę, którą znałam. Z wyglądu i zachowania. Własne urazy wywlekam na światło dzienne, a Erica moim mścicielem, sorki;).

Nie martw się, na razie nie zamierzam porzucać fanficka:). Mnóstwo osób go czyta, jestem mile zaskoczona! Obecnie zaczęłam pisać dziewiątą część (dziś na wykładzie o... sztucznej inteligencji O.o). Na razie najwięcej pracy włożyłam w ósemkę. Sarę porywa Cromartie itd. To był dopiero ciężki kawałek chleba:)...

Dai

Oh, thank you ;)
Dobrze że nie zamierzasz porzucać fanficka - tak trzymaj bo nienawidzę urwanych historii. *_*

ocenił(a) serial na 8
peesem

Cała przyjemność po mojej stronie:). Dam znać na bank!XD

ocenił(a) serial na 8
Dai

Powiedzmy, że Skynet to Bóg, stwarza Weaver Adama, a ta Johna Henry czyli Kaina, brzmi logicznie, ale z tymi nazwami odcinków to nie wiadomo nigdy do końca.

ocenił(a) serial na 8
peesem

Powiedzmy, że Bogiem jest John Connor, a diabłem Skynet. Bóg-John ma Adama-Allison, która jednak zmienia się w Kaina-Cameron (Cam to jakby "dziecko" Allison). Zaprawdę powiadam Wam, nasze rozmowy to szczyt szczytów. Tutaj filozofia miesza się z religią, humorem, dziwnymi "gdybaniami" etc. XD

peesem

No rzeczywiście to ma sens. Mnie najbardziej ciekawi tytuł 20 odcinka. Macie jakieś domysły co może on znaczyć? A co do odcinka nr 20, jaki on w końcu ma tytuł? Najpierw spotkałem się z "Today Is The Day, Part 2", a teraz patrzę na spoilerTV (http://spoilertv.blogspot.com/2009/02/sarah-connor-chronicles-upcoming.html), a tam piszą, że jest to "Last Voyage of the Jimmy Carter, Part 2".
Na hatak.pl coś długo walczą z napisami do ostatniego odcinka.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Na wiki jest tak jak było więc pewnie bez zmian, Carter to nazwa łodzi podwodnej Jessi...

ocenił(a) serial na 8
peesem

O.o u mnie Jesse ma na nazwisko Carter. Co za zbieg okoliczności!!!

Does somebody there know polish, mr friedman? >.>

Dai

I tym statkiem steruje terminator :) Już mi to tłumaczyli na summer-glau.rox.pl :P

"Obecnie zaczęłam pisać dziewiątą część (dziś na wykładzie o... sztucznej inteligencji O.o)"

I co tam dokładniej było na tym wykładzie? BTW co Wy tak w ogóle studiujecie? Serial przyciąga sporo ciekawych osób :)

"Does somebody there know polish, mr friedman? >.>"

U Friedmana to pewnie Marek Dobrowolski zna polski ^^

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Lingwistykę stosowaną. A dziś był temat: Language And Brain. Babka mówiła o A.I. i próbach rozpracowania ludzkiego mózgu;).

Uch, zapomniałam. Muszę uważać;).

Jutro mam na ósmą, błee! Powinnam już spać:P.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Ja zazwyczaj na wykładach czytam e-booki:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Ja zwykle słucham, notuję, piszę cosik (czyt. jakiegoś opowiadanie;), gadam, smsuję i cieszę się, że mam taką podzielną uwagę.

E-booki? :> Na czym?

ocenił(a) serial na 8
Dai

Jak na czym, na nawigacji ...:-) Ma się sposoby.....

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Ja tam nie wiem:/. Mejlnęłam koleżankę. Ona wie wszystkoXD.

Miley: "i don't know! really!(riley! as my friend would sayXP) It's strange, i mean these titles. but it's good, y'know?! we all hope they're goingto make new season.if the last eps are full of action, jameromance and such cool worth-watching stuff, they'll have good numbers and make a third season. keep your fingers crossed, d-ling!"

Bez komentarza:D.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Ostanie 7 odcinków jest zrobione po to, aby był 3 sezon...dużo emocji, akcji, walki i bardzo smutne szokujące zakończenie, wczoraj skończyli 22 odcinek i poszli na balangę do restauracji...

ocenił(a) serial na 8
peesem

Ale, ale! Uważasz, że zrobią otwarte zakończenie nawet, jeśli (NIE DAJ BOŻE! ODPUKAĆ!) nie dostaną zielonego światła na trzeci sezon?

ocenił(a) serial na 8
Dai

Na pewno zrobią małą furteczkę do 3 sezonu, bez tego ani rusz....

ZbyHoo

Ciekawe czy Friedman i ekipa wiedzą co będzie dalej z Kronikami...
Po zakończeniu zdjęć mówili o "udanym ale i smutnym dniu..."
W jakim sensie smutnym? Czy koniec Kronik... i ekipa kończy współprace?
A może "smutny" odcinek poprostu... hmmmm....

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

Smutny odcinek, a jak chcesz wiedzieć jak zapatruje się na 3 sezon to w linku w którym podałeś, Friedman wszystko wyjaśnia przed spoilerami...

peesem

no, z tym że wszystkiego nie powie przecież... :P

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

No dziwne jakby powiedział:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Dziwnie to mnie się przed chwilą pod nosem zaśpiewało:

Connorów to rodzina,
niech wam nie zrzednie mina,
gdy dziwna metal-dziewczyna
otworzy wlot komina...
i znajdzie tam termina. [tora, oczywiście:P]

<LOL>

ocenił(a) serial na 8
Dai

Ehehehehe Ty to masz pomysły..lol:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Zaczęłam pisać dramat w Trzech Aktach pt. "Kim (nie) jest John Connor?" Za dużo Williama Sz. Ja to skarbnica pomysłów jestemXD. Ot co!

Dobra, idę spać. Plan położenia się o 20 upadł niestety:P.

ocenił(a) serial na 8
peesem

Dziwnie to mnie się przed chwilą pod nosem zaśpiewało:

Connorów to rodzina,
niech wam nie zrzednie mina,
gdy dziwna metal-dziewczyna
otworzy wlot komina...
i znajdzie tam termina. [tora, oczywiście:P]

<LOL>

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

SMUTNY BYŁ ODCINEK PO PROSTU. I niech tak zostanie;). Tylko dlaczego smutny?... Ginie Riley? Ojej, chyba się rozpłaczę... _-_

ocenił(a) serial na 8
Dai

Gdzie Riley kopnie w kalendarz już w 17 albo 18....tam ma się wydarzyć frontalny atak na Connorów, walka z Weaver, spotkanie Sary z Weaver i pewnie na końcu zrobią coś z Cameron, może nawet znacząco ją podniszczą...

ocenił(a) serial na 8
peesem

No i pozostaje kwestia trzech zgonów... Trzeci chyba przypadnie na ostatni odcinek. Jak zabiją mi Dereka, bojkotuję serial:/.

Riley/Jesse/Charlie. Ich Troje. Tak ma być.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Charlie czyli Dean Winters to najlepszy aktor w całym serialu, przynajmniej dla mnie, podoba mi się jak grał, naprawdę dobry aktor...

ocenił(a) serial na 8
peesem

Zgadzam się. Moja mama powiedziała nawet, że jest przystojny;). No ale moja mama nadal ma problem z ustaleniem, kto jest kto w Kronikach;).

ocenił(a) serial na 8
Dai

Charlie najlepszy, potem Summer, potem Manson, i Dillahunt...

ocenił(a) serial na 8
peesem

Manson pierwsza. "Samson & Delilah" zaśpiewała obłędnie!!! <3
Potem Sarah. Charlie i John. A dalej reszta świata.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Tak, świetna jest, grając postać CW wzorowała się na Margaret Tchatcher...

Dai

Z tej trójki to można chyba jedynie tęsknić za Charliem. Isn't it?

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Zdecydowanie Bartek, chociaż Riley i Jessi dodali serialowi więcej tajemniczości...po czym stał się bardziej ciekawszy.

peesem

heh, Manson jest tak dobra w swojej roli bo jako nie-aktorka nie umie grac calkowiecie dobrze i w zwiazku z tym jej nie granie jest jej graniem terminatora :P (przeczytaj powolo - zalpiesz sens) a co za tym idzie jest niesamowita w swojej roli zimnej pozbawionej uczuc termiantorki ktora stara sie odgrywac emocje :D

milrom

a tak przy okazji: ostatnio bodajze Grief zarzucił linka do POLSKIEJ strony o TSCC, jest tam forum, moze bysmy sie tak tam przerzucili - wiecie mozliwosc edycji postow, podzial na dzialy itp.

milrom

a link to : http://www.terminators.pl/forum/

(edycja postow sie kłania)

ocenił(a) serial na 8
milrom

Cameron pomaga Johnowi w zdobyciu chipsów:-)
http://www.youtube.com/watch?v=elwl08k8sFY&feature=subscription

milrom

To może lepiej na http://www.terminator.pun.pl/ . Tam już jakaś dyskusja jest. Admin tego forum podobno starał się nawiązać współpracę z terminators.pl ale bez odpowiedzi więc nie jestem pewien czy terminators.pl czasem nie zniknie.

Sporo trailerów do nowego odcinka się pojawiło. Wszystkie razem są tu: http://summer-glau.cba.pl/news.php?readmore=20
albo na blogu: http://www.fox.com/blogs/terminator

Zapowiada się, że cała akcja tegoż odcinka będzie się działa w umyśle Sary. Nie jestem przekonany co do tego pomysłu :| No ale zobaczymy. Jest szansa, że oglądalność lekko podskoczy. I hope...

milrom

No i w końcu polskie napisy do odcinka 15 się ukazały na hatak.pl chociaż pewnie kto chciał to już oglądnął z angielskimi czy też bez.

Dai

gdybym tak miala taka cameron za kazdym razem jak mi sie maszyna do zarcia zatnie :P zycie byloby o wiele milsze ;D

milrom

Mnie też by sie przydała taka Cameron bo u mnie na uczelni podobna maszyna sie cholernie często zacina! Szlag może człowieka trafić! Złośliwość przedmiotów martwych :/

A co do tej potrójnej śmierci to tak sobie teraz pomyślałam... brał ktoś pod uwagę Ellisona??? Nie wiem czy on jest czyimś "loved one" ale w sumie.. a czy John Henry go "lubi"? Dziwne myśli mi przychodzą do głowy im bliżej finału :/ No ale tak czy inaczej to wolałabym żeby zginął Ellison niż Charlie.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Ostanie dwa odcinki mają tytuły piosenek Bruca Springsteena, tak po tekście owych piosenek próbuje rozszyfrować czego można się spodziewać w tych odcinkach, ale nic mi nie przychodzi do głowy:-)

peesem

Garret również jest zszokowany jakąś śmiercią postaci z serialu. Ciekawe o kogóż to chodzi...

Bartek2

może o jego samego...
jakiś czas temu był filmik na którym Cromartie bawi się.. czy coś.. z Savannah, potem wstał i coś chciał z robić.. ale łysy go wyłączył...
Być może zacznie się buntować Weaver, być może pod wpływem Ellisona..
i skończy sie właśnie starciem z samą Weaver?!

ocenił(a) serial na 8
ZbyHoo

To brzmi interesująco, muszę przyznać. Dobry SKYNET?... Ale Henry chyba nie wyszedłby cało ze spotkania z "lepszym modelem", jakim bez wątpienia jest Weaver.