PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18350
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

W kontenerze znaleźli rufę statku z postacią kobiety. Jak myślicie czego można spodziewać się po pustkowiu ?? Czyżby jakaś cywilizacja ??

KUBATRIX

raczej samoistny portal

ocenił(a) serial na 10
KUBATRIX

Właśnie dziwne to było. W erze dinozaurów znaleziono statek z XVIII wieku. I co się stało z Lucasem. Szkoda, że się już nie dowiemy. Serial był fajny i środowy wieczór był zajęty, a tak lipa. Może za kilka lat wznowią, albo dokręcą odcinek specjalny, który odpowie na te pytania.

house90

Sadzę że to jakiś "naturalny" portal (Tzn, statek z XVIII w. wpadł w jakiś "naturalny" portal) . Myślę ze tu scenarzyści mogli mieć pomysł i powiązać to z trójkątem bermudzkim - temat zawsze żywy, Co do Lukasa to widzę to tak - przeżył ale jest ciężko ranny, raczej nie ma mu kto pomóc wiec umrze ale zanim się to stanie to coś zrobi, Może wróci do 2149 roku albo w inny sposób pognębi Terra Nova nim umrze .

Niestety tego się już nie dowiemy (chyba).

skoczek_narciarski

Nie jestem pewna czy się nie dowiemy, bo zakończenie 1 serii jest naszpikowane tajemnicami i wszystko wskazuje na to że będzie 2 sezon. Stacja Fox cały czas się zastanawia nad tym czy zamówić 2 sezon serialu. Co do Lucasa to w ostatnim odcinku uciekł kiedy Skye go postrzeliła, ale wątpię żeby umarł z tego powodu. Jeśli będzie drugi sezon to prawdopodobnie na koniec po prostu pogodzi się z ojcem. Jeśli chodzi o portal to się z tobą zgadzam.

ocenił(a) serial na 8
Tajna1011

swietny serial, miło spędzałem środę, podobał mi się, coś w stylu lost, oczywiście mniejszego formatu, mogło być ciekawie ... Co do statku z XVIII wieku .. myślę, że ktoś jeszcze mógł się tu przenosić :-)
czekam na 2 serię, chociaż wątpie, by Spielberg mógł produkować dalej serial za blisko 17 mln dolarów za odcinek :< szkoda

Hastia

Słyszałem o 4 mln a nie 17.... Takie koszty chyba Spielberga nie przerażają zwłaszcza ze lubi robić filmy/seriale o dinozaurach...

Tajna1011

Mam nadzieje ze masz racje co do 2 sezonu, choć czytałem ze sprawa definitywnie padła.

Co od Lucasa to jednak dostał dwie kulki - mogłoby być tak że Lukas będzie przez większa cześć następnego sezonu umierał żeby na końcu pogodzić się z ojcem a w miedzy czasie będzie uprzykrzał życie mieszkańców Terra Nova.

skoczek_narciarski

I wkurzony jestem na stacje FOX - co mi się serial spodobał to go spuszczają z wizji po 1 sezonie tak było z Journejmen, John Doe, The Finder, i teraz Terra Nova...

skoczek_narciarski

To była moja pierwsza myśl gdy powiedzieli że to część statku "O, pewnie trójkąt Bermudzki jest portalem!" Szkoda że prawdopodobnie nigdy się już nie dowiemy. To już chyba 3 mój serial którego pierwsza seria zakończyła się tajemnicą, a drugiego sezonu się nie doczekałam. Popełniają błąd bo seriale jedno sezonowe są zazwyczaj rozchwytywane gdy puszczają je po raz 2 w TV bo za pierwszym mało osób przekonało sie do serialu, a gdy ktoś im powiedział że jednak warto dotrwać to już było za późno :(

Kllamerka

Wielka szkoda że anulowali, serial przypominał mi dobre czasy gdy siadałam i czekałam aż poleci kolejny odcinek Zaginionego Świata :(