W kontenerze znaleźli rufę statku z postacią kobiety. Jak myślicie czego można spodziewać się po pustkowiu ?? Czyżby jakaś cywilizacja ??
Właśnie dziwne to było. W erze dinozaurów znaleziono statek z XVIII wieku. I co się stało z Lucasem. Szkoda, że się już nie dowiemy. Serial był fajny i środowy wieczór był zajęty, a tak lipa. Może za kilka lat wznowią, albo dokręcą odcinek specjalny, który odpowie na te pytania.
Sadzę że to jakiś "naturalny" portal (Tzn, statek z XVIII w. wpadł w jakiś "naturalny" portal) . Myślę ze tu scenarzyści mogli mieć pomysł i powiązać to z trójkątem bermudzkim - temat zawsze żywy, Co do Lukasa to widzę to tak - przeżył ale jest ciężko ranny, raczej nie ma mu kto pomóc wiec umrze ale zanim się to stanie to coś zrobi, Może wróci do 2149 roku albo w inny sposób pognębi Terra Nova nim umrze .
Niestety tego się już nie dowiemy (chyba).
Nie jestem pewna czy się nie dowiemy, bo zakończenie 1 serii jest naszpikowane tajemnicami i wszystko wskazuje na to że będzie 2 sezon. Stacja Fox cały czas się zastanawia nad tym czy zamówić 2 sezon serialu. Co do Lucasa to w ostatnim odcinku uciekł kiedy Skye go postrzeliła, ale wątpię żeby umarł z tego powodu. Jeśli będzie drugi sezon to prawdopodobnie na koniec po prostu pogodzi się z ojcem. Jeśli chodzi o portal to się z tobą zgadzam.
swietny serial, miło spędzałem środę, podobał mi się, coś w stylu lost, oczywiście mniejszego formatu, mogło być ciekawie ... Co do statku z XVIII wieku .. myślę, że ktoś jeszcze mógł się tu przenosić :-)
czekam na 2 serię, chociaż wątpie, by Spielberg mógł produkować dalej serial za blisko 17 mln dolarów za odcinek :< szkoda
Słyszałem o 4 mln a nie 17.... Takie koszty chyba Spielberga nie przerażają zwłaszcza ze lubi robić filmy/seriale o dinozaurach...
Mam nadzieje ze masz racje co do 2 sezonu, choć czytałem ze sprawa definitywnie padła.
Co od Lucasa to jednak dostał dwie kulki - mogłoby być tak że Lukas będzie przez większa cześć następnego sezonu umierał żeby na końcu pogodzić się z ojcem a w miedzy czasie będzie uprzykrzał życie mieszkańców Terra Nova.
I wkurzony jestem na stacje FOX - co mi się serial spodobał to go spuszczają z wizji po 1 sezonie tak było z Journejmen, John Doe, The Finder, i teraz Terra Nova...
To była moja pierwsza myśl gdy powiedzieli że to część statku "O, pewnie trójkąt Bermudzki jest portalem!" Szkoda że prawdopodobnie nigdy się już nie dowiemy. To już chyba 3 mój serial którego pierwsza seria zakończyła się tajemnicą, a drugiego sezonu się nie doczekałam. Popełniają błąd bo seriale jedno sezonowe są zazwyczaj rozchwytywane gdy puszczają je po raz 2 w TV bo za pierwszym mało osób przekonało sie do serialu, a gdy ktoś im powiedział że jednak warto dotrwać to już było za późno :(