PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18354
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Czemu tak słabo ?

ocenił(a) serial na 9

1501. w rankingu seriali.
Ten serial bije na głowę większość produkcji z top100. Dlaczego tak słabo oceniony ?
Dostajemy coś, za czym tęskniłem od czasów lat 90tych. Czyli klimat, lekkość i tajemnicę.
Wracają wspomnienia takich seriali jak Ziemia 2 czy Dwa Światy. Nie rozumiem dlaczego Terra Nova jest tak słabo oceniona, dlatego że SF ? Gorszy gatunek ? Odkąd skończył się LOST oraz Dexter (6 sezon) myślałem że nie zastąpię ich niczym. A tu miła odmiana klimatu i czasu, rewelacja!

nillvo

zgadzam się. nie da się nudzić, bo ciągle coś się dzieje, nie ma pół odcinka pieprzenia trzy po trzy.

użytkownik usunięty
films100

Fakt, pieprzą cały czas.

ocenił(a) serial na 9
films100

"zgadzam się. nie da się nudzić, bo ciągle coś się dzieje, nie ma pół odcinka pieprzenia trzy po trzy."
Popieram kolegów: " films100, nillvo", serial naprawdę fajny.

użytkownik usunięty
nillvo

Powodem tak dalekiej pozycji w rankingu nie jest to, że "Terra Nova" jest serialem SF, tylko fakt, że nim NIE jest.
Ludzie tutaj nastawiali się na poważniejszy serial a dostali familijny, przewidywalny i ckliwy chłam.

ocenił(a) serial na 9

biedny hejterek <głaszcze>

użytkownik usunięty
nillvo

Hejterkiem to jesteś Ty chłopcze pisząc do mnie w ten sposób.
A jeżeli chcesz być brany poważnie to spróbuj podać jakieś argumenty na rzecz tego, że serial TN jest cokolwiek wart.

obejrzałem ten 1 sezon w 2 wieczory i mi się zdał. jest wiele gorszych seriali. mimo oklepanego tematu, czemu nie, ja chciałbym obejrzeć 2 sezon

ocenił(a) serial na 2
films100

Nie będzie 2 sezonu. Ja wymiękłem po 5 odcinku bodajże. I opinie w Ameryce też nie są dobre, co mnie nie dziwi.

Finalny_Odbiorca

finałowy odcinek miał obiecującą oglądalność (4mln chyba) i to zadecydowało o 2 sezonie. Z opóźnieniem prace ruszają i zamiast września ma być emisja w październiku :)

ocenił(a) serial na 3
nillvo

Taki wynik bo to słaby serial.

ocenił(a) serial na 7
Snoopi84

Lepszy od większości seriali z top100 ;]

ocenił(a) serial na 5
Mailo91

ja byłem bardzo napalony na ten serial a tu lipa, okazało się że jest on dobrze zrobiony jak na serial nawet bardzo dobry ale w tak trudnych okresach dla ludzkości za dużo tam farmazonów i po 2 odcinkach skończyła się przygoda z tym serialem

ocenił(a) serial na 6
nillvo

>Ten serial bije na głowę większość produkcji z top100.

To tylko Twoja subiektywna opinia, nie podzielana przez zdecydowaną większość widzów.

>Dostajemy coś, za czym tęskniłem od czasów lat 90tych. Czyli klimat, lekkość i tajemnicę.

Tak, ten serial nieźle pasuje do lat 90-tych. Wtedy takie seriale były normą.

>Nie rozumiem dlaczego Terra Nova jest tak słabo oceniona, dlatego że SF ? Gorszy gatunek ?

Ludzie oczekiwali czegoś innego. Rozczarowanie skutkuje niskimi, a nawet zaniżonymi ocenami.

>Odkąd skończył się LOST oraz Dexter (6 sezon) myślałem że nie zastąpię ich niczym.

Ten serial się nie umywa do tych co wymieniłeś.

ocenił(a) serial na 9
maraf

&gt;Ten serial się nie umywa do tych co wymieniłeś.

gdybym miał być złośliwy..To tylko Twoja subiektywna opinia :D

Racja, nie umywa się, bo to całkiem inny gatunek i nie można ich porównywać. to serial który nie wymaga od nas zaangażowania, świetny na odstresowanie po ciężkim dniu pracy. Przyjemny i lekki. Napisałem tak, gdyż żaden inny serial mnie nie wciągnął po Dexterze oraz Loście. Zmieniło się to gdy trafiłem na TN

ocenił(a) serial na 7
nillvo

No to polecam Supernatural, żaden tak nie wciąga, czym później tym lepiej.

ocenił(a) serial na 4
Mailo91

Ooooo tak, Supermatural. to dla mnie zdecydowanie najlepszy obecnie emitowany serial i w ogóle jeden z lepszych seriali. Jedynie Gra o tron jest równie dobra.
A Terra Nova ... jakoś na kolana nie powala. Oglądam bo oglądam, ale wcale mnie nie ciągnie do kolejnych odcinków. Może za dużo w nim takiego familijnego klimatu.

ocenił(a) serial na 9
nillvo

Bardzo się z tym zgadzam

ocenił(a) serial na 5
nillvo

Serial to jedno wielkie nieporozumienie. Scenarzyści chyba uważają że publika ma IQ 80 i nie zauważy miliona błędów logicznych w każdym odcinku. Przecież to istna komedia. Próbowałem dać szansę temu serialowi, ale uwłaczał on mojej inteligencji i dałem sobie spokój. Swoją drogą i tak nie wiem jak dotrwałem do 7 odcinka. Masakra :/

ocenił(a) serial na 7
Neo84

Pomysł ciekawy i unikatowy i przynajmniej to jest w tym serialu. Ale nie rozumiem osób robiących seriali w którym jest aż tyle oczywistych błędów, tak ciężko jest im naprawić je? ehh ale i tak jest git ^^

ocenił(a) serial na 9
Neo84

Też bym się szybko zmęczył oglądaniem serialu z zamysłem wyszukiwania błędów, to musiał być koszmar, współczuje. Fajnie, że dałeś mu szanse, ale on nie daje jej Tobie, nie jesteś godzien TN :P

ocenił(a) serial na 5
nillvo

Ja moge powiedzieć, że na pewno błędów nie szukałem na siłę, ale jest ich tyle w tym serialu że po prostu są irytujące dla widza. Temat '100 rzeczy ktorych dowiedzialem sie ogladajac Terra Nova.' (który odwiedzam dla śmiechu) to wierzchołek góry lodowej. Pod spodem jest dużo więcej lodu, który zatopił już titanica, więc terra nova też padnie :P

Ludzie w tym serialu zachowują się jak idioci, wydarzenia nie mają sensu, logika co odcinek wylatuje przez okno, stereotyp goni stereotyp (Nawet nie wspomnę o kwestii jawnego rasizmu twórców tego serialu!). Muszę się zgodzić że scenarzyści nie traktują widza poważnie. Ja rozumiem że serial sf nie musi być super realistyczny, ale na miłość Boską zachowanie bohaterów zakrawa na absurd! Nie wystarczy dobry pomysł na serial i kilka średniej jakości komputerowych dinozaurów! Trzeba pisać logiczne scenariusze, w których ludzie zachowują się normalnie (czasem bardziej logicznie, czasem irracjonalnie - zależnie od sytuacji), a nie non stop jak banda nastolatków z reality show (nie przesadzam). To miała być elita ludzkości, tymczasem poza 1 panią doktor (która potrafi wszystko!!!) reszta 'specjalistów' to niekompetentne matoły! Nie spodziewałem się wiele, a i tak się rozczarowałem.

Dotrwałem do odcinka gdzie ludzie zaczęli tracić pamięć przez jakiś wirus, przed którym można było się obronić katarem czy coś takiego (już nie pamiętam dokładnie) i po prostu wysiadłem. W tym odcinku nastąpiła kumulacja, trafili 6 w totka jeśli chodzi o głupotę!

Jasne że niektórym ludziom może się taki super lekki i oderwany od wszelakiej rzeczywistości serial, ale dla mnie to strata czasu, szczególnie biorąc pod uwagę ilość na prawdę świetnych seriali dostępnych w sieci czy nawet tv.

Tyle ode mnie.

ocenił(a) serial na 7
LukC

Ehh mimo iż lubię ten serial, bo żadnego jeszcze nie widziałem o prehistorii a ciekawią mnie te czasy to wszystko co napisałeś jest prawdą ;/ Ale oglądałem bo nic innego nie ma he ;p A ostatnie odc. nawet były ciekawe :P

ocenił(a) serial na 5
nillvo

Nie oglądałem tego serialu z zamysłem szukania błędów. Ich szukać wcale nie trzeba!! Lecą z ekranu całymi garściami! Chciałem dobry serial sf, a otrzymałem głupią telenowelę dziejąca się w prehistorii!!!

ocenił(a) serial na 9
Neo84

to Ty chyba nie znasz pojęcia telenoweli. Nie podoba się, okej wyraziłeś swoje dziwne zdanie, gusta i guściki. Dla mnie jeden z najlepszych seriali ostatnich lat.

nillvo

czy chcecie czy nie drugi sezon i tak powstanie, bo prace nad nim juz podobno ruszyly ;) mi osobiscie serial sie podoba, napewno lepszy niz np. primeval

ocenił(a) serial na 7
nillvo

Niestety jest sporo błędów w scenariuszu i rzeczywiście taki jakiś familijny klimat, efekty specjalne (wiem że to produkja TV) troszke zbyt słabe jak na Spilberga ale to odczucie jest pewnie spowodowane przez Park Jurajski gdzie Stiwen dał czadu, momo to jest to chyba pierwszy po Pacyfiku serial, który zjadłem w całości i z niecierpliwością czekam na kontyuację w drugiej serii. @Neo84 - zgadzam się z tym poziomem IQ; masz sporo racji ale pamiętaj o tym, że to produkcja USA na tamten rynek. Ludzie tam nie są tak wyedukowani jak w Europie ale nic się nie martw bo jak tak dalej pójdzie to za jakieś 10 do 15 lat dogonimy Amerykę w tym aspekcie :)