PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18349
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

A mogło być tak fajnie... a znowu mamy "schemat"... aaaaaa!

Standardowa rodzinka, w standardowym raju-pułapce, ze standardowymi zagrożeniami, które standardowo tylko wydają się być najgorsze, bo standardowo prawdziwym zagrożeniem są ludzie. Walka ze standardowym drugim obozem, który wedle standardu nie jest taki do końca zły. No i standardowa tajemnica stojąca za całym projektem której rąbek zostanie ujawniony w standardowym finale sezonu, w którym standardowo pojawi się kolejna grupa, standardowo podkreślając że nasi do bólu standardowi bohaterowie nie są już "świeżakami", przy okazji przybędą z nimi nowi standardowo źli ludzie. Ale po drodze standardowo synek będzie sprawiał kłopoty jako standardowy napalony nastolatek, standardowa córeczka będzie standardowo nieudolnie podrywać standardowego przystojniaka, matka standardowa lekarka rozwiąże kilka standardowo nierozwiązywalnych przypadków medycznych, a ojciec standardowy policjant będzie rozwiązywał standardowe zagadki kryminalne, w chwilach kiedy nie będzie standardowo odkrywał tej całej wielkiej tajemnicy... Oczywiście wszyscy standardowo będą zmieniać strony częściej niż skarpetki.

mógłbym tak jeszcze ze 3 strony wymieniać i 90% z tego na pewno znajdzie się w tym standardowym do bólu serialu...

Gdyby to wszystko pokazali jeszcze w jakiś ciekawy sposób, wypełnili ciekawymi dialogami, albo chociaż bohaterowie nadrobili to dla odmiany inteligencją. Inteligencją, nie rzucaniem od czasu do czasu, definicją z encyklopedii i jakimś moralnym frazesem, a kiedy przyjdzie co do czego uciekając prosto w łapy dinozaurów i z ciekawości włażeniem do miejsc oznaczonych "wyjątkowo niebezpieczne, trzymaj swój zidiociały tyłek z daleka"

ocenił(a) serial na 2
Daywalkerp

Standardowo obejrzałem pierwsze odcinki więc standardowo mogę już ferować wyroki. Nie sądze by forma serialu uległa zmianie, czułem w kościach, że to bedzie taki Lost w Jurrasic Parku. Zawiodłem się sromotnie. Do pierwszych sezonów Lostów im daleko a efekty w 80% wyglądają telewizyjnie a nie filmowo. Liczyłem, że będzie na czym zawiesić oko, tym bardziej, że ostatnio stacje wypuściły najnowsze odcinki nowych sezonów. Więc w starciu ''Terry Novej'' z Boardwalk Empire 2 sezon, Dexter - sezon 6, Mentalista - sezon 4, czy House - sezon 8. Terra Nova wygląda koszmarnie, żałośnie i nie wiem czy będę ten seriale dalej oglądał. Myślę, że nie warto i przymierzam się do przygody z Breaking Bad.
Słowem - Lost na początku miał klimat i piękną scenografię tu mamy kilometry niebieskiej szmaty, okropne ! naprawdę paskudne aktorstwo, słodkie aż mdli. Tylko Frank Taylor wydał mi się intrygujący reszty należało by się pozbyć. Efekty jak w filmach wypuszcanych prosto na Dvd. Nie na to czekałem. Słaby scenariusz, słabe dialogi, słaby zarys postaci.

Czyli standardowo dla amerykańskich seriali akcji w ostatnich latach.

ocenił(a) serial na 2
Finalny_Odbiorca

http://www.youtube.com/watch?v=36-scGrGtas
Wygląda koszmarnie, nie mają pomysłu na ten serial To wszystko już było w LOSTACH dorzucili dinozaury i portal zamiast samolotu. HBO ratuje wizerunek amerykańskiej telewizji. Są oczywiście w innych stacjach trafione seriale ale to Gotowe na wszystko, Dexter, Mentalista, Lie to me, House etc.. ale HBO tworzy standardy telewizji a każda właściwie ich produkcja to arcydzieło. Więc czekam na Grę o Tron - Sezon drugi. Bo Fox sobie tym seriale kpi z inteligencji widza.

ocenił(a) serial na 2
Finalny_Odbiorca

Pod koniec dojdą do dosyć standardowo przewrotnego wniosku, że to nie meteoryt a człowiek zabił dinozaury i wykopał wielki krater by ukryć swoją zbrodnię przed przyszłymi cywilizacjami.

Finalny_Odbiorca

Po pierwsze - jak można oceniać serial po pilocie?
Po drugie - jak można po jednym odcinku od razu skreślać serial? ;/

elenkaa

Można, można. Już po jednym odcinku widać, że aktorstwo leży i kwiczy, a akcję nakręcać będzie głupota nastoletnich bohaterów.

selene85

Nie zgodzę się z tym, ale każdy ma swoje zdanie.