jak ogromny budżet i mega efekty nie zastapią inteligentnego scenariusza i dobrego aktorstwa....
serial razi glupota niestety
E tam ogromny budżet, Gwiezdna Eskadra (S:AaB) w '95 kosztowała średnio $5mln za odcinek, gdzie były 24 odcinki, a TN 13 odcinków i średnio 4 bańki.
taaa jasne... twoje "rzetelne" informacje pewnie pochodzą z imdb, gdzie każdy może wrzucić co mu się podoba.
http://spaceaboveandbeyond.tv/saab-faq-01.html
S:AaB - 1,5-2 mil $
Raczej TN nie miała za dużego budżetu... Wystarczy tylko pomyśleć - jak miały się dziać jakieś ciekawsze sceny. np. ucieczka z więzienia, atak na osadę w 12 odcinku to po prostu tego nie pokazywali bo budżet na to nie pozwalał.
Nie wiem jak z budżetem (pewnie ponad połowa poszła na reklamę i promocję), ale faktycznie fabuła jest bardzo prosta. Może dlatego że serial ma być "rodzinny" i ma trafiać do jak najszerszego grona odbiorców (w tym do dziesięciolatków i osób starszych). Nie zmienia to faktu że po obejrzeniu sezonu czuję się jakby obrażano moją inteligencję i umiejętność kojarzenia faktów. O aktorstwie nie wspomnę, bo dobry scenariusz obroniłby się nawet z miernymi aktorami.
Osobiście nie czekam na sezon drugi i mam nadzieję, że pojawi się niedługo jakiś przyzwoity serial SF, a nie jakaś papka podobna do Terra Novy.
Serdecznie pozdrawiam!