6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18372
5,3 3 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Od pierwszego odcinka, zawsze zastanawiało mnie po co im te zbroje rowerowe ? Mają chronić przed zadrapaniami dinozaurów czy jak ? Zauważyłem, że w "wyższym" dowództwie (komandor + ta kobieta porucznik) terra novy nie trzeba ich nosić na służbie tylko pospolici żołnierze je obowiązkowo noszą. Szóstki, żyją w gorszych warunkach w dżungli, między dinozaurami i mają normalne ubrania, także chyba te zbroje nie mają na celu osłony przed no nie wiem "zadrapaniami" dinozaurów, bo na pewno by się w nie zaopatrzyli.
Strasznie bije kiczem wygląd żołnierzy w tych plastikach, jakby to był serial z połowy lat 90...
Mogli zrobić chociaż zbroje takie jak mieli kosmiczni marines w Alien'ie 2 - wyglądały spoko w porównaniu do tych...

ocenił(a) serial na 4
CoNe1988

Jak Ktoś chciałby się zaopatrzyć w podobną zbroję to daję link do allegro cena 150 zł ;-)
http://allegro.pl/zbroja-motocyklowa-zolw-pancerz-narty-rower-i2255437584.html

Nieźle nie? przyszłość, XXII wiek, a w wojsku używają plastiku za 150 zł ;-)

Ps. nie jest to moja aukcja ;-)

ocenił(a) serial na 2
CoNe1988

W 8 odcinku pojawia sie NIBY PODROZNIK :) ktorym to jest zafascynowana starsza corka glownego bohatera.
W rozmowie corki z podroznikiem dowiadujemy sie ze nim dostala sie na Terra Nove czytala jego publikacje na ten temat i byla zafascynowana ;) - tylko skad on wiedzial skoro portal dziala tylko w jedna strone? ;)
porabany ten serial :)
ogladam chyba tylko po to by coraz bardziej uswiadamiac sobie ze narod A jest z innej bajki ;)

ocenił(a) serial na 2
coroon

ktos w komentarzach wymienial podobne problemy serialu :)
1. po co drewniana zagroda skoro mozna ja spalic ?
2. po co odsylac na wygnanie skoro wygnancy moga sie zjednoczyc i stworzyc nowy 'narod'?
3. ani jeden dinozaur nie podejdzie pod 'plot' ot tak :) chyba ze w 2gim sezonie beda bardziej ciekawskie
4. urzadzenie do robienia chipow - brawo :)
5. po co auta bez drzwi skoro wszedzie roi sie od krwiozerczych besti?
itp itd duzo tego jest

coroon

Mogę wytłumaczyć:
pkt. 1 a z czego innego?
pkt. 2 tam raczej chodziło o zanieczyszczenie Ziemi i przeludnienie, a nie o sprawy narodowościowe.
pkt. 3 a może się już nauczyły, że nie warto? ;)

pkt. 4 maszynka mi się spodobała i może kiedyś będzie coś takiego istniało, ale z poziomu fabuły odcinka to czyste "Deus ex machina":)

pkt. 5 idiotyzm co nie, ja bym lał ze strachu:D

ocenił(a) serial na 3
CoNe1988

Jak to po co ? Żeby dzieciom się podobało. 5-latki lubią takie klimaty :)

ocenił(a) serial na 4
andre_

Chyba jeszcze na potrzeby tych 5 latków stworzyli ten wątek miłosny córka gliny + żołnierzyk ? " pragnę rozpocząć zaloty i zdjąć galoty"... haha