PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18350
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

Porażka

ocenił(a) serial na 3

Miał być drugi Lost a wyszedł gniot. Stephen Lang grający Taylora to jakaś masakra. Ten facet zupełnie nie pasuje do roli przywódcy. Ani jego fizyczna postawa, uroda, postura. Nic. Odcinki niepowiązane ze sobą nie nadają filmowi atrakcyjności i emocji.
Ogólna ocena 4/10

clint100

Następcą Losta przypuszczalnie zostanie "Alcatraz" - w styczniu premiera.
TN to Beverly Hills 90210 wśród dinozaurów ;)

ocenił(a) serial na 3
selene85

Coś w tym jest :)

selene85

No cóż, teraz wiemy, że Alcatraz też coś nie wyszło ;-)

ocenił(a) serial na 3
clint100

Gatunek - GNIOT

ocenił(a) serial na 6
clint100

O ile w kwestii oceny serialu się zgadzam, o tyle mam całkiem odmienne zdanie co do Stephena Langa. Uważam że to najlepszy punkt serialu. Ta rola przypomina mi bardzo postać, którą Lang grał w Avatarze, która także była chyba najlepszym punktem filmu.

ocenił(a) serial na 7
clint100

o nie tylko nie LOST - dla mnie to jest dopiero GNIOT :D
pierwszy sezon ok, ale im dalej bym glupszy i idiotyczny :/

fnh81

Lost to serialowy majstersztyk w porównaniu do tego czegoś.. Pomyśleć, że jeszcze pół roku temu oczekiwałem, że to będzie dobry serial, a tu taka wtopa.

ocenił(a) serial na 4
aqu32

Lost jest jak iphone - pełny fanboyów ;)
i niczym innym się nie wyróżnia na tle innych pozycji (no dobra jak już pisałem pierwszy i może drugi sezon były zajebiste, reszta była zrobiona na siłę i była naprawdę poniżej krytyki), podobnie ma się kwestia telefonów od apple, gdzie wszytko co oferują można dostać taniej i lepiej u konkurencji, no ale bez ogryzka na obudowie ;)

fnh81

Pewnie, lepsza jest Plotkara i 90210, no nie?

selene85

Zdecydowanie tak.

ocenił(a) serial na 7
selene85

oczywiście, ale to tylko moje zdanie ;)

zresztą smieszy mnie porównanie TN do lost, jakby Lost był wyznacznikiem zajebistosci serialowej :D

dla mnie LOST to porażka, to moje zdanie i nie zamierzam nikogo do niego przekonywac ;)

ocenił(a) serial na 4
clint100

TN zawiódł z tym się zgodzę. Był reklamowany jako serial wszech czasów, a wyszło jak wyszło. No, ale... Lang jest najfajniejszy!

ocenił(a) serial na 3
Badly

porażka wszechczasów

ocenił(a) serial na 4
clint100

Lost 1 sezon (może jeszcze drugi) jak dla mnie 9/10
później im głębiej w las tym gorzej i koniec końców wystawiłem mu 4/10 czyli wg. starej skali ocen "poniżej oczekiwań"; bo niby miało być ciekawie, niby miało być zagadkowo niby.... a później zamotali zamieszali i wyszło pseudo ciekawie, pseudo filozoficznie i pseudo zagadkowo, pseudo dramaturgia.

Tutaj póki co wstrzymuję się od oceniania, ale póki co mam nieźle zrobiony serial familijny bez aspiracji na jakąś super dramaturgię i niesamowite zwroty akcji. Po prosty zwykły obyczajowy serial familijny w konwencji S-F. Jak dla mnie póki co jest OK, podczas oglądania jednym okiem podczas jedzenia zupy po pracy :)

ocenił(a) serial na 7
Sulikczek

otóż to zgadzam sie co do słowa :))

clint100

Piszesz o następstwie Lost, tak jakby Lost był synonimem świetnego serialu. Zabawne.

ocenił(a) serial na 4
clint100

Mi się ten film skojarzył z genialną grą "Original War", gdyby tylko reżyser zapożyczył kilka pomysłów z tej gry, serial byłby znacznie ciekawszy.. Na przykład sposób przenoszenia, w grze ludzie i zasoby pojawiali się w losowych miejscach w losowym czasie, już samo to mogło by urozmaicić ten serial ;)

ocenił(a) serial na 3
clint100

słabiutko 3/10, za akcję jeszcze niżej, po prostu sztampa, momentami skrajnie naiwne i przewidywalne

ocenił(a) serial na 8
clint100

Lost? Haha pwoiedz mi ze łapałes wszytsko od 2 sezonu to był tasiemiec jak moda na sukcess ale "znawcy" musza sie jarac gniotem bo przeciez ten serial jest popularny gdyby nie lecial na tvp 80% jego funow nie wiedzaial by o jego istnieniu jak dla mnie lost od 2 sezonu w gore 3/10 terra nova 7/10

Spent23

Nie widziałam żeby w Modzie na Sukces ktoś przenosił się w czasie, albo uciekał przed czarnym dymem

ocenił(a) serial na 3
clint100

Co do urody i postury przywódcy - spójrz na Hitlera i Stalina. Wyglądem i posturą raczej nie porażali :D a całe narody poszły za nimi w ogień.

clint100

Drógi Lost!! Przecież to dopiero był gniot - jak bym oglądał modę na sukces. Zakręcone jak tampon, ndune jak flaki z olejem. Wreszcie nakręcili coś fajnego i nie chcą robić kontynuacji, a gnioty typu lost mają po kilka sezonów. Losta oglądałem może dwa odcinki i sobie odpuściłem, a "Terra Nova" nie mogłem się doczekać kolejnego odcinka.

GTG11

No to szczerze współczuję ;-)