Ja po prostu nie wierzę, że ten serial był tworzony przez Spielberga. Nie posiadam pełnych informacji ale
wydaje mi się, że Spielberg dał tylko kasę na ten serial i wcale nie był świadom co tak
naprawdę powstaje aż do momentu kiedy wszystko już powstało. On by na takie głupoty
nie pozwolił gdyby brał udział w tworzeniu tego serialu.
W odcinku 7 "Szóstki" zagoniły za pomocą kiji i pochodni Spinozaura aby staranował
główną bramę osady, a gad ten bez najmniejszego oporu był posłuszny. Spinozaur to
jeden z najagresywniejszych i największych mięsożerców jakie żyły na ziemi. To był ten
dinozaur, który walczył z Tyranozaurem w Parku Jurajskim 3. Na potrzeby filmu udało mu
się pokonać T-Rexa ale w rzeczywistości nie miał by szans z T-Rexem.
Poza tym chciałbym wszystkich przestrzec, którzy chcą oglądać ten serial dla dinozaurów,
że tych właśnie dinozaurów jest tyle co kot napłakał. Nic wiele tam nie uświadczycie.
Park Jurajski 1 zawierał kilka razy więcej scen z dinozaurami niż cały serial Terra Nova.
Nie mam pojęcia na co poszły te wielkie pieniądze (60 mln dol.) wydane na ten serial.
Polecam ten serial tylko tym, którzy nie wymagają od filmów zbyt wiele i którzy nie lubią
włączać mózgu podczas oglądania seriali. Na środowe nudne i zmęczone po pracy
wieczory myślę, że w sam raz.
Jak dla mnie ten serial jest mega! oglądając 2 ostatnie odcinki tak sie napaliłem, że nie mogę się doczeka 2 sezonu!
Z tym się zgodzę, dwa ostatnie odcinki były naprawdę dobre. Gdyby wszystkie reprezentowały taki lub lepszy poziom to serial urósł by w oczach widzów i to sporo. Niestety tak się nie stało.
Rozczaruję Cię. Nie będzie drugiego sezonu. TV FOX zawiesiła dalsze prace na serialem ze względu na zbyt mała oglądalność.