Już od pierwszego odcinka się w nim zakochałam! Wyczytałam, że jest jeden z najdroższych
seriali na świecie. Wszystko na prawdę robi imponujące wrażenie. Aktorzy idealnie dobrani.
W serialu jest akcja, wątki miłosne, dużo zagadek - wszystko to co uwielbiam w jednym!
Najlepszy serial jaki w życiu oglądałam!
selene85 zapewne ma na myśli to że jak na TAK duży budżet to serial jest słaby. minęło 8 odcinków z czego główna historia może zamknęła się w 10 minutach -> szóstki, syn szeryfa .... i co? - tak naprawdę to nic nie wiadomo kim są szóstki (jakiś chociaż lekki zarys by się przydał), dlaczego szóstki i synalek żyją w dżungli zamiast w edenie (cała pielgrzymka 6 nagle idzie w dżunglę).
Podsumowując serial na początku nawet fajny/efektowny aktualnie z odcinka na odcinek historie oderwane od siebie --- ciągłości!, rozwoju głównej historii! tego bym sobie życzył. Aktualnie wygląda jakby miał mieć 10 sezonów :(
hehe kolezko w 9 odcinku masz odpowiedzi na wszytskie twoje pyatnia ...mniema ze ejste fanem "Lost" tam to dopiero byla wszytstko wiadomo od paczatku co nie? wracaj do tego tasiemca jak moda na sukcess
?? moda na sukces - a przepraszam skąd ja mam niby mieć coś wspólnego z tym tasiemcem? przyczepiłeś się do mnie jak pisałem o serialu DO 8 odcinka a ty mi wyjeżdżasz z 9 odcinkiem - proponuje powrót do szkoły i naukę czytania ze zrozumieniem. W dalszym ciągu uważam że 9 odcinek to ZA PÓŹNO żeby oświecać ludzi o co chodzi w serialu, a LOST też schrzanili bo miał mieć TYLKO 3 sezony a rozwlekli niemiłosiernie. I na zakończenie "koleżką" twoim nie jestem.
W sumie nie jest taki najgorszy, w każdym razie jest lepszy od tych wszystkich telenowel jakimi nas "karmi" TV
Racja, oglądam zmierzch. Ale nie rozumiem cię. Według ciebie wszyscy powinni mieć takie samo zdanie jak ty a kto twierdzi inaczej odstaje od grupy. Konto założyłam specjalnie dla tego serialu ponieważ zobaczyła że przeważają opinie negatywne nad pozytywnymi a nie rozumiem dlaczego. Chciałam wyrazić swoją pozytywną opinię ponieważ serial naprawdę jest dobry. Ale widzę że takie tumany jak ty gdy zobaczą jakąś opinie im nie pasującą od razu się sprzeciwiają. Jak ci serial nie pasuje to zacznij człowieku ogladac inny.
Oglądam inny. Z tego zrezygnowałem po paru odcinkach. A Ty czemu piszesz że ten serial jest 'najlepszy'?? Oglądałaś wszystkie inne żeby tak mówić? Ten serial nie przedstawia żadnych wartości, nie ma w nim żadnych intrygujących zagadek, nie buduje napięcia większego niż finałowa walka w każdym odcinku Power Rangers. Jeżeli taki zupełny brak poziomu Ci odpowiada to spoko, oglądaj dalej, ale zapewniam Cię że czas zmarnowany dla tego serialu mogłabyś zastąpić na obejrzenie wielu o niebo lepszych i bardziej wartościowych seriali.
Również uważam że serial jest świetny!
Jest tyle tematów gdzie rozczarowani wylewają swoje żale, ... naprawde Terra Nova jest świetna skoro mimo tego że jest taka nie dobra, zła i beznadziejna a mimo to ludzie o niej piszą i krytykują. Normalnie ktoś komu sie nie podoba odpuszcza, nie ogląda i nie traci czasu na dyskusje. Ale tutaj jest inaczej, bo TN jest niezwykła.
ja po pierwszych 15 minutach pilota byłem zachwycony i...potem było już tylko gorzej, obejrzałem łącznie pierwszych 5 odcinków i dał;em sobie spokój bo za taką kasę to mogli zrobić naprawdę coś lepszego, efekty specjalne nie powalają (w wielu serialach mniej budżetowych wyglada to lepiej) do tego postacie jakieś takie przerysowane i sztuczne i jakoś żadna nie potrafiła mnie do siebie przekonać. Dla mnie serial średni, nie jest najgorszy da się go obejrzeć ale nic poza tym. Każdy jednak ma prawo do własnej opinii ale jeśli już ktos pisze że serial jest najlepszy to niech doda WEDŁUG MNIE bo wtedy nikt sie nie doczepi, proste(a jesliu ktos sie doczepi to jest po prostu debilem i tyle). ps: i nie krytykujcie kogoś za to że mu sie ten serial podoba ale tez nie krytykujcie ze sie komus zwyczajnie nie podoba bo wtedy jestescie hipokrytami, każdy ma prawo do własnego zdania a to że oglada zmierzch czy inne badziewie to już jego prywatna sprawa :P
Zauważ, że wypowiadam się w swoim imieniu. DLA MNIE jest on najlepszy. I nie rób problemów. Sam pierwszy zacząłeś mnie atakować.
Zgadzam się z przedmówcami co do własnej opinii
Masz prawo do wlasnej opinii, ale gdy dodajesz, ze to najlepszy serial jaki w zyciu ogladalas, wielu moze miec podejrzenia, ze caly ten watek to zart i prowokacja.
W mojej opinii serial jest dramatycznie slaby i infantylny, ale jestem w stanie zrozumiec, ze sie komus bardzo mlodemu spodobal. Jest to serial z kategorii "familijny" i jako taki adresowany jest zarowno do malych dzieci, jak i gospodyn domowych. Gdy sie go porownuje z aktualnie emitowanym Zakazanym Imperium, albo z Kompania Braci czy Gra o Tron to naprawde niezmiernie ciezko w takim zestawieniu Terra Nova nazwac "najlepszym" serialem jaki sie w zyciu widzialo.
Porównanie Zakazenego Imperium z Terra Nova, Kompanią Braci czy Grą o Tron jest jak walka o to czy Ojciec Chrzestny jest lepszy lub gorszy od np. Memento lub Requiem for a Dream ;). W skrócie zupełnie inne gatunki, zupełnie inne zamierzenia i cele.
Ten serial można porównać póki co wg. mnie do takich produkcji jak Jurrasic Park, Lost czy też może odrobinę Star Gate (ale tylko w kontekście filmu kinowego).
"Już od pierwszego odcinka się w nim zakochałam! Wyczytałam, że jest jeden z najdroższych
seriali na świecie[...]." - waga portfela wpływa na atrakcyjność... jakie to dziewczęce, żeby nie mylić z kobiece, bo to już jazda bez trzymanki.
Dawałem szanse choć wychodzę z założenia że jak do max 4 odc sie nic nie dzieje to szkoda czasu serial jest przeciętny jak ktoś nie ma co oglądać a ma wolny czas to ostatecznie można odpalić
1.spartacus blood and sand
2.Pamiętniki wampirów / Vampire Diaries
3.Prison Break
4.fringe na granicy światów
5.Nikita
6.supernatural
7.Miecz prawdy / Legend of the Seeker
8.Gra o tron
9.Lost
10.Przygody Merlina
11.Hawaii Five-0
12.Boardwalk Empire
13.Walking Dead, The
-Kompania braci--- klasyka wiadome
sporo by się jeszce tego znalazło to moja lista według mojego gustu kto co lubi ;]
Jesli dla Ciebie Pamiętniki Wampirow sa lepsze niz Terra Nova to Merry Christmas.
JA tu własną liste dowale:D
1)RZYM
2)Gra o Tron
3)Dexter
4)Dr. House
5) Ziemia 2
6) Gwiezdna eskadra
7) Druzyna A
8)PAcyfik
9) Kompania Braci
10)True Blood
I wg mnie to są super seriale natomiast Terra Nova mimo iż miała potencjał i fabułę na początku to została skopana bo w środku serialu się tylko dłuży i przynudza obyczajówka z dinusiami w tle no sorki ale to żałosne;/ koniec sezonu czyli dwa ostanie odcinki całkiem intrygujące z tą rzeźbą było przez chwilę aż se nie przypomniałem serialu zaginiony świat który też został skopany;/
Oczywiście życzę producentom by jakoś przestali psuć serial.
Jak dla mnie serial nie jest najgorszy. Nie mam zamiaru przestać go oglądać tylko dla tego, że za te pieniądze można by zrobić lepszy... szczerze mówiąc nie dziwi mnie to, że źle go oceniacie, patrząc na to jak oceniacie inne seriale.. oj tak.
Mam tylko nadzieje, że nie powtórzy się historia znana z SG: Universe którego z racji na odmienność od serii nikt nie lubił i dopiero jak się wycofano z jego produkcji, ludzie zaczęli go oceniać pozytywnie.
Mam też nadzieję, że nikt nie będzie mnie atakował za wyrażone zdanie.
Wiesz nikogo nie powinno specjalnie dziwić, że się dziewczynie podoba ten serial. Każdy lubi co innego. Myślę, że użycie słowa 'bezbłędny' wywołało falę poruszenia ;) Fakt faktem po 11 odcinkach nie uciekłem od serialu i nadal oglądam bo trzon historii jest całkiem ciekawy niestety otoczka pozostawia wiele do życzenia. Tak naprawdę marketing zabił ten serial bo obiecywano o wiele więcej niż otrzymaliśmy i teraz musimy z tym żyć.
zgodzę się z tobą miał być epicki serial na miane Lost a wyszło to co wyszło ja tez oglądam ten serial oglądnąłem 11odc od 8 coś zaczęło się dziać ale tak jak pisałem wyżej nie ma co oglądać to zawsze jakieś wyjście zabicia czasu jak to mawia mój kolega serial na 1x jak wiesz o co mi chodzi hehe ; d pozdrawiam :)
No i widać kto modę na sukces śledzi i ty się wypowiadasz żal mi ciebie a co do terra nova to przeciętniak nie spuszczaj się tak nad nim bo nie ma nad czym
normalnie sarkazm roku. To co tam pokazuja jest strasznie naiwnym s-f. Wszystko czym sie tak zachwycasz czyni ten serial slabym.
To poleć jakiś serial s-f ???? TERRA NOVA jest w tym roku fajnym i chyba jedynym serialem s-f do obejrzenia.... Jak dla mnie jest spoko ....\
Fringe bedzie wznawiany w styczniu ( od s04e08), supernatural (dopiero bede ogladal). Niestety zadna z moich ulubionych serii s-f nie jest kontynuowana (Star Trek, Star Gate) a wszystko co wychodzi z nielicznymi wyjatkami jest jak Terra Nowa - rozczarowujace.
Możesz rzucic okiem na 4400, Flash Forward SG, ST, SG:atlantis, SG:Universe
Niestety wszystko ogladalem , albo jestem n biezaco , wiedz wychodze z zalozenia ,ze trzeba oglądac co jest
eee zawsze zostają jeszcze filmy :P albo wypad z kolegami na dupeczki albo piwo itp szkoda czasu marnować na byle co ;]
dlatego tez i ja obejrzalem wszystkie odcinki TN, ale kiedy pojawiaja sie sceny jak wczoraj z tym dinozaurem skompresowanym do puszki to normalnie rece opadaja.