PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18342
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

jak chca ratowac ludzkosc skoro i tak nawet w tej rownoleglej rzeczywistosci, (czy jak tam to zwa) wszystko moze pojsc w cholere.

ocenił(a) serial na 9
tuba_83

nad tym samym się zastanawiam.

Atlantis217

Mają jakieś 20 milionów lat na wymyślenie czegoś. Wg. mnie starczy im czasu z nawiązką...

ocenił(a) serial na 8
Grievous

Wiedzą również gdzie uderzy, kiedy z jaką siła i na jak długo nie da się żyć na powierzchni więc mogą się dobrze do tego przygotować :D

ocenił(a) serial na 8
tuba_83

może pójść ale nie musi. może po prostu nic się nie stanie. może wiedząc, że to może się zdarzyć znaleźli sposób w roku 2149 na ocalenie ziemi przed meteorytem. to jest SF. wszystko może się zdarzyć.

ocenił(a) serial na 9
GREGPOLI

no w sumie racja.

ocenił(a) serial na 6
GREGPOLI

ze znanej nam historii wiemy że ludziom zajęło niecałe 3 mln lat od "zejścia z drzewa" do możliwej zagłady ludzkości... Terra Nova zostało 20mln lat do meteorytu, myśle, że to ich najmniejszy problem ;)

tuba_83

Tuba, Punkt dla ciebie!

ocenił(a) serial na 9
Muzyk_Tygrzyk

jeszcze jednej rzeczy w tym serialu nie kumam. chodzi o ta wyslana sonde, skoro jej nigdy nie znalezli. to skad maja ten zardzewialy egzemplarz na pomniku

ocenił(a) serial na 6
tuba_83

Mi się wydaje , że wysłali ją z Terra Novy i nigdy jej nie znaleźli w roku 2149;) I dlatego mają pewność , że to alternatywna rzeczywistość .

ocenił(a) serial na 9
Silanceyo

w sumie czepiam sie szczegolow, ale to mnie zastanowilo. pozatym jakis czas temu pisalem z gosciem ktoremu pare takich drobnostek popsulo seans 24 godzin. teraz wiem jak takie cos moze wplynac na odbior filmu albo serialu

tuba_83

Ludzie czepiający się szczegółów są jeszcze do zniesienia, ludzie czepiający się szczegółów BEZPODSTAWNIE to już tragedia...

Co do meteorytu: mają 20 MILIONÓW LAT NA TO, zobacz sobie jak się ludzkość zmieniła przez ostatnie 100 lat a Ty uważasz za problem meteoryt który ma uderzyć za 20 mln lat? Już prędzej ludzkość sama się wybije niż to im zaszkodzi.

Co do sondy to widać nie że czepiasz się a nie rozumiesz w ogóle o co z nią chodzi. Oni ją wysłali w portal żeby jej zaraz zacząć szukać w realu a jak jej nie znaleźli to uznali że jest to alternatywna rzeczywistość.

Można się doczepić tego że ona jakaś taka wyniszczała już jest po kilkunastu-kilkudziesięciu latach od wysłania czyli jakby miała przetrwać 85 milionów lat żeby ją mogli szukać.

ocenił(a) serial na 9
nucode

z ta sonda to wogole jakas lipa jest i z ta alternatywna rzeczywistoscia. ale serial ogladam na bierzaco, jak drugi raz obejrze calu sezon to jakos zrozumiem to