PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570521}
6,7 18 tys. ocen
6,7 10 1 18354
5,4 5 krytyków
Terra Nova
powrót do forum serialu Terra Nova

świetny soundtrack, jest kawał s-f, świetne ujęcia Terry jak i zniszczonej Ziemi jest zgadka gdzie własciwie jest terra - czy w innym czy w tym samym strumieniu czasowym, ., dinozaury jak to dinozaury - i tak nie wiadomo jak dokładnie wyglądały ani jak się zachowywały.

dla mnie Terra Nova to taki koktajl Parku Jurajskiego, Gwiezdnych Wrót i Lostów - i ja to kupuję. jak na razie mocne 7.
ktoś tu stękał o sztucznym konfilkcie - ojciec i syn - a czemu nie? w końcu tatuś dwa lata przesiedział w pudle, a chłopak był zdany tylko na siebie (no i jest nastolatkiem a wszyscy wiedzą że nastolatki sa delikatnie mówiąc ...niezbyt logiczne), ktoś jęczy o tyranozaurze - ja go w tym filmie nie widziałem - była jakiś inny - nie pamietam teraz nazwy.
ktoś się zastanawia jak to podróż Taylora mogła trwać 118 dni - dla mnie to oczywiste - facet był pierwszy i musiał samotnie przetrwać w dżungli te 118 dni.

zbaczymy jak się serial rozwinie - bo jak na razie zbyt wielu zagadek w nim nie ma - oprócz szóstkowych i syna Taylora, ale łatwo sie domysleć ze stoi za tym jakaś grupa z przyszłości która wie jaka to linia czasowa i cos kombinuje celem realizacji swioch celów wagledem przyszłości a szóstkowi zapewnę to taki ruch oporu, mający im pokrzyzować plany.
przynajmniej nie namnożyli zagadek jak to zrobili twórcy LOST.

cronin35

Dla mnie również jest on "niezły". Denerwują mnie jednak nieprzemyślane rozwiązania technologiczne, np. "płot", który mało co daje lub wozy z jakiejś cienkiej blachy, które nie gwarantują żadnej ochrony przed dinozaurami, a ich technologia pozwala przecież na stworzenie czegoś znacznie lepszego. No i fakt, że "dzieciaki" w serialu są przedstawione o dużo za młode niż jako aktorzy (ponoć 16 lat mają).

klomers

W prawie każdym serialu 16-latków grają dwudziestoparolatkowie, akurat w amerykańskich serialach to nic dziwnego ;)

ocenił(a) serial na 7
cronin35

Ja mam jeszcze inne pytanie. Mowicie ze podroz Taylora trwala 118 dni... no dobra to jeszcze nic. Skoro to podroz w 1 strone to skad oni wiedza ze ktos tam zyje? Koles wszedl do jakeigos teleportu i zniknal... skad wiedza ze to nie prowadzi do nikad? Troche to dziwne ze posylaja kolejnych ludzi nie wiedzac czy tamci w ogole zyja? -.- chyba ze na cos nei zwrocilem uwagi?

Felo74

Prawdopodobnie posiadają technologię do porozumiewania się między wymiarami/światami.

ocenił(a) serial na 5
Felo74

o ile dobrze pamiętam, to ten film robią twórcy serialu gwiezdne wróta - a tam radiowo przez portal w obie strony można było gadać i przesyłac informacje-tu jest chyba tak samo, i fizycznie nie mozna wrócić.

ocenił(a) serial na 4
cronin35

Że się tak wtrące do dyskusji, mam pytanko, czy odcinek Genesis s01e01 który trwa 1h25min jest już połączonym Part 1 i Part 2 ? Czy to dopiero Part 1 pilotowegoodcinka ?;) Dzięki.

ocenił(a) serial na 5
rolandch1

to odc 1-2. następny będzie 3.

cronin35

Ja staram się skupiać na pozytywach, ale... odnalezienie ich tutaj nie jest łatwe ;) Pilot mi sie nie podobał. Dam szanse serialowi choć obawiam się że nigdy nie wybije się ponad przeciętność. Bohaterowie byli irytujący i stereotypowi. Ta cała rodzinna atmosfera i więzi to mega nudziarstwo, pragnę by ich wszystkich cos zjadło a fabuła skupiła się na innych bohaterach... Jak na obecną chwilę, moim zdaniem jest źle. Ale mam zamiar oglądnąć jeszcze kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 7
cronin35

Mi się podoba całkowity przekaz, mianowicie serial ukazuje jak ludzie (niestety) naprawdę niszczą Ziemię .